Prima pagină » International » Filmul ”Pe aripile vantului” a fost retras de pe HBO din cauza rasismului!
Filmul ''Pe aripile vantului'' a fost retras de pe HBO din cauza rasismului!

Filmul ”Pe aripile vantului” a fost retras de pe HBO din cauza rasismului!

10 iun. 2020, 11:33,
George Cristian, în International

”Pe aripile vantului” a fost retras de pe HBO. Momente incredibile din cauza ”politicii corecte” din lume. O emblemă a cinematografiei mondiale a fost restras de pe platforma HBO Max după acuzaţiile de rasism din ultima vreme din SUA. Acţiunea a fost luată în plină mişcare de protesc contra rasismului şi a violentelor Poliţiei care vizează persoanele de culoare din SUA.

”Pe aripile vantului” a fost retras de pe HBO! ”Politica corecta” face o victimă în industria cinematografiei

Incredibil, dar adevărat. Lungmetrajul de patru ore a fost scos de pe platforma HBO Max din cauza rasismului. Filmul a fost lansat în 1939 şi a fost considerat de criticii de la acea vreme o adevărată revoluţie a filmului american şi mondial. Şi în zilele noastre, criticii continua să aducă laude lungmetrajului regizat de Victor Fleming. Filmul prezintă o versiune romantică a Sudului Americii şi o viziune despre slavia de la acea vreme. În film joacă servitori care sunt mulţumiţi de statutul lor şi trataţi drept angajaţi obişnuiţi.

”Pe aripile vantului” a fost retras de pe HBO ! O operă de artă este victima unei mişcări pornite în urmă cu puţin timp în SUA

Este incredibil cum o operă de artă poate fi văzută ca o dovadă de rasism în SUA. Filmul povesteşte, contextual, situaţia epocii respective şi acest lucru pare că deranjează protestatarii antirasism din America. Nu poţi condamna un film doar pentru că exprima o situaţie istorică petrecută acum zeci de ani. În acest context, filmele nu ar mai putea fi făcute vreodată.

Această reinterpretare a unei perioade sumbre din istoria americană este opera unei mişcări foarte organizate în fostele state confederale, care şi-au propus să prezinte Sudul de dinaintea Războiului Civil American într-o lumină mai bună. Ideologia „cauzei pierdute” susţinea că statele din Sud s-au luptat pentru independenţa lor politică, ameninţată de Nord, şi nu pentru menţinerea sclaviei, ceea ce este un neadevăr istoric.

Filmul ”Pe aripile vantului” a fost retras de pe HBO din cauza rasismului! Ce declară oficialii HBO Max

Purtătorul de cuvânt al platformei de streaming a declarat faptul că a retras filmul Pe aripele vântului pentru că infatuseaza prejudeari rasiste care erau comune în societatea americană a anilor în care era filmat capodopera americană .

„Lungmetrajul este produsul epocii sale şi înfăţişează prejudecăţi rasiste care erau comune în societatea americană”, a comentat, marţi, pentru AFP, un purtător de cuvânt al HBO Max pentru a explica retragerea lungmetrajului.

”Pe aripile vantului” a fost retras de pe HBO ! Zece premii Oscar pentru ”Pe aripile vantului”! Filmul rămâne în topul încasărilor mondiale

Filmul care a făcut istorie în industria americană de film a câştigat 8 premii Oscar. Pe aripile vântului (Gone With the Wind) este unul dintre cele mai vizionate filme din istoria cinematografiei mondiale, decenii la rând bucurând și mai bucură încă, milioane de cinefili. Este de asemeni producția de film care ani la rând, zeci de ani, a deținut supremația rețetei de casă, realizând cele mai mari încasări.

A primit zece premii Oscar, un record deținut timp de douăzeci de ani, Ben-Hur doborându-l în 1960. În lista Insitutului American de Film 100 de ani…100 de filme (1998), Pe aripile vântului a fost ocupantul locului patru,[5] cu toate că în lista 100 de ani…100 de filme (ediție aniversară), a coborât două locuri. În iunie 2008, AFI a publicat lista AFI 10 top 10 – o listă a celor mai bune zece filme din zene genuri. Pe aripile vântului a fost clasat al patrulea în categoria Epopei.

„Pe aripile vântului” rămâne în fruntea clasamentului filmelor cu cele mai mari încasări – 3,44 miliarde de dolari. Filmul este accesibil pe alte platforme, în special pe Amazon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *