Prima pagină » Local » Finanțele ieșene caută firme de curățenie pentru vămile din subordine! Contractul este de peste 100.000 de euro
Finanțele ieșene caută firme de curățenie pentru vămile din subordine! Contractul este de peste 100.000 de euro

Finanțele ieșene caută firme de curățenie pentru vămile din subordine! Contractul este de peste 100.000 de euro

08 nov. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Local

Finanțele ieșene caută firme de curățenie pentru vămile din subordine. Procedura pentru achiziția serviciilor va fi organizată la mijlocul lunii noiembrie 2021. Comisia de evaluare va alege oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic depusă în cadrul licitației

Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) Iași anunță noi achiziții. Astfel, pe data de 16.11.2021, Finanțele ieșene organizează o licitație pentru furnizarea serviciilor de curățenie și igienizare a spațiilor exterioare în cadrul birourilor vamale Sculeni, Albița, Stînca Costești, Siret și Rădăuți-Prut. Valoarea estimată a contractului este de 620.414 lei, fără TVA, adică 120.000 de euro. Contractul se va desfășura pe o perioadă de 12 luni.

„Curățenia și igienizarea spațiilor exterioare în punctele de trecere a frontierei se realizează pe toată durata zilei prin desfășurarea următoarelor activități specifice, în funcție de anotimp – anotimp cald – măturat manual (drumuri de acces, platforme circulabile, platforme pietonale, parcări), curățarea rigolelor prin răzuire, fasonarea gardului viu, tunderea tufelor de flori – anotimp rece – îndepărtat zăpada, împrăștiat manual material antiderapant, spart și îndepărtat gheața. În anotimpul rece, când nu se înregistrează căderi de zăpadă, se continuă cu măturatul, iar în cazul în care ninge, suprafețele vor fi degajate de zăpadă”, se arată în caietul de sarcini.

Firmele ofertante trebuie să asigure un număr de 20 de persoane pentru serviciile de curățenie din cele 5 vămi. Și DNA Iași a solicitat servicii de curățenie.

Finanțele ieșene cheltuie 1 milion de euro pentru modernizarea de la Vama Sculeni

Totodată, DGRFP Iași, recent, a finalizat licitația pentru modernizarea vămii Sculeni. Comisia de evaluare a stabilit că cea mai bună ofertă aparține societății Conest SA, condusă de omul de afaceri Viorel Cozma. Astfel, valoarea finală a contractului este de 5.468.213 lei, fără TVA, puțin peste 1 milion de euro. Investiția este inclusă în cadrul unui program european de cooperare cu Republica Moldova. Biroul Vamal are în administrare 3,5 hectare de teren și o suprafață construită de 5.815 metri pătrați. Lucrările urmează să fie executate pe o perioadă de 11 luni, de la semnarea contractului. Societatea care a câștigat contractul trebuie să realizeze mai multe lucrări de modernizare a infrastructurii existente.

„Realizarea unor lucrări de intervenție asupra ansamblului de clădiri, instalații și construcții conexe în vederea reabilitării funcționale și structurale este motivată de existența unor argumente obiective generate de: disfuncționalități parțiale ale unor obiective de instalații; uzura, îmbătrânirea prematură a unor elemente sau materiale de construcție; execuție defectuoasă a unor elemente de construcție; uzura fizică și morală a unor echipamente și instalații după un ciclu de exploatare de peste 10 ani; incompatibilități funcționale semnalate de beneficiar; degradări parțiale ale elementelor de construcții și instalații; verificări de exploatare privind impactul asupra mediului; exigențe adaptate normelor tehnice actuale; aspecte de postutilizare a sistemului funcțional”, se arată în documentația procedurii.

Vama Sculeni este cunoscută pentru ambuteiajele create la trecerea frontierei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *