Prima pagină » Actualitate » Finalizarea lucrărilor pentru Faza 1 din Silk District – un moment important pentru dezvoltarea rezidențială din Iași
Finalizarea lucrărilor pentru Faza 1 din Silk District - un moment important pentru dezvoltarea rezidențială din Iași

Finalizarea lucrărilor pentru Faza 1 din Silk District – un moment important pentru dezvoltarea rezidențială din Iași

27 nov. 2023, 17:38, 27 ,
în Actualitate

Finalul anului 2023 vine cu vești bune pentru piața rezidențială din Iași: Prime Kapital, dezvoltatorul proiectului mixt Silk District, a efectuat recepția cu autoritățile la terminarea lucrărilor pentru Faza 1 Rezidențial, care constă în clădirile A, B, C și D, precum și pentru corpul de parcare multietajată din Faza 1 Rezidențial, iar procesul-verbal cu autoritățile a fost semnat.

Acest moment marchează un punct de referință semnificativ, aducând la viață cel mai așteptat complex rezidențial al anului. Primii rezidenți se pregătesc deja să numească Silk District „acasă”.

Silk District este un amplu proiect de regenerare urbană dezvoltat de Prime Kapital într-o zonă în plină expansiune a orașului Iași. Localizat excelent, proiectul are conexiune directă cu centrul orașului și integrează apartamente spațioase, zone verzi extinse, clădiri de birouri Clasa A și spații comerciale dedicate rezidenților.

Componenta rezidențială a Silk District respectă standardele nZEB (va avea un consum optimizat de energie), iar clădirile de birouri sunt construite conform standardelor BREEAM Outstanding.

Locuințe pentru fiecare

Ansamblul a fost conceput după principiul „cartierului de 15 minute”, adică să ai totul aproape de tine și să te poți bucura de mai mult timp liber fără să renunți la stilul tău de viață efervescent.

Unul dintre aspectele definitorii ale Silk District este atenția acordată detaliilor. Dezvoltatorul a pus accent pe elemente importante: suprafețe generoase, cu un design aerisit, plafoane înalte (înălțimea liberă a camerelor de aproximativ 2,80 m, pentru o amenajare interioară funcțională și estetică), ferestre mari, pentru a putea beneficia de cât mai multă lumină naturală pe tot parcursul zilei.

Bucătărie spațioasă, deschisă sau închisă, living cu ferestre înalte, dormitor luminos – cine nu ar vrea un astfel de apartament?

Te gândești la mai mult spațiu de joacă pentru copiii tăi? Un apartament spațios în care copiii au la dispoziție propriile camere este exact ce ai nevoie.

În plus, în Silk District copiii tăi vor avea la dispoziție și spații verzi, locuri de joacă amenajate și alei pietonale de care să se bucure alături de alți copii din comunitate.

Vrei mai mult spațiu pentru tine? Amenajarea unui birou cu o bibliotecă faină ar putea fi soluția perfectă.

Dacă preferi o locuință pe două niveluri, poți alege unul dintre apartamentele de tip duplex situate la ultimele etaje.

Relaxare și shopping în Silk District

În Silk District vei avea posibilitatea să lucrezi în apropierea casei, să petreci timp în aer liber oricând simți nevoia să te relaxezi sau să ieși cu prietenii la o cafenea.

Vei avea acces direct la zonele de shopping și de servicii dedicate nevoilor tale. Vei elimina stresul de a sta în trafic și vei beneficia de zone pietonale extinse.

Infrastructură modernă:

Infrastructura rutieră din zonă este unul dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le luăm în calcul atunci când alegem o locuință nouă, sau un nou sediu pentru o companie. Numărul mare de puncte de acces către Silk District generează o accesibilitate crescută a ansamblului și va permite rezidenților și angajaților din clădirile de birouri să utilizeze mai multe rute pentru a se deplasa către celelalte zone ale Municipiului Iași.

Existența mijloacelor de transport în comun, a trotuarelor, locuri de parcare, multiple căi de acces, zone pietonale, spații verzi – toate acestea sunt elementare într-un oraș modern în plină dezvoltare.

Aceste detalii pot face diferența între o locuință modernă și bine conectată cu orașul și o locuință afectată de traficul în creștere și de accesibilitate redusă. Imaginează-ți că ești în căutarea unei noi locuințe și că oscilezi între un apartament în oraș și o casă în afara orașului. Fără dubii, fiecare are propria listă de argumente pro și contra și fiecare are atuurile sale unice. Dar, dacă te-ai afla în această dilemă, acestea pot fi cu argumentele pentru a cumpăra un apartament cu grădină privată în oraș.

Evoluția cartierului Silk District

În paralel, continuă lucrările la celelalte faze de dezvoltare a cartierului Silk District, astfel că în prima parte a anului viitor va fi finalizată și Faza 2 Rezidențial – poți afla detalii despre fiecare fază în parte în pagina Jurnal de construcție.

Dacă încă nu te numeri printre viitorii proprietari, te așteptăm să îți alegi viitoarea ta locuință!

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii
  • Nu-l astepta nimeni si nu-l dorea nimeni. Sa fim realisti, este un ghetou. Are toate caracteristicile unuia : hiperaglomeratie, structura precara, spatii verzi subminimale.

  • gradinita, scoala, spital? nica nica

  • Tot un anonim

    Vulpea care n-ajunge la struguri….

  • Scump și prost, pe banii fraierilor care dau 150 k euro pe niște randări sau machete de carton. Dai banii azi și peste doi ani poate o sa ai căsuța din paie…

  • S-a tras din materiale la greu. Mare lucru să nu cadă pagoda la prima furtună.

  • grups discord

    Aici este grupul de discord cu viitorii locatari: https://discord.com/channels/1114810403738886214/1114810735646748672

    Aici este grupul de facebook: https://www.facebook.com/groups/1830110330489872

  • Moment trist pentru traficul din zona. Bulevardul Tudor Vladimirescu e și așa supraaglomerat, darămite când blocurile și birourile alea se vor ocupa…

  • Asemenea cutii dreptunghulare se putea construi și pe ditamai șesul bahluiului nu să se distrugă fabricile unde lucrau mii de ieșeni–de dragul șpăgilor babane încasate de acoperiți boporului–apro bam bam halexe no fi investit niscai tablă pe acolo așa ca sponsorizare–

  • Se vor vinde ca pâinea calda …

  • Motto-ul daunatorilor imobiliari este : „apa, aerul si fraerul”. Ideea lor este ca aceste trei elemente se gasesc din abundenta in natura. Pe existenta si abundenta fraierilor se bazeaza ei cand construiesc aberatii gen Silk. Se mai bazeaza si pe complicitatea interesata a primarului si partial a comisiei de urbanism, dar fraierul este piesa esentiala. Fara fraier, cade toata mafia (primarie + daunatorii imobiliari)

    Nu spun ca fraierul ar trebui sa stie ca la cutremur cladirile adiacente de inaltimi diferite si rigiditati diferite (cazul Silk) intra in coliziune datorata frecventelor diferite de oscilatie. Dar ar putea macar sa se uite la indicatorii urbanistici : densitatea de locuitori si spatiile verzi. In Silk, densitatea echivalenta va fi de 20000 de locuitori/km2, de 5 ori mai mare decat densitatea medie a orasului. Spatii verzi? 2,4 fire de iarba pe cap de locuitor si a 30-a parte dintr-un tufis.

  • As dori sa-l cunosc si eu pe arhitectul acestui asa zis complex rezidential.Oare o fi acelasi cu cel care a proiectat blocurile din rondul de la Era(cele de pe partea dreapta).?

  • @dan, Silk este construit de o companie straina multinationala, care construieste acolo unde ies mai multi bani. Ce avem la Iasi este un proiect second hand : adica un proiect vechi „adaptat”. Aveau un proiect gata facut pentru o locatie cu risc seismic mai scazut, si i-au mai adaugat putin la structura.

  • Au balcoane mari

  • rugati va sa nu vina unul de 7.5 ca toti dezvoltatorii vor infunda puscheria.

  • sa s tii ca nu este mare diferenta dintre palas si blocurile de la SIlk, si mie mi se par ca cei de la silk puteau sa faca stalpii mai puternici, dar din ce am vazut si stalpii din parcare de la palas sunt la fel, aici ma refer la parcare de sub palas nu de sub Auchan, in in parcarea de sub Auchan am vazut stalpi de 4 ori mai grosi decat stalpii de la silk

  • Vulpea fără struguri

    Ce-s platformele alea din fața geamurilor? Se face bazin olimpic pentru locatarii care vor să se arunce în gol de la înălțime?

    Sunt filtre de vânt?

    Cei 2-3 mp de platforme olimpice sunt vândute la preț de mp util de locuință?

  • deci geamuri pe toata inaltimea camerei … deci 2 variante : ori ai lumina naturala, ori tragi draperia si poti sta in budigai

  • parcare 7k euro, apartament 2 camere de 130k fara tva, se laudau ca il termina in 2022, nu e gata nici in 2023, preturi de Dubai sa vezi cosurile CET de la geam sau daca ai noroc ai vedere spre Bularga, cel mai naspa cartier din Iasi cu niste camine fantoma si strazi ce nu au mai fost asfaltate din 1980

  • Din greseala am intrat intr-un bloc de la silk.Finisajele sunt pur si simplu catastrofale.Persoana care a cumparat aici doreste sa-si vanda apartamentul daca nu se fac corectiile de rigoare.

  • dupa mine, problema este la structura. finisajele pot fi refacute. structura nu.

  • Aviz retardatului de mai sus , cel mai mare cartier al Iașului este Bularga/fosta zona industriala. Silk are priveliște la cet și camine. Tare sunt curios la un cutremur mare ce rămâne în picioare , căminele sau Penthouse-urile.

  • Ehe ce stiti voi, cata paine manaca ajentii imobiliari, si ce-si mai freaca mainile ca au ce vinde la ukrainieni, basarabeni, vegasluieni, si care or mai fi ei. Ehe isi umplu buzunarele de comisioane!!!! Finisaje care lasa ne dorit, calorifere ieftine, puteau sa faca incalzirea prin pardoseala, dar sau zgarcit!! Geamuri mari = pierderi de caldura mari! Iar la noi frigul vine din luna octombrie si tine pana la finalul lu martie in cel mai fericit caz!!! Nu suntem in Turcia la Mediterana sa ne permitem ferestrele mari!!!

  • ….un proiect de regenerare urbană…localizat excelent….Bă voi sunteți nebuni ????

  • Focus pe fatade, uitati-va la decorativa:)))

  • Unul dintre cele mai slabe proiecte imobiliare de amploare din tara. Sa stai nas in nas cu vecinii fara nici un pic de intimitate. Balcoanele sunt mici si de tot rasul. Tb sa fii ori prost ori orb sa cumperi acolo, din pacate fraieri se vor tot gasi.

  • Corect, este un ghetou.

  • Pe balcoanele alea pui 2 scaune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`