Prima pagină » Local » Fiind mort de beat și înjurând, un ieșean și-a luat bătaie de la doi puștani, într-o sală de „păcănele”! Bărbatul a ajuns la spital în urma incidentului, însă cei doi au scăpat de pedeapsă

Fiind mort de beat și înjurând, un ieșean și-a luat bătaie de la doi puștani, într-o sală de „păcănele”! Bărbatul a ajuns la spital în urma incidentului, însă cei doi au scăpat de pedeapsă

26 iul. 2022, 02:00,
Violina GORCINSCHI, în Local

Un bărbat a ajuns la spital după ce ar fi fost agresat de doi minori, într-o sală de „păcănele” din municipiul Pașcani. Acuzați de lovire și alte violențe, C.P.Ș și S.F.Ș. au ajuns în fața judecătorilor, însă, având în vedere perioada lungă de soluționare a cazului, față de faptele acestora s-a dispus încetarea procesului penal

Doi ieșeni au scăpat de condamnare, chiar dacă ar fi bătut un bărbat într-o sală de „păcănele”. În urma scandalului ce a avut loc în zona stației C.F.R. din municipiul Pașcani, victima a avut nevoie de îngrijiri medicale urgente. Cei doi acuzați care la acea vreme erau minori s-au apărat, spunând că au fost înjurați și amenințați de ieșean. În cele din urmă, C.P.Ș și S.F.Ș. nu au mai fost condamnați, din cauza intervalului extrem de lung în care s-a rezolvat cazul.

mai multe aparate de jocuri de noroc

Incidentul a avut loc într-o sală de jocuri de noroc

Scandal și bătaie într-o sală de „păcănele” din Pașcani

2 ambulante

În urma agresiunilor, victima s-a simțit rău și a apelat la 112, ulterior fiind dusă la spital pentru tratament

În anul 2016, în a treia zi de Crăciun, a avut loc un scandal de proporții la o sală de jocuri de noroc din stația C.F.R. din Pașcani. Un bărbat a început să consume băuturi alcoolice și să folosească aparatele de jocuri de noroc. După ceva timp, fiind extrem de amețit de la băutură și frustrat din cauza jocului, i-a înjurat pe C.P.Ș și S.F.Ș., cei doi minori care se aflau alături de el. Puștanii s-au aprins și ei și s-a iscat un conflict de proporții.

„Inculpații i-au reproşat că îi înjură şi îi scuipă, astfel că au început să se înjure reciproc. La un moment dat, persoana vătămată a vrut să părăsească barul şi a făcut câţiva paşi spre uşa de la ieşire, moment în care inculpatul C.P.Ș. l-a lovit cu pumnul în zona feţei, iar acesta s-a dezechilibrat şi a căzut la pământ, pe o parte. În acel moment, inculpatul S.F.Ș i-a aplicat persoanei vătămate mai multe lovituri cu piciorul peste corp. Atunci au intervenit martorii care s-au băgat între ei pentru a-i despărţi, agentul de pază poziţionându-se lângă persoana vătămată, ca aceasta să nu mai fie lovită. Imediat după conflictul care a durat câteva secunde inculpaţii au părăsit incinta barului şi au plecat la domiciliu. În urma loviturilor primite de la cei doi inculpaţi, persoana vătămată a început să sângereze în zona feţei, însă a părăsit barul după câteva minute şi a plecat spre locuinţa sa”, au relatat magistrații Judecătoriei Pașcani.

Ajunsă acasă, victima a început să se simtă rău, astfel că a apelat la 112 și a ajuns la spital. Aceasta a avut nevoie de operație pentru a se trata de leziunile suferite în urma violențelor, iar vindecarea completă a acestora a necesitat 23-25 de zile de îngrijiri medicale.

 un barbat care bea dintr-o sticla

Conflictul ar fi început după ce victima le-a adresat injurii celor doi minori în vârstă de 16 ani

C.P.Ș și S.F.Ș. au scăpat nepedepsiți

doua teancuri de bani

Deși au scăpat de condamnare, cei doi indivizi acuzați de lovire sau alte violențe sunt obligați să plătească daune morale și cheltuielile pentru tratamentul medical

Fiind audiată de către organele de anchetă, victima a declarat că cei doi adolescenți, în vârstă de 16 ani la vremea aceea, i-au furat și telefonul mobil, însă nu au existat probe care să indice acest lucru. La acuzațiile aduse de procurori, C.P.Ș. și S.F.Ș. au răspuns, spunând că doar s-au apărat împotriva bărbatului care i-ar fi amenințat.

De la momentul incidentului până la soluționarea dosarului au trecut 6 ani, astfel că cei doi ieșeni au scăpat de condamnare, în cauză intervenind prescripția răspunderii penale.

„Instanța constată că pe parcursul soluționării cauzei s-a împlinit termenul special al prescripției răspunderii penale vizând infracțiunea pentru care sunt judecați cei doi inculpați. Față de cele arătate mai sus, instanța va dispune încetarea procesului penal pornit împotriva inculpaților C.P.Ș. și S.F.Ș., trimiși în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de lovirea sau alte violenţe, ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale”, au concluzionat judecătorii.

Cu toate că au scăpat de răspunderea penală, cei doi trebuie să plătească totuși daunele morale în valoare de 25.000 de lei și cheltuielile ce au fost pricinuite cu ocazia tratamentului medical necesar în urma agresiunilor.

Cazul în care ieșeanul a fost agresat într-o sală de „păcănele” nu a fost soluționat definitiv, sentința putând fi atacată cu apel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *