Prima pagină » Titlurile zilei » Filmul terorii instaurate la club Mamboo! Fierbe Iașul de săptămâni întregi din cauza unui război dintre clanuri. Și-au jurat moartea pentru răzbunare

Filmul terorii instaurate la club Mamboo! Fierbe Iașul de săptămâni întregi din cauza unui război dintre clanuri. Și-au jurat moartea pentru răzbunare

07 aug. 2024, 02:00, 1 ,
Cosmina Puiu în Titlurile zilei

Iată filmul terorii instaurate la club Mamboo, unde mai mulți romi au venit cu diferite obiecte periculoase, precum bâte, topoare și crose de golf. Se pare că este vorba de un război dintre clanuri. Detaliile din spatele conflictului îți provoacă fiori pe șira spinării

Vasilică Ferariu, Ștefan Vasiliu, Armand Lăcustă și Artur Todiriu sunt agresorii care i-au înspăimântat pe toți cei prezenți la concertul lui Leo de la Roșiori, din cadrul clubului Mamboo. Surse ale reporterilor BZI susțin faptul că ar fi vorba de același conflict de la care a pornit și bătaia de la Ștrandul Municipal, din data de 14 iulie 2024. Subiectul principal ar fi fiica unui cunoscut interlop din Iași.

Filmul terorii instaurate la club Mamboo

Totul s-a întâmplat într-un mod așa cum vezi doar în filme. Cei patru agresori au intrat în club cu obiecte periculoase ascunse și s-au îndreptat direct către persoana vătămată, comițând acte de violență. Mai mult decât atât, au distrus și diferite obiecte de valoare din interiorul locației. Ceilalți oameni au rămas înspăimântați și au fugit din calea atacului, pentru a scăpa cu viață din această încăierare. Aceștia au profitat de agitația creată și s-au făcut nevăzuți, însă fericirea lor a durat doar câteva ore, deoarece au fost prinși de către organele competente de soluționarea cazului.

„În baza procesului-verbal de sesizare din oficiu, prin ordonanța organelor de cercetare penală, din data de 02.08.2024, s-a dispus începerea urmării penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovirea sau alte violențe, prev. de art. 193 alin 21 lit. c și d din Codul Penal, tulburarea ordinii și liniștii publice, prev. de art. 371 alin. 2 și 3 din Codul penal, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, prev. de art. 342 alin. 4 din Codul penal, și uzul de armă fără drept, prev. de art. 343 alin. 1 și 2 din Codul penal, urmare a faptului că în noaptea de 02.08.2024, în jurul orei 01:00, Secția 4 Poliție Iași a fost sesizată, prin SNUAU 112, de mai multe persoane cu privire la faptul că în incinta unui club din mun. Iași, zona Ciric, se afla un conflict în desfășurare între mai multe persoane care au asupra lor obiecte contondente (bâte, topoare, crose de golf), iar în urma verificărilor efectuate a fost identificată o persoană vătămată, de gen masculin, care prezenta la nivelul frunții o echimoză, asupra acesteia fiind executat un foc de armă”, a declarat procurorul Ștefan Fânariu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Agresorii au fost arestați

Agresorii au fost reținuți pentru 24 de ore, iar ulterior au fost prezentați Judecătoriei Iași cu propunere de arestare preventivă, pentru o durată de 30 de zile, pentru săvârșirea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice și lovire sau alte violențe.

„În urma efectuării cercetărilor, prin ordonanţa din data de 05.08.2024, a fost pusă în mişcare acţiunea penală faţă de 4 persoane de gen masculin, sub aspectul comiterii de către fiecare a infracţiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice, prev. de art. 371 alin. 2,3 din Codul penal, cu reţinerea faţă de toţi a circumstanţei agravante a comiterii faptei de trei sau mai multe persoane împreună, dar şi a stării de recidivă faţă de una dintre acestea, reţinându-se, până la acest moment procesual, următoarele: la data de 01.08.2024, a fost organizat un concert în cadrul unui club situat în zona de agrement Ciric, din mun./jud. Iaşi, împrejurare în care membrii unei familii au rezervat o masă. În jurul orei 01:00, din data de 02.08.2024, în timpul concertului, în interiorul clubului a pătruns un grup de persoane, printre care şi inculpaţii din prezenta cauză, care, având asupra lor obiecte contondente, prin comiterea de acte de violență împotriva persoanei vătămate, dar și asupra bunurilor din interior, au tulburat ordinea și liniștea publică. Prin ordonanţa organelor de cercetare penală, din data de 05.08.2024, s-a dispus reţinerea inculpaţilor pentru o durată de 24 de ore, iar la data de 06.08.2024, Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi a sesizat Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Iaşi cu propunere de arestare preventivă a acestora pentru o durată de 30 de zile. Cercetările sunt continuate pentru întregirea situaţiei de fapt şi descoperirea adevărului judiciar. Precizăm că măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu înfrâng în niciun fel principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a mai adăugat procurorul Ștefan Fânariu.

Rămâne de văzut ce detalii vor mai ieși la iveală în legătură cu filmul terorii de la club Mamboo.

Comentarii
  • Sustin ideea infiintarii cluburilor de tigani. Cat mai multe. Sa se rezolve intre ei. In 6 luni scapam de problema tiganeasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *