Prima pagină » Titlurile zilei » Filmul complet al tragediei din strada Islaz! Cei doi soți au fost descoperiți morți unul lângă celălalt, în casă! Rudele fac dezvăluiri șocante: „Ea avea masca de oxigen pe față”

Filmul complet al tragediei din strada Islaz! Cei doi soți au fost descoperiți morți unul lângă celălalt, în casă! Rudele fac dezvăluiri șocante: „Ea avea masca de oxigen pe față”

19 iul. 2024, 02:00, 1 ,
Codruța ȘOROAGĂ în Titlurile zilei

Soții Aurel (85 de ani) și Eufrosina Țonea (84 de ani) au fost descoperiți morți în garsoniera lor din strada Islaz, municipiul Iași. Rudele și vecinii celor doi pun această tragedie pe seama căldurii, deoarece pe lângă vârsta înaintată aveau și probleme de sănătate. Efrosina Țonea avea probleme cu inima, în timp ce soțul său suferea de diabet.

Doi soți au fost descoperiți morți unul lângă celălalt, în casă

Rudele celor doi bătrâni găsiți morți în casă susțin că au luat legătura cu ei ultima dată în data de 15 iulie 2024, în jurul orei 10.00. Atunci Efrosina Țonea, cea cu care s-a discutat la telefon, părea a fi bine.

„Eu am discutat ultima data cu ea în data de 15, pe la 10.00. Părea să fie bine. Ciudat e că ea mi-a spus la telefon că au toate geamurile deschise, iar acum totul era închis. Au deschis geamurile pompierii, după ce au spart ușa, ca să se aerisească. Ea avea probleme cardiace, iar el era diabetic. Ea avea masca de oxigen pe față, probabil, fiind cardiacă, a simțit că nu mai poate respira. Nu avea copii, ci doar câteva rude, pe mine, o nepoată la Piatra Neamț și o cumnată la Vaslui”, a declarat o nepoată a cuplului.

De altfel, alertată de faptul că nu a mai reușit să ia legătura cu aceștia, nepoata celor doi soți a fost cea care s-a prezentat la Secția nr. 5 Poliție Iași.

Vecinii nu-și explică tragedia: „Căldurile astea cred că sunt de vină, dar să moară amândoi odată?”

Alertați de absența celor doi soți, dar și de mirosul pregnant de cadavru de pe scară, au fost și vecinii. Aceștia susțin că l-au văzut pe Aurel Țonea ultima dată duminică, 14 iulie 2024.

„Am aflat că au fost găsiți doi bătrâni morți în casă, dar nu știam despre cine este vorba. Apoi am aflat că despre ei este vorba. Eu sunt președinta blocului și vă dați seama că îi cunosc pe toți locatarii, mai puțin pe chiriașii care s-au mutat de curând în bloc, pe ei nu-i cunosc bine. Mi-a părut foarte rău când am aflat. Pe el l-am văzut ultima data duminică, 14 iulie. El era la mașină, iar eu plecam la biserică. E foarte greu. Căldurile astea cred că sunt de vină, dar să moară amândoi odată? Hai, că i se făcea rău la unul, dar nu la amândoi odată. Nu știu, ceva e ciudat, nu pot să-mi dau seama. Erau oameni liniștiți, nu aveau nimic cu nimeni. El dădea mâncare la pisici, iubea animalele. Nu au avut conflicte cu nimeni. Erau pensionari, aveau pensii destul de mari, asta știu. Ea era inginer agronom, și el la fel, că au fost colegi de serviciu. Au fost găsiți morți unul lângă celălalt, ei locuiau într-o garsonieră. Blocul nici nu era termoizolat, urma să strângem bani pentru asta, nu aveau nici aer condiționat”, a declarat Aurora Sârbu, președinta blocului în care locuiau bătrânii.

Aurel Țonea era ceva mai activ decât soția sa. Bărbatul era văzut zilnic când mergea la piață sau la locuința sa din zona Bucium. Vecinii sunt șocați de tragedia celor doi soți.

„Pe el îl vedeam zilnic, pe ea mai rar, nu am mai văzut-o de vreo două luni. Avea probleme cu inima și probabil că din cauza căldurii evita să iasă din locuință. Ne salutam, erau oameni respectuoși, nu prea stăteam la discuții”, a declarat o altă vecină a celor doi soți.

IPJ Iași efectuează cercetări

Pe corpurile celor doi bătrâni nu au fost descoperite urme de violență.

„Au fost găsite decedate în locuință de către pompieri două persoane de 84 și 85 ani (soț și soţie) în Iași, pe strada Islaz. La locul solicitării, s-a deplasat o echipă de la Medicină Legală. Nu se cunoaște cauza. Nu au fost văzuți de aproximativ trei zile. Nu sunt semne de agresiune”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD Iași.

Se va efectua necropsie medico-legală în vederea stabilirii cauzei decesului celor doi soți.

„La data de 18 iulie 2024, la sediul Secției nr. 5 Poliție Iași, s-a prezentat o femeie care a sesizat faptul că unchiul și mătușa ei, care locuiesc în municipiul Iași, nu mai răspund la telefon din data de 15.07.2024. La domiciliul celor două persoane, s-au deplasat polițiștii împreună cu un echipaj din cadrul ISU Iași, care au pătruns în interior. În incinta locuinței, polițiștii au identificat un bărbat de 85 de ani și o femeie de 84 de ani, ulterior echipajul medical sosit la fața locului constatând decesul acestora. A fost emisă ordonanța de efectuare a necropsiei medico-legale în vederea stabilirii cauzei decesului. Cele două persoane nu prezentau urme vizibile de violență pe corp. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași legat de cazul celor doi soți descoperiți morți în casă.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *