Prima pagină » Eveniment-Social » Filmul „Berliner”, scenariu semnat de jurnalistul ieșean Gabriel Andronache și în care joacă actorul Ion Sapdaru de la Teatrul Național (TNI) „Vasile Alecsandri” din Iași, laureat la Moscova

Filmul „Berliner”, scenariu semnat de jurnalistul ieșean Gabriel Andronache și în care joacă actorul Ion Sapdaru de la Teatrul Național (TNI) „Vasile Alecsandri” din Iași, laureat la Moscova

14 nov. 2020, 17:05,
în Eveniment-Social

„Berliner” este un film românesc din 2020 regizat de Marian Crișan. Este cel de-al patrulea lungmetraj al regizorului Marian Crișan, după Morgen, Rocker și Orizont. Scenariul este semnat de Marian Crișan și Gabriel Andronache, iar imaginea de Oleg Mutu. A avut premieră la cea de-a 42-a ediție a Festivalului Internațional de film de la Moscova (MIFF) care a avut loc între 1 și 8 octombrie 2020, unul dintre cele mai vechi festivaluri de film din lume.

Titlul filmului vine de la sintagma „Ich bin ein Berliner”, din faimosul discurs anti-comunist al lui John F. Kennedy, ținut în Berlinul de Vest, în vara anului 1963.

Filmul îl prezintă pe Silvestru Mocanu, un politician în plină campanie pentru un loc în Parlamentul European, care rămâne blocat la Salonta, un mic orășel de provincie. El este găzduit de Viorel, un cetățean obișnuit, tractorist de meserie, în casa să, de unde politicianul își va continua campania electorală, punând la cale un plan cameleonic.

„Trofeul primit de filmul nostru la Moscova a ajuns la Bucureşti. Mulţumim încă o dată Festivalului şi Federaţiei Asociaţiilor de Film din Rusia pentru apreciere!”, au transmis reprezentanţii filmului Berliner.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`