Prima pagină » Local » Filmul unei arestări controversate: avocata Alexandra Cioată stă după gratii 30 de zile. De ce s-au schimbat anchetatorii radical? Al treilea videoclip a dat totul peste cap – FOTO/VIDEO

Filmul unei arestări controversate: avocata Alexandra Cioată stă după gratii 30 de zile. De ce s-au schimbat anchetatorii radical? Al treilea videoclip a dat totul peste cap – FOTO/VIDEO

06 iun. 2024, 02:00,
Lucian SAVA, în Local

Avocata Alexandra Cioată a fost arestată ieri pentru 30 de zile. Ea este acuzată de tentativă de omor și părăsirea locului accidentului după ce ar fi intrat intenționat într-un motociclist în Nicolina. Dacă va fi găsită vinovată, Alexandra Cioată ar putea sta chiar și 10 ani în spatele gratiilor

Alexandra Cioată, avocata implicată în accidentul rutier din Nicolina, a fost reținută pentru 24 de ore, iar mai apoi arestată pentru 30 de zile, fiind acuzată de tentativă de omor și părăsirea locului accidentului. Cum s-a ajuns aici? Imaginile de pe camerele de supraveghere a traficului au avut un rol important, dar nu au fost atât de clare încât să îi facă pe anchetatori să o cerceteze pe Alexandra Cioată pentru tentativă de omor și nu pentru vătămare corporală din culpă. Lucrurile aveau să se schimbe radical când în mediul online a fost postată o altă înregistrare video. Un participant la trafic, ce avea montată o cameră de supraveghere în partea din spate a autoturismului, a surprins momentul impactului. Acea înregistrare i-a făcut pe anchetatori să schimbe încadrarea și să o acuze pe Alexandra Cioată de tentativă de omor și părăsirea locului accidentului.

Avocata Alexandra Cioată stă după gratii pentru 30 de zile

Are șanse Alexandra Cioată să scape de închisoare în acest caz? Este greu de spus în acest moment. Infracțiunea principală de care este acuzată este tentativă de omor, iar asta i-ar putea aduce până la 10 ani de închisoare. Ieri, în jurul prânzului, a aflat că va sta după gratii.

„Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași  privind pe inculpata Cioată Alexandra cercetată penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă la infracțiunea de omor, prev. și ped. de art. 32 alin. (1) Cod penal raportat la art. 188 alin. (1) Cod penal și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia, prev. și ped. de art. 378 alin. (1) Cod penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin. (1) Cod penal. Dispune arestarea preventivă a inculpatei CIOATĂ ALEXANDRA, pentru o perioadă de 30 de zile, începând din data de 05.06.2024 și până la data de 04.07.2024, inclusiv”, se arată în decizia judecătorilor ieșeni.

Cum s-a produs accidentul rutier din Nicolina?

Totul s-a petrecut pe 30 mai, când, aparent inexplicabil, avocata Alexandra Cioată a intrat în coliziune cu motocicleta pe care se afla bărbatul. După impact, femeia a plecat de la fața locului. Polițiștii din Iași au intrat în alertă, iar la scurt timp după accident au identificat proprietarul autoturismului, dar nu știau cine se afla la volan în momentul producerii accidentului din Nicolina. În cele din urmă, s-a stabilit că era Alexandra Cioată. Alexandru, motociclistul implicat în accident, a povestit că a trecut prin momente de panică cu câteva clipe înaintea impactului.

„În seara respectivă, mă îndreptam spre casă, ieșisem cu niște prieteni, iar la un semafor, mai jos de locul în care a fost accidentul, am prins roșu. Eram pe prima bandă, a doua bandă era o mașină, nu m-am uitat ce mașină era. Stăteam cu mâinile pe rezervor, așteptam să se facă verde, pentru a pleca de la semafor. În partea stângă, șoferul mașinii respective tura motorul, m-am întors o secundă și m-am uitat la semafor. Când s-a făcut verde, am plecat, nu am plecat tare cu motorul, dar am plecat înaintea mașinii. În timp ce mergeam pe prima bandă, m-am uitat în spate și am văzut că mașina de pe a doua bandă a virat brusc spre mine. Am văzut botul mașinii aproape de roata din spate a motorului meu. M-am speriat și am accelerat.

La următorul semafor, trebuia să fac dreapta, spre Miroslava. M-am uitat în oglinzi să vad dacă pot face dreapta, iar atunci am văzut mașina din spate că venea cu viteză foarte mare. Am zis că nu pot să frânez, că, dacă frânez, mă ia din plin. M-am speriat și am virat pe a doua bandă ca să pot lăsa prima bandă liberă pentru mașina din spate să se ducă în față, să nu intre în mine. După cum se vede pe filmare, eram pe prima bandă, mașina la fel și s-a izbit în spatele meu, intenționat”, a spus motociclistul.

Cert este că, deocamdată, avocata Alexandra Cioată stă după gratii pentru 30 de zile.

Comentarii
  • Mare avocat, mare mitocan!

  • Cioata tot cioata !

  • Alexandra este femeie adevarata!
    tremura toti h o moto se xu a lii cind aud de ea!

  • O panarama, sigur era băută de a fugit… Lasă că au grijă colegele de celulă de ea…. Totuși, eu cred că povestea motociclistului este cusuta cu ață albă…un motiv a avut nebuna de i s-a pus pata pe el…

  • motociclistul a babardit-o și nu i-a plătit.

  • „macanache”, esti dus rau de tot, asta ca sa fiu bland cu tine.

  • Eu cred ca era beata/drogata si nu l-a vazut. Nu a vrut sa ia cu executare pt accident si a dat de tentativa la omor. Pacat ca la cazul 2 mai nu s-a schimbat incadrarea juridica in omor calificat.

  • atentie la furie

    Ce trebuie sa invatam din asta? Ca viata ni se poate schimba intr-o secunda daca nu stim sa ne stapanim nervii, mai ales in trafic. Ti-a taiat calea unul, te-a claxonat? F bine, sa fie sanatos, are o zi proasta cum ai avut si tu candva, scopul tau e sa ajungi acasa sanatos la copilul tau, nu sa imparti dreptatea ta (subiectiva) pe strazi.

    Daca nu iti poti stapani sentimentele de moment, ajungi ca madam asta care poate fi bagata dupa gratii urmatorii 10 ani dintr-o prostie absoluta.

    NU E TREABA TA sa imparti dreptatea ta pe strazi, treaba ta e sa te protejezi de cei care au nevoie doar de un impuls ca sa vada negru in fata ochilor, iar in momentul ala viata ta e posibil sa se sfarseasca.

  • cristi, iar tu – ca sa fiu si eu blind cu tine – esti doar un h o moto s e x u a l 🙂

  • motoristul s-a speriat saracutul , om cuminte , ce respecta legea)) , cand deodata un mertan si-a pus pata pe el si l-a luat pe capota))
    baaa motoristule, nu mai cred nici in politie si vrei sa cred in ce zici))

  • Sa putrezească în pârnaie, panarama de avocata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *