Prima pagină » Sport » Final de sezon în Liga Campionilor la handbal feminin! EHF a anulat turneul Final 4 la fete
Final de sezon în Liga Campionilor la handbal feminin! EHF a anulat turneul Final 4 la fete

Final de sezon în Liga Campionilor la handbal feminin! EHF a anulat turneul Final 4 la fete

27 iun. 2020, 04:00,
în Sport

EHF a anunțat că turneul Final 4 din Liga Campionilor la handbal feminin a fost anulat, din cauza pandemiei de COVID-19. Decizia aceasta nu va afecta sezonul 2020/2021 al Ligii Campionilor, care va debuta pe 12-13 septembrie.

EHF a anunțat că turneul Final 4 din Liga Campionilor la handbal feminin a fost anulat, din cauza pandemiei de COVID-19.
Forul continental a emis un comunicat în acest sens:

„EHF confirmă că turneul Final 4 programat pentru 3-6 septembrie la Budapesta a fost anulat. După ce am analizat situația la nivel global, am decis ca Final 4-ul acestui sezon competițional să nu mai aibă loc. Toate meciurile rămase au fost anulate.
Decizia aceasta nu va afecta sezonul 2020/2021 al Ligii Campionilor la handbal feminin, care va debuta pe 12-13 septembrie. Tragerea la sorți pentru faza grupelor rămâne programată pentru 1 iulie, la Viena. Sănătatea celor implicați are prioritate în acest moment, din acest motiv s-a ajuns la această decizie”, se arată în comunicatul emis de EHF.

CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea erau calificate în sferturile Ligii Campionilor
Campioana SCM Râmnicu Vâlcea și vicecampioana CSM București ajunseseră până în sferturile Ligii Campionilor în actualul sezon, dar aventura lor europeană se termină aici. La fel cum s-a întâmplat și în cazul echipei Dinamo, la băieți, care însă a fost exclusă în dauna bogaților de la PSG.
SCM Râmnicu Vâlcea ar fi trebuit să înfrunte Metz în sferturile Ligii Campionilor, iar CSM București urma să se dueleze cu Esbjerg. Acum, cele două vor trebui să o ia de la capăt. Ambele vor participa în noul sezon al Ligii Campionilor, după ce „Tigroaicele” au primit un wild card din partea EHF. În schimb, Dinamo nu l-a primit.

Emoții mari pentru CSM București în Liga Campionilor la handbal feminin

Ieri a apărut pe site-ul federației internaționale o informație din care se putea trage concluzia că CSM București nu ar mai fi primit această favoare.
Gabriela Szabo, directorul general al clubului bucureștean, susține că totul este o greșeală comisă de EHF, care va fi remediată.
Echipa antrenată de Florentin Pera a încheiat sezonul din Liga Națională pe primul loc, la egalitate de puncte cu CSM București, dar cu avantaj în meciurile directe.
Cele două rivale din campionat sunt calificate în sferturile actualei ediții a EHF Champions League. CSM București urma să întâlnească Gyor, în timp ce Râmnicu Vâlcea va da peste Metz, „duble” ce au fost amânate de forul continental din cauza pandemiei de coronavirus.

EHF a remediat greșeala și CSM va juca în Liga Campionilor

Mai târziu, EHF a remediat greșeala. CSM București se află pe lista cluburilor cărora le-a fost aprobată cererea pentru primirea unui wild card de participare în ediția viitoare a Ligii Campionilor. Forul continental va anunța oficial numele tuturor echipelor calificate pe 19 iunie. La scurt timp după anunțul EHF, vicecampioana României la handbal feminin a emis un comunicat:

„Cererea noastră pentru un loc în Liga Campionilor a fost validată de EHF. Ne pare extrem de rău pentru situația creată mai devreme. Nu vă ascundem faptul că și nouă ni s-a oprit inima când am văzut postarea Federației Europene de Handbal, dar lucrurile s-au lămurit și suntem cu toții conștienți că a greși e omenește. Vă asigurăm că participarea echipei feminine a CSM București în EHF Champions League rămâne o prioritate pentru noi, deoarece știm că cei mai frumoși suporteri merită să vadă meciuri de top. Până pe 19 iunie, vom afla decizia finală!”, se arată în comunicatul emis de CSM București.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`