Prima pagină » Titlurile zilei » Filmul accidentului mortal de la Războieni. Șoferul autoutilitarei a decedat din cauza unei manevre greșite. Și-a găsit sfârșitul pe asfalt, după ce a fost proiectat prin parbriz – FOTO/VIDEO, UPDATE

Filmul accidentului mortal de la Războieni. Șoferul autoutilitarei a decedat din cauza unei manevre greșite. Și-a găsit sfârșitul pe asfalt, după ce a fost proiectat prin parbriz – FOTO/VIDEO, UPDATE

12 dec. 2023, 02:00, 6 ,
Dragos Savin în Titlurile zilei

Drumul European a fost din nou pătat cu sânge. Un accident rutier mortal s-a produs la Războieni ieri dimineață. Un bărbat a decedat și mai multe persoane au fost rănite după un impact violent. Polițiștii fac verificări pentru a stabili întreaga situație de fapt

Încă o tragedie pe drumurile din județul Iași. Un bărbat a murit și 4 persoane au ajuns la spital după un impact violent. Ieri dimineață, mai multe apeluri la numărul unic de urgență 112 aveau să anunțe producerea unui accident rutier mortal la Războieni. La fața locului au intervenit mai multe echipaje medicale și polițiștii ieșeni. Din informațiile pe care reporterii BZI le-au obținut, se pare că șoferul unei autoutilitare nu s-a asigurat când a ieșit de pe un drum secundar către Drumul European, astfel că izbit în plin. În urma impactului, acesta a fost proiectat prin parbriz și a murit pe loc.

UPDATE: Prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași, a transmis detalii despre unul dintre pacienții răniți.

„Pacienta pasageră în dubița, din terapie intensivă cu politraumatism din accidentul rutier, este stabilă, suport hemodinamic. Mișcă membrele, pare că se trezește, dar este încă intubată”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

O persoană a murit, iar 5 au fost rănite după accidentul mortal de la Războieni

Polițiștii ieșeni au deschis un dosar penal după ce s-a produs accidentul mortal.

„La data de 11 decembrie a.c., polițiștii au fost sesizați prin apel 112 cu privire la producerea unui accident rutier ce a avut loc în localitatea Războieni. Din primele cercetări efectuate la fața locului a rezultat faptul că între două autoturisme a avut loc o coliziune. În urma impactului, patru persoane au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Unul dintre șoferi a decedat în urma impactului (un bărbat de 65 de ani), celălalt conducător auto fiind testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Carosabilul era alunecos când s-a produs accidentul

Trebuie precizat faptul că accidentul s-a produs când asfaltul era alunecos. Polițiștii ieșeni au transmis, la scurt timp după tragedie, câteva reguli pe care participanții la trafic ar trebui să le respecte.

„Inspectoratul de Poliție Județean Iași le reamintește conducătorilor auto că în condițiile unui carosabil umed să adopte un comportament adecvat în trafic și la volan, evitând bruscarea comenzilor vehiculului. De asemenea, este absolut necesar să ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condițiilor de drum și să efectueze fiecare manevră numai după o temeinică asigurare. În situația în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie sau fulgilor de zăpadă, folosirea luminilor de către ceilalți șoferi reduce riscul producerii unor accidente cauzate de neasigurarea la schimbarea direcției de mers.

Un alt fenomen cu care şoferii se pot confrunta în aceste zile este ceaţa. Amintim faptul că toţi conducătorii auto sunt obligaţi, prin lege, ca în asemenea condiţii să utilizeze luminile de întâlnire şi de ceaţă. Reamintim obligația conducătorilor de vehicule să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localități sau 50 km/h în afara localităţilor, când ceaţa reduce vizibilitatea sub 100 de metri. Această viteză permite oprirea în condiţii de siguranţă atunci când apare o situaţie de pericol. De asemenea, pentru un plus de siguranţă se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

În urmă cu câteva zile, un alt accident rutier s-a produs în aceeași zonă. Din nefericire, accidentul mortal de la Războieni a adus multă durere în sânul mai multor familii, chiar în prag de sărbători.

Comentarii
  • Profesionistul care filma la volan știa prin stație că nu e liber, a ratat vreo 10 depășiri pe linie continuă, în localitate.
    Culmea e că cel întins pe asfalt a primit cam ce merita, neacordare de prioritate și nepurtarea centurii, ca toți profesioniștii.

  • Ăsta a ratat, dar altul va lua cu el încă câteva persoane.

  • Ma cutremura cum cei mai multi trec mai departe cu masina. Da-ti cooru’ jos din masina si vezi daca poti face ceva, stai langa oamenii accidentati, fa ceva!

    Vai de capul nostru!

  • Romania !!! Va iau astia jumate din salar si mergem pe o banda jumate !!! Si sclavii de bugetari le zic felicitari !!!! Banii de autostrada is la curve pe la Ritz !!! Proasta natie mai suntem , mai rau ca in 89 !

  • Ce cauta ala pe acostament …unde e politia sa se autosesizeze? Nu are ce circula pe acostament. Legea PERMITE CIRCULATIA CU 80 KM/H PE ACOSTAMENT??????????????????????????????????????Doamne fereste! De vine e si duba dar si masina suv daca avea viteva mai mica, poate avea timp sa franeze sau sa il evite……cine stie??!!!

  • Fara centura, in 2023, pe drumul ala, a cautat moartea, a gasit-o.
    Un handicapat in minus!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *