Prima pagină » Titlurile zilei » Filmul tragediei de la Tomești! A gonit spre moarte și a ajuns cu tot cu mașină în casa unui bătrân. Prietenii lui zac pe patul de spital fără prea multe șanse la viață

Filmul tragediei de la Tomești! A gonit spre moarte și a ajuns cu tot cu mașină în casa unui bătrân. Prietenii lui zac pe patul de spital fără prea multe șanse la viață

12 aug. 2022, 02:00, 7 ,
Andreea Timofte în Titlurile zilei

În cursul dimineții de 11 august, în jurul orei 03:00, un accident rutier deosebit de grav s-a produs în satul Chicerea din comuna Tomești, judeţul Iași. O maşină a plonjat într-o casă de pe strada Chicerea, partea din față a acesteia ajungând pe acoperiș. În urma impactului, două persoane sunt în comă, iar a treia a suferit răni ușoare

Proprietarul locuinței, un bătrân, în vârstă de 74 de ani, a avut un șoc când s-a trezit în toiul nopții cu o mașină necunoscută

Păgubitul, pe nume Ion Iacob, dorește să fie despăgubit, după ce gardul, o parte din acoperiș și conducta de gaz au fost distruse, în urma accidentului produs de un tânăr șofer ce a fost identificat cu o alcoolemie de 0,8 mg/l alcool pur în aerul respirat.

Proprietarul casei de la Chicerea cere despăgubiri

În urma accidentului grav, produs în urmă cu câteva ore de un șofer inconștient în Chicerea, Ion Iacob, proprietarul ce s-a trezit în miez de noapte cu jumătate de autovehicul pe acoperiș, cere despăgubiri.

„Eu locuiesc singur, soția mea a murit acum câțiva ani și copiii sunt plecați în străinătate. M-am trezit din somn pentru că s-a auzit o bubuitură foarte puternică, nu știam ce se întâmplă, am ieșit afară și am avut un șoc, o mașină distrusă era în curte, cu botul pe acoperiș. Spoilerul mașinii era în fața ușii, gardul era distrus, conducta de gaz la fel, doi erau inconștienți și doi încercau să iasă de acolo, erau plini de sânge. Dacă nu era țărușul acela, intrau în casă. Toți vecinii s-au speriat de bubuitură, au ieșit afară și au rămas mască. Au venit Poliția, Pompierii, SMURD-ul… Nu știu ce se va întâmpla cu ei, am auzit că doi sunt în stare gravă la spital, cică veneau de la o petrecere din Comarna și că ar fi din Aroneanu. Au venit doi vecini să mă ajute să mai repar câte ceva, vine iarna, nu pot sta așa, dar ar fi bine dacă mi-ar plăti toate daunele.

Nu știu cum primesc tinerii ăștia permis sau cum conduc, beau la volan, ce e cu ei… Am avut noroc că era noapte și eram în casă, puteau să mă omoare în curte”, a declarat Ion Iacob.

Doi dintre pasageri sunt în stare critică. Prognosticul medicilor este foarte rezervat

În mașina care a ajuns în mod inexplicabil în casa locuitorului din Chicerea se mai aflau trei pasageri, pe nume George Z., Ovidiu Z. și Cosmin P., pe lângă Sebastian M., șoferul mașinii.

Conform datelor existente, două dintre cele patru persoane aflate în autoturism, au ajuns la Terapie Intensivă, luptând pentru supraviețuire.

„Au fost patru victime, două persoane au ajuns la Spitalul «Sf. Spiridon», iar alte victime la UPU la Spitalul de Neurochirurgie.

George Z., 26 ani, a suferit o politraumă, fiind pasager față dreapta. A fost intubat şi ventilat mecanic, comă de gradul 3, a fost încarcerat, traumatism cranio-cerebral acut, pneumotorax stâng minimal, contuzie hepatică.

Cosmin P., 19 ani, politraumă, fiind pasager spate dreapta. A fost intubat şi ventilat mecanic, comă de gradul 3, otoragie bilateral, epistaxis, traumatism cranio-cerebral sever, fractură înfundare temporopatietală. Contuzie toraco-abdominală”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu.

Așadar, două persoane se află în Terapie Intensivă după ce s-au urcat în mașină cu un șofer care consumase băuturi alcoolice.

„Ambii pacienți au fost operați. Starea de sănătate a pacienților este critică, cu șanse minime de supraviețuire. Încă de la internare, prognosticul privind evoluția stării de sănătate a pacienților era foarte rezervat. Noi facem absolut tot ce se poate pentru a salva viața pacienților, dar nu depinde numai de noi”, au declarat medicii de la Spitalul „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași.

Șoferul mașinii, beat în momentul producerii accidentului

Polițiștii ajunși la fața locului au constatat faptul că șoferul autoturismului marca Renault consumase băuturi alcoolice, având o alcoolemie de 0,8 mg/l alcool pur în aerul respirat. Nu se cunosc cu exactitate circumstanțele producerii accidentului rutier, dar, conform primelor ipoteze, șoferul ar fi pierdut controlul autoturismului și a derapat până în zidul casei ce era locuită în acel moment doar de Ion Iacob, proprietarul.

„Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, acestuia fiindu-i prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar cercetările sunt continuate”, explică cei de la IPJ Iași.

Amintim că, în ultimele două zile, pe raza județului Iași au mai avut loc evenimente rutiere grave. De exemplu, în dreptul localității Cristești, un copil a murit după ce mașina în care se afla alături de preot a fost lovită de un TIR ce a derapat.

Comentarii
  • Numele ciocanarului este.....

    Danga Langa
    Danga Langa
    Suie ciocanii in masina de Talanga
    La ora 3 mierla cucuvaieste
    Si nea soferache o beleste.

    Scuzoaiele mele, dar n-am gasit alte rime.
    Nu pentru un ciocanar de bachhau oplosit la Iasi.

  • Penalii dezumanizati din DRPCIV uri vand permise tuturor oligofrenilor .Asta i raspunsul la intrebarea batranului.
    Nu i recomand sa doarma prin copaci ,pt ca prin acestia se urca cei cu BMW uri..,poate in sura?

  • Următorul!

  • Alt accident care dovedeste ca selectia naturala isi spune cuvantul.
    Vina este in mare parte a instructorilor auto si politistilor jmenari care dau permise pe banda rulanta, doar platite… Cit despre seful rutieristilor din judetul Iasi, numai de bine si urari cit mai calde.

  • Cum de la asa impact nu au sarit airbags, sau masina a trecut pe la un service si au anulat functia din soft?

  • Pentru politistii de la DRPCIV a fost clar ca era bun cind i-au dat permis dar ei nu stiau ca el o sa consume bauturi alcoolice cit baiatul doamnei vaci ! inconstient a fost soferul ca a urcat baut la volan dar si pasagerii acum in coma care stiau ca a baut ca doar nu ii luase la ocazie ! asa ca nu mai aruncati cu noroi in politisti !

  • La fel de vinovați sunt și pasagerii din mașina .nu trebuiau să accepte să fie duși de un șofer băut. Iar despre proprietarul casei e clar că va rămâne cu paguba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`