Prima pagină » Actualitate » Finalul audierilor la TAS: Ana Maria Bărbosu își câștigă medalia de bronz

Finalul audierilor la TAS: Ana Maria Bărbosu își câștigă medalia de bronz

11 aug. 2024, 09:40,
în Actualitate

Vești excelente pentru România! Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a încheiat audierile în cazul contestației legate de proba de gimnastică la sol de la Jocurile Olimpice 2024, confirmând că Ana Maria Bărbosu va primi medalia de bronz, pe care o merită. Decizia marchează prima medalie olimpică obținută de România în gimnastică după 12 ani.

Detalii despre deciziile TAS

Conform informațiilor furnizate de Federația Română de Gimnastică, reprezentată de firma de avocatură Gherdan și Asociații SCA și de avocații Sabin Gherdan, Călina Tejan și Raul Ștefan Celmare, Tribunalul de Arbitraj Sportiv a luat următoarele decizii:

Cererea Anetei Maria Bărbosu: A fost parțial admisă, ceea ce înseamnă că unele dintre solicitările sale au fost acceptate, dar nu în întregime. Acest lucru a dus la reconfirmarea medaliilor și ajustarea clasamentului conform cerințelor ei.

Contestația Jordan Chiles: A fost respinsă deoarece a fost depusă cu un minut întârziere față de termenul limită stabilit de regulamentul Federației Internaționale de Gimnastică (FIG). Prin urmare, contestația nu a fost luată în considerare de TAS.

Scorul lui Jordan Chiles: Scorul inițial de 13.666 acordat lui Jordan Chiles în finală a fost reinstaurat. Aceasta înseamnă că nota atribuită de juriu a fost menținută și nu a fost modificată în urma contestației.

Actualizarea clasamentului: Federația Internațională de Gimnastică (FIG) va revizui și actualiza clasamentul finalei și va distribui medaliile conform deciziilor TAS.

Alte cereri: Au fost respinse, fără modificări suplimentare în cazul altor cereri formulate în cadrul acestui litigiu.

În urma acestor decizii, Ana Maria Bărbosu a fost reconfirmată cu medalia de bronz la proba de gimnastică la sol, în timp ce Sabrina Maneca Voinea a încheiat competiția pe locul al patrulea. Decizia TAS finalizează o dispută legală complexă și confirmă rezultatele competiției conform regulamentului sportiv internațional.

Această victorie aduce o notă de triumf pentru România, restabilind dreptatea și recunoscând performanța meritată a gimnastei Ana Maria Bărbosu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
12 august 2024
12 august 2024