Prima pagină » Titlurile zilei » Filmul tentativei de jaf de la BCR, din Alexandru cel Bun. Autorul a dispărut fără urmă

Filmul tentativei de jaf de la BCR, din Alexandru cel Bun. Autorul a dispărut fără urmă

28 sept. 2024, 02:00, 1 ,
Dragoș SAVIN în Titlurile zilei

Tentativa de jaf de la BCR, din Alexandru cel Bun, a fost una parcă desprinsă din filme. Individul deghizat, cu mustață și barbă falsă, a pus angajații băncii să caute timp de 15 minute bani prin sediu. Pentru că nu a găsit nimic, a plecat ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat

Un jaf armat, aproape reușit la Iași. Joi seara un individ deghizat a intrat în sediul BCR din cartierul Alexandru cel Bun, i-a amenințat pe angajații băncii cu un pistol și le-a cerut bani. A avut ghinion, pentru că nu a găsit niciun ban. Timp de 15 minute, individul a stat în unitate. După ce a plecat, angajații și-au anunțat șefii de la București că au fost victimele unei tentative de jaf armat. Șefii BCR din capitală au fost cei care au sunat la 112 și au anunțat incidentul. Joi seara, sediul BRC din Alexandru cel Bun a fost plin de polițiști. Până și Costel Gîtlan, șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași, a fost acolo, alături de adjunctul său, comisarul șef Mihai Svalja. Oamenii legii au căutat indicii care să îi poată duce cât mai aproape de autor.

Filmul tentativei de jaf de la BCR, din Alexandru cel Bun

Autorul nu a reușit însă. Angajații băncii au fost șocați de cele întâmplate. Autorul le-a cerut telefoanele mobile pentru ca nimeni să nu apeleze la 112. Totuși, când a văzut că nu sunt bani în bancă, le-a înapoiat. Nu a ieșit din BCR în fugă, să nu dea de bănuit, și a dispărut printre blocuri. Polițiștii ieșeni pun accent pe camerele de supraveghere din zonă, așa cum au procedat de fiecare dată când a fost nevoie de identificarea unei persoane. Trebuie precizat că, de-a lungul timpului, la Iași, au mai existat situații asemănătoare, dar, de fiecare dată, polițiștii i-au depistat pe autori. De data aceasta, va fi greu, dar nu imposibil.

Polițiștii din Iași sunt în alertă

Polițiștii ieșeni au făcut câteva precizări.

„În seara de 26.09.2024, in jurul orei 18.05, polițiștii din Iași au fost sesizați prin apel 112, de către sediul central al unei unități bancare, despre faptul că, la ora 17:20, într-o sucursală din municipiul Iași, ar fi intrat o persoană necunoscută, deghizată, având asupra sa un obiect ce părea pistol, cu care a amenințat angajații care se aflau în sediu și le-a cerut bani. Persoana nu a sustras nicio sumă de bani și nu a fost rănită nicio persoană. La scurt timp, aceasta a părăsit sediul băncii. În cauză, s-a constituit o echipă operativă complexă, formată din polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și Poliției Municipiului Iași care efectuează cercetări, în vederea identificării persoanei și pentru stabilirea situației de fapt”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Dacă va fi depistat și va ajunge în fața judecătorilor, individul riscă să stea ani mulți după gratii. În orice caz, tentativa de jaf de la BCR, din Alexandru cel Bun, a pus toată poliția din Iași în alertă.

Comentarii
  • Eu sunt prădătorul

    Daca a fost inteligent și și a pus mănuși anti amprente și a ocolit camerele de supraveghere îl vor prinde o p a…..băncile nu mai sunt de jefuit ,nu țin banii in banca!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`