Prima pagină » Titlurile zilei » Filmul unei dispariții misterioase. Rămășițele unui elev de la Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” din Iași, găsite în Republica Moldova: „S-au făcut teste ADN, mi-au zis că este el” – FOTO

Filmul unei dispariții misterioase. Rămășițele unui elev de la Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” din Iași, găsite în Republica Moldova: „S-au făcut teste ADN, mi-au zis că este el” – FOTO

12 mart. 2024, 02:00, 1 ,
Lucian SAVA, în Titlurile zilei

Au trecut 6 ani de când familia unui elev din Iași încă mai caută explicații. După un an și jumătate de la dispariția adolescentului, părinții acestuia aveau să fie informați că resturi din corpul acestuia au fost găsite în Republica Moldova. Polițiștii din Iași au închis cazul

O dramă greu de descris în cuvinte s-a petrecut într-o familie din Iași. După șase ani de când un adolescent a dispărut, familia acestuia încă mai caută răspunsuri. Pe data de 5 martie 2018, în comuna ieșeană Bivolari, avea să se dea alarma. Florin Nicolae Perju, un adolescent ce era elev în clasa a 12-a la Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” din Iași, dispărea fără urmă. Familia acestuia a anunțat poliția a doua zi.

Mai multe echipe de căutare au fost formate și zile la rând au fost scotocite mai multe colțuri din comună. Fără rezultat. După mai mult de un an și jumate, părinții tânărului aveau să fie anunțați că în Republica Moldova au fost găsite rămășițe umane ce ar putea aparține adolescentului dispărut în anul 2018.

Rămășițele elevului din Iași au fost găsite în Republica Moldova

Familia tânărului nici până acum nu este împăcată cu ideea că Florin nu mai este.

„După aproape doi ani de la dispariția lui, am fost anunțați de poliție că au fost găsite oseminte. Au fost verificate și a corespuns ADN-ul. Dacă așa arată testele, noi ce să mai zicem… Ne-au dat câteva plicuri cu fragmente de os, pe alea le-am îngropat”, a spus Costel Perju, tatăl tânărului dispărut în anul 2018.

Polițiștii ieșeni confirmă faptul că acest caz a fost închis.

„La data de 06 martie 2018, poliția a fost sesizată, prin apel 112, de către un bărbat cu privire la faptul că fiul său, în vârstă de 18 ani, a plecat din municipiul Iași spre domiciliul din comuna Bivolari, însă nu a mai ajuns. La acel moment, tânărul a fost dat în căutare națională și internațională. Ulterior, la data de 03.08.2019, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași ne-a informat că, la aceeași dată, Direcția Regională Vest din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a Republicii Moldova a fost sesizată de către un cetățean cu privire la faptul că ar fi identificat, pe malul unui râu, oseminte umane.

În cadrul activităților operative desfășurate la acel moment, împreună cu autoritățile din Republica Moldova și în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, s-a stabilit faptul că cele identificate mai sus aparțin tânărului dispărut. De asemenea, facem precizarea că în cadrul dosarului penal nu au fost constatate elemente constitutive ale vreunei infracțiuni”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

A trimis un mesaj unui coleg înainte să dispară

Practic, elevul a plecat la liceu marți dimineață, pe 5 martie 2018. Undeva pe la ora 16:00, acesta s-a întors la locuința părintească, din comuna Bivolari. Și-a lăsat ghiozdanul și telefonul lângă poartă și s-a făcut nevăzut.

„La momentul dispariției, acesta purta o geacă din material textil de culoare neagră, cu glugă, blugi de culoare închisă și ghete de culoare neagră. Semnalmente: înălțime 1,70 m, greutate 55 kg, păr tuns scurt, șaten închis, ochi căprui, față ovală, fără semne particulare”, au transmis, atunci, polițiștii ieșeni.

Anchetatorii precizau la scurt timp după dispariția tânărului că acesta ar fi trimis un mesaj unui coleg. Florin i-ar fi spus să-l anunțe atunci când are nevoie de ajutor, că el îl va ajuta. De asemenea, i-ar mai fi zis că va pleca în ceruri. Ultimele imagini cu adolescentul au fost surprinse de o cameră de supraveghere. Imaginile arătau cum acesta se îndrepta spre râul Prut. Cel mai probabil, acesta a sărit în apele adânci și nu a mai putut fi salvat.

Iată că, după mai mult de un an și jumătate, rămășițele elevului de la Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” din Iași aveau să fie găsite în Republica Moldova.

Comentarii
  • Jandarmul din prima poza cu ochelarii pe ochi: mancami-ai poola cu tot cu ochelari ce fața de tîrlete ai…. Ai ochelari mai beșitule

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *