Prima pagină » Titlurile zilei » Filmul complet al jafului de la Tomești! Un seif în care se aflau 25.000 de euro și jumătate de kilogram de aur a fost golit. Un interlop l-a ținut pe patron departe de vila sa în timp ce hoții răscoleau fiecare colț (Exclusiv)

Filmul complet al jafului de la Tomești! Un seif în care se aflau 25.000 de euro și jumătate de kilogram de aur a fost golit. Un interlop l-a ținut pe patron departe de vila sa în timp ce hoții răscoleau fiecare colț (Exclusiv)

06 ian. 2022, 02:00,
Lucian SAVA, în Titlurile zilei

Una dintre cele mai frumoase vile din comuna ieșeană Tomești a fost spartă cu câteva zile înainte de Crăciun. Proprietarul imobilului, un tânăr ce are afaceri în domeniul jocurilor de noroc, a depus într-un seif din casă o adevărată avere: peste 25.000 de euro și jumătate de kilogram de aur. Unul dintre cei implicați în jaf este un tânăr care cochetează cu lumea interlopă

Un patron de sală de jocuri de noroc din Iași s-a trezit în apropierea Crăciunului fără o adevărată avere. Sergiu Alexandrache este un tânăr care are afaceri în Tomești. Cum totul i-a mers bine în ultima perioadă, a ridicat o vilă impozantă și a pus deoparte o sumă frumușică de bani. Pentru ca bunurile sale să fie în siguranță, el și-a cumpărat și un seif. Pe 21 decembrie 2021 avea să constate că toate bunurile sale au dispărut. Supărat din cale-afară, a mers la Poliție să ceară ajutor.

Pe fir au intrat cei de la Serviciul de Investigații Criminale, care, în scurt timp, au pus cap-la-cap toate informațiile pe care le-au obținut și au conturat un cerc de suspecți. Ieri, polițiștii au efectuat percheziții și au dus mai multe persoane la audieri. Astfel, „mascații” au descins în mai multe locuri și au oprit în trafic un autoturism.

Bijuterii din aur și ceasuri furate din casa afaceristului

Polițiștii ieșeni au transmis că au primit ajutor din partea colegilor din județul Neamț.

„Pe 5 ianuarie 2022, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Iași au efectuat 8 percheziții domiciliare, într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat din locuință. Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că, în seara zilei de 21 decembrie 2021, 2 bărbați din județul Neamț ar fi pătruns prin efracție într-o locuință din comuna Tomești, de unde ar fi sustras bani în lei și valută, bijuterii din aur, ceasuri și obiecte vestimentare, prejudiciul estimat fiind de peste 200.000 de lei. Cinci persoane au fost duse la sediul Poliției, pentru cercetări.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate de polițiști pe raza județelor Iași și Neamț, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, bijuterii și bani. La acțiune au participat luptători ai SAS Iași, polițiști din cadrul IPJ Neamț și jandarmi ai IJJ Iași. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale și Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Iași”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Interlopul Alexandru Niculiță era cu patronul sălii de jocuri când a fost comis jaful

Surse din cadrul anchetei au precizat pentru reporterii BZI că jaful ar fi fost pus bine la punct. Unul dintre cei implicați în toată această poveste este Alexandru Niculiță, un apropiat al lumii interlope din Iași. Acest individ nu a fost nicio secundă bănuit de către Sergiu Alexandrache, din mai multe motive. Cei doi sunt prieteni, iar, în momentul în care era comis jaful, ei erau împreună. Polițiștii, însă, și-au dat seama că e ceva necurat la mijloc și l-au bănuit pe Niculiță de complicitate la jaf.

Hoții care au pătruns în vilă nu au avut prea mari bătăi de cap. Sergiu Alexandrache obișnuia să lase deschisă ușa imobilului. Dacă vor fi găsiți vinovați, cei implicați în acest jaf ar putea sta ani grei în spatele gratiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *