Prima pagină » Local » Finanțare de 60.000 de euro la Facultatea de Educație Fizică și Sport a UAIC
Finanțare de 60.000 de euro la Facultatea de Educație Fizică și Sport a UAIC

Finanțare de 60.000 de euro la Facultatea de Educație Fizică și Sport a UAIC

03 mart. 2022, 06:45,
Ana Crețu, în Local

Facultatea de Educație Fizică și Sport a UAIC Iași este partener în noul proiectul Erasmus „Sports+For Social Change” (S4SC), care a obținut recent o finanțare de 60.000 de euro. Scopul proiectului este de a ajuta tinerii să practice sportul în mod constant și să promoveze modelul sportivilor de elită.

Cei de la Facultatea de Educație Fizică și Sport implementează proiectul „Sports+For Social Change” (S4SC) împreună cu Universitatea Sorgun Genclik Dernegi (instituție coordonatoare), Fundation Universitaria San Antonio din Spania și Ginasio Clube Portugues din Portugalia. Durata de implementare este de 12 luni.

baieti care joaca pe un teren de sport fotbal

Obiectivele proiectului mai includ evidențierea valorilor sociale ale Europei prin intermediul sportului și practicarea lui

Veste bună pentru studenții de la Educație Fizică și Sport

 decanul facultatii de educatie fizica si sport iasi, Beatrice Aurelia Abalasei

Scopul proiectului este de a ajuta tinerii să practice sportul în mod constant și să promoveze modelul sportivilor de elită

Facultatea de Educație Fizică și Sport (FEFS) din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) este partener în proiectul Erasmus „Sports+For Social Change” (S4SC), care a obținut recent o finanțare de 60.000 de euro. Proiectul S4SC își propune să ajute tinerii să realizeze activități sportive în mod constant și să promoveze modelul sportivilor de elită prin activitățile ce urmează a fi organizate.

„Finanțarea acestei propuneri de proiect este extrem de importantă în acest context: incluziunea persoanelor aflate în situații dificile prin intermediul activităților sportive, generatoare de energie constructivă și cooperare, empatie și coordonare a acțiunilor,  asumarea responsabilităților și leadership cu raportare la modele, vine să completeze sincope determinate de promovarea valorilor false. Modelele pozitive din sport, imaginea unor oameni puternici și disciplinați în a crea emulație, este o condiție sine qua-non a unei societăți dezvoltate”, a declarant prof. univ. dr. Beatrice Aurelia Abălașei, Decanul Facultății de Educație Fizică și Sport din Iași a UAIC.

Proiectul S4SC dorește să ofere o șansă prin care sportul să fie accesibil tuturor, indiferent de mediul de proveniență sau reședință. Participanții la proiect vor primi informații practice solide și vor dobândi abilități de a practica activități sportive. Obiectivele proiectului mai includ evidențierea valorilor sociale ale Europei prin intermediul sportului și practicarea lui și crearea unui ghid pentru cea mai bună incluziune și educație a persoanelor dezavantajate din punct de vedere social, economic și geografic.

coordonatorul proiectului, Alexandru Rares Puni

Coordonatorul proiectului în cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport, Alexandru Rareș Puni, a evidențiat nevoia tinerilor de a practica sportul

Finanțare de 60.000 de euro: O soluție pentru promovarea eficientă a sportului

 mai multe bancnote de euro

Finanțarea de 60.000 de euro vine în ajutorul studenților care își doresc să obțină rezultate remarcabile pentru diverse activități sportive

Coordonatorul proiectului în cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport, Alexandru Rareș Puni, a evidențiat nevoia tinerilor de a practica sportul. Aceștia sunt obișnuiți să petreacă foarte mult timp pe platformele online, iar acest proiect dorește să promoveze cât de mult posibil un stil de viață sănătos.

„În zilele pandemiei, mulți copii și tineri își petrec timpul fie jucând jocuri virtuale la calculator sau jucându-se cu jucării care nu dezvoltă creativitatea, iar sportul îi poate ajuta să socializeze și să fie mai sănătoși. Egalitatea de oportunități fizice, recreative și incluziune socială pentru tinerii care trăiesc în zonele rurale, defavorizate, constituie ideea de bază a acestui proiect”, a menționat lect. univ. dr. Alexandru Rareș PUNI, Coordonatorul proiectului în cadrul FEFS.

Decanul Facultății de Educație Fizică și Sport, Beatrice Aurelia Abălașei, precizează pentru reporterii de la BZI că a avut loc prima întâlnire online cu partenerii de proiect.

„Vineri, 25 februarie 2022, a avut loc prima întâlnire online cu partenerii de proiect care sunt din Turcia, Spania, Portugalia și România. În cadrul întâlnirii s-au discutat diverse aspecte, cum ar fi: alegerea grupului țintă, identificarea modalităților de selecție și propunerea celor mai eficiente căi de predare pentru tinerii implicați. Pe lângă pregătirea  teoretică se asigură și o bună pregătire pe partea de practică”, menționează Beatrice Aurelia Abălașei.

Din echipa proiectului S4SC la nivelul Facultății de Educație Fizică și Sport a UAIC mai fac parte asist. univ. drd. Anca-Raluca Tanasă și asist. univ. drd. Vlad Alexandru Muntianu, ce vor îndeplini rolul de traineri.

Finanțarea de 60.000 de euro vine în ajutorul studenților care își doresc să obțină rezultate remarcabile pentru diverse activități sportive, dar nu au oportunitatea să o facă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *