Filmul tragediei de pe drumul european. Două femei au murit după ce mașina în care se aflau s-a răsturnat. Ce a făcut greșit șoferul? – FOTO/VIDEO

27 oct. 2023, 02:00,
Lucian SAVA, în Titlurile zilei

Tragedie pe drumul european. O mașină în care se aflau patru persoane s-a răsturnat în afara părții carosabile. La scurt timp după accident, o femeie a murit, iar cea de-a doua s-a stins la câteva ore distanță. Polițiștii au intrat pe fir și au deschis un dosar penal

Încă o tragedie pe drumul european, pe raza localității Lețcani. O femeie a decedat după ce mașina în care se afla s-a răsturnat, iar alta a murit la câteva ore distanșță. Incidentul s-a petrecut după ce un bărbat de 56 de ani, care conducea un autoturism, marca Ford, a pierdut controlul și a părăsit partea carosabilă. Din câte se pare, șoferul circula cu viteză și a încercat să facă o depășire neregulamentară.

„Şoferul a pierdut controlul maşinii. A făcut de mai multe ori stânga-dreapta şi s-a răsturnat. Voia să depăşească prin dreapta, avea viteză mare. Doamna era sub maşină când ne-am dus să o ajutăm. Am parcat maşina, am scos-o pe doamna şi mai erau două femei şi un bărbat”, a precizat un martor.

Două femei au murit după ce o mașină s-a răsturnat

Astfel, o femeie de 58 de ani a decedat la fața locului, iar celelalte 3 persoane au fost transportate la spital. Ulterior, la Spitalul „Sfântul Spiridon” a mai murit o femeie de 72 de ani.

„La data de 26 octombrie a.c., în jurul orei 11:15, polițiștii au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la producerea unui accident rutier ce a avut loc pe DE 585. Din primele cercetări efectuate la fața locului a rezultat faptul că un autoturism a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat. În urma impactului, trei persoane au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, iar două au decedat. Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. În cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a întregii situații de fapt și luarea măsurilor legale care se impun”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Trupurile neînsuflețite ale celor două femei au fost transportate la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași pentru necropsie. Ulterior, se vor stabili cauzele decesului, cu toate că lucrurile sunt cât se poate de clare. Acum, polițiștii trebuie să afle ce s-a întâmplat și cum s-a ajuns la producerea tragediei. Dacă va fi găsit vinovat, șoferul va fi tras la răspundere. Din câte se pare, toate persoanele care se aflau în interiorul autoturismului erau rude.

Din păcate, drumul european face din nou victime. Ieri, două femei au murit după ce mașina în care se aflau s-a răsturnat în afara părții carosabile.

Comentarii
  • Care e vina DN european de spuneti ca a făcut din nou victime? Șoferul este principalul vinovat, a dorit in mod inconștient sa depășească prin dreapta a avut viteza, a intrat cu o roata pe acostament și l-a aruncat in decor. Nu mai încurajați indisciplina și agresivitatea la volan dând vina oe drumuri, se dac deservicii grave . Drumul e marcat foarte bine, acostamentele aduse la nivel .

  • E multi soferi … ca sint sub 50 care te flesuie sau merg cu nasul in teava ta de esapament sa-ti verifice noxele. Nu se intelege ca drumul are ) singura banda de circulatie pe sens si acostament largit! Meltenii vad doua si te forteaza sa mergi cum vor ei! Mai ales ca unii merg dupa program …

  • E multi soferi … ca sint sub 50 care te flesuie sau merg cu nasul in teava ta de esapament sa-ti verifice noxele. Nu se intelege ca drumul are O singura banda de circulatie pe sens si acostament largit! Meltenii vad doua si te forteaza sa mergi cum vor ei! Mai ales ca unii merg dupa program …

  • Conducător auto

    Zilnic, vin spre Iași câteva mii de mașini dinspre județele limitrofe și mediul rural, conduse de tot felul de giugiumeți fără pic de creier și care nu suportă să fie ei participanți normali în traficul rutier. Au tot felul de frustrări, să nu le stea nimeni în față, că trece inclusiv el, bolovanul, idiotul. Dacă în realitate ei ca indivizi în societate, nu e mare lucru de capul lor, în momentul când sunt la volan și au o forță sub picior prin pedala de accelerație, sunt cineva, se văd cineva, iar creierul le dă pe afară de proostie, în acest fel cauzând incidente rutiere foarte grave. În ele, păcat că mor alții nevinovați și ni crapă naibii idioții care le provoacă! Ferească Dumnezeu ca pe segmentul rutier Târgu Frumos -Iași, să îți vină pe spate un giugiumete fără creier de Botoșani și să nu te dai pe acostamentul din dreapta d-un fața lui! Atât îi mau trebuie. Flash-uri, tot felul de semnale acustice exagerate, semne indicente, îți vine în față, îti frânează (atunci nu se mai grăbește idiotul!), etc etc. Cât despre depasitul pe partea dreaptă, pe acostament, e plin de idioți!

  • Lăsați ca șoferul e vinovat, la drumuri naționale in zină asta este sef un gsligam blond Adiță Brînzilă care ne cere tain ca sa nu ne închidă afacerea prin blocarea intrării, vând motorină la canistră și apoi iau băutură și dorm prin Șanțuri sau pe după copaci. Ăștia trebuie sa întrețină drumurile? Șpăgarul de Adiță Brînzilă și grupa lui de bețivani? De asta sunt accidente peste accidente pe european.

  • Piele de pork e vinovat. Nu exista polițiști pe DE care sa patruleze și sa prevină accidentele

  • Pt Gogu.Mi bine ai servi o cafea poate iti trezesc neuronii din adormire daca-i mai ai.Acel drum national este de 50-60km/k?Am trecut personal de zeci de ori(la volan) si erau soferi mai ca adormeau la volan la acea viteza,trebuia sa le mai dau un claxon discret si vedeam ca se trezesc si parca mai se intelegeau cu masina sa ruleze.Din cauza acestui fapt apare poluarea si accidentele pe banda rulanta.Am venit dimineata si toti mergeau cu 90-100 km/k constant cu pastrarea distantei intre masini si era un trafic super linistit.Si atunci cum este mai bine?Decat sa fii tu la volan cu 50-60km/h,mai bine ai lua microbuzul care este mult mai economic si ai timp sa dormi, lasi traficul sa se descongestioneze si ceilalti soferi sa conduca linistiti?

  • Fara giugiumeti

    E vorba de bostonienii si ciucevienii navetisti care merg asa. De ce sa ii numim giugiumeti cand le putem spune clar, bostonieni, ciucevieni, etc.
    Asta de ieri era de Neant, au si acolo masini. La o adica un asemenea eveniment (tragic, da’ cine il pune sa depaseasca pe dreapta?) mai aminteste si celorlalti sa se mai potoleasca. Dar deh…daca vin la oras trebuie sa arate ca-s viteji.

  • Geac și vrejul de șofer

    Băi geac, hai să te văd ca mergi cu o sută pe limitarea aia de 70, dar cu o mașină de poliție rutieră în spate. Bagă mare, maistre, arată ce poți dar de față cu poliția. După aia, da, mergi și tu cu microbuzul.

  • JACK pt.Geac și vrejul de șofer.In primul rand invata sa scrii si lasa mistocareala.In al doilea rand,nu tot sectorul de drum este limitat la 70 km/h.Si sa stii ca am mers cu politia in spate si chiar a fost ok.Si nu am bravat sa fiu Schumacher,am rulat temperat sa fie bine pentru toti participantii la trafic.Acest lucru nu iti este cunoscut.

  • e normal si de bun simt sa te dai putin in dreapta daca cineva e mai grabit, nu te doare volanul daca te muti 3 secunde. Intr-o zi poate te grabesti si tu si dai de unii retardati ca si tine care merg cu 60 in afara localitatii si nu poti depasi pentru ca nu te lasa, incepi sa injuri si te duci pe acostament sa depasesti si poate patesti ca cei de mai sus. Nu mai fiti retardati in trafic …

  • Filmările șoferilor trebuie să devină probe! Se termină instant condusul agresiv, adio depășiri pe acostament, în curbe, pe linie dublă continuă sau pe aceeași bandă.

  • Sunt două ingrediente ale tragediei pe E85: șoferi descreierați și infrastructură de cacao. Punct.

  • retarzii fara limita de varsta ,inconstienta si autosuficienta nu are legatura cu varsta sau pregatirea !!!! Teoretic si normal ar trebui sa ,aiba ,dar viata bate logica !!!! TRIST,CONDOLEANTE FAMILIILOR INDURERATE si D-ZEU SA-I ODIHNEASCA IN LUMINA LUI pe decedati !!!

  • Viteza excesivă dăunează grav sănătății!

  • soferu e de vina in 90% din cazuri drumu n are vina te adaptezi la el

  • Drumul este cu o singura banda, pe ea circuli si pe contrasens cand ai vizibilitate depasesti. Idioții de mai sus sa se duca pe camp mai in dreapta.

  • Șoferul trăiește… acuși o ia de la capăt cu depășirile în viteză pe acostament.
    Ce număr avea? Să știu să mă feresc de el…

  • Român indigen

    Aviz celor ce tot o dați cu acostamentul, rog pe toți șoferii de tir și camioane sa nu mai meargă pe acostament si o sa vedeți atunci fluidizarea traficului, va fi ca la cortegiu funerar, coloane de mașini care merg regulamentar. De asemenea, cum se face ca acel acostament devine banda la intrarea in sensuri giratorii având aceeași lățime? Cand vrea DRDP e acostament si cand nu vrea, devine bandă!
    Idioții funcționali….
    Într-adevăr, vina e a șoferului, nu tot timpul avem fluiditate in trafic si tb sa avem răbdare… ca si în viață….

  • Jack pt Asistenta.Cum nu are legatura cu pregatirea?Daca acel berbec care este la volan a obtinut permisul cum stiu toti,cum vrei sa se comporte in trafic cand se intalneste cu tine?Ca efectul unei turme lasate de izbeliste pe pajiste.

  • Mai e un bou de la AUR care face livuri pe la Bslțati un kakat de militian care se vede primar și instigă lumea ( cine naiba îl mai asculta )

  • Un idiot frustrat, venit de pe la tara de undeva, care el dupa mintea lui redusa nu suporta sa fie participant normal in trafic. A mai omorat si oameni. Astia de regula sunt aia de pe la tara care pentru 100 de lei plus banii pe motorina fac o cursa de tip taxi rural pana la Iasi cu babele la control medical.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *