Prima pagină » Titlurile zilei » Fiicele unui preot din Iaşi au pus monopol pe morţii din parohie! Au deschis o firmă de pompe funebre la câteva sute de metri de biserică: „Toată lumea apelează la serviciile lor” – FOTO

Fiicele unui preot din Iaşi au pus monopol pe morţii din parohie! Au deschis o firmă de pompe funebre la câteva sute de metri de biserică: „Toată lumea apelează la serviciile lor” – FOTO

22 ian. 2024, 02:00, 40 ,
Codruța ȘOROAGĂ, în Titlurile zilei

Cele două fiice ale preotului Mihai Cepeliuc, Cecilia Cepeliuc și Teofana Cepeliuc, au pus monopol pe morții din parohia Andrieșeni, județul Iași. Profitând de poziția tatălui lor, și-au deschis o firmă de pompe funebre care are sediul chiar în localitatea Andrieșeni, la câteva sute de metri de biserică

3 M.C.T. BEST SRL, firma administrată Cristina Maria Cepeliuc, a fost înființată în data de 12 martie 2021 și are drept obiect de activitate prestarea de activități de pompe funebre și similare. Societatea are sediul în localitatea Andrieșeni și figurează cu 0 angajați. Pe numele Teofanei Cepeliuc mai figurează o firmă de pompe funebre, CEPELIUC CIRSTEAN TEOFANA NICOLETA II, care a fost înființată în octombrie 2011. Deși cele două societăți au administratori diferiți, în spatele lor se află aceleași persoane, Cecilia Cepeliuc și Teofona Cepeliuc.

Fiicele unui preot din Iaşi au pus monopol pe morţii din parohie: „Asta e unica firmă din sat, e a fetelor preotului”

Cecelia Cepeliuc

Oamenii au povestit că firma deținută de fiicele preotului este unica din localitate și, din acest motiv, multe persoane apelează la serviciile lor

Reporterii BZI s-au deplasat duminică, 21 ianuarie 2024, în localitate Andrieșeni, unde au discutat cu mai mulți săteni, vrând să afle ce părere au aceștia de afacerea pe care o administrează fiicele preotului Cepeliuc. Oamenii au povestit că firma deținută de acestea este unica din localitate, astfel că multe persoane apelează la serviciile ei.

„La noi în comună există o singură firmă de pompe funebre, e firma fetelor preotului. Vă dați seama că toată lumea merge și face înmormântări cu firma lor, familiile mai înstărite, că alea necăjite se ocupă acasă de înmormântare. Tatăl lor, preotul paroh de aici, din sat, e mort de vreo lună, dar, din ce am înțeles noi, li s-a dat voie ca două luni să se ocupe tot ele de biserică, cică e o regulă bisericească care le permite asta. Dacă mergeți la biserică, le găsiți acolo”, a declarat un locuitor din Andrieşeni.

Deși preotul Mihai Cepeliuc a încetat din viață în data de 8 decembrie 2023, fiicele sale își fac veacul la biserica din sat.

„Asta e unica firmă din sat, e a fetelor preotului. Nu știu cât costă să organizeze o înmormântare, dar cred că e avantajos, deoarece toată lumea apelează la serviciile lor. Acum, ele trebuie să fie ori la biserică, ori acasă. O să le găsiți oricum, au cea mai frumoasă casă din sat”, a precizat o enoriașă din Andrieşeni.

Firma administrată de fiicele preotului paroh e plasată la doi paşi de biserică

Stând de vorbă cu oamenii din sat şi precizând că sunt în căutare de o firmă de pompe funebre care să se ocupe de o persoană decedată, reporterii au aflat şi ce costuri percep fiicele preotului Cepeliuc pentru o înmormântare.

„Avem, în sat, firmă de pompe funebre, e a Ceciliei şi a Teofaniei, fetele fostului preotul paroh. Se ocupă ele de tot, au şi maşină cu care să ducă mortul la biserică, au şi firmă de catering, se ocupă şi de mâncare, de tot. Da, fac și îmbălsămări. Au de mult timp firma, că şi eu am apelat la ele când am avut un deces în familie, nici nu e scump, dacă persoana decedată e pensionară, daţi ajutorul de înmormântare şi mai plătiţi o diferenţă, în jur de 6.000, cam atât costă o înmormântare, dar puteţi merge acasă sau la biserică, cel mai sigur acolo de găsiţi”, a declarat un enoriaş din Andrieşeni.

Reporterii BZI s-au deplasat atât la biserica din Andrieșeni, cât și la locuința Ceciliei și Teofanei Cepeliuc, însă acestea nu au fost de găsit. Pe drum, reporterii s-au intersectat cu mașina de pompe funebre, la volanul căreia era Cecilia Cepeliuc. Reporterii BZI au încercat să le contacteze telefonic atât pe Cecelia Cepeliuc, cât și pe Teofana Cepeliuc, dar acestea nu au răspuns apelurilor.

Într-un material din 4 ianuarie 2024, reporterii BZI au scris despre faptul că Cecilia Cepeliuc a indignat un sat întreg când a decis, cu acordul consiliului parohial, să meargă alături de Cornel-Mădălin Radu, preot paroh în satul Buhăeni, și de dascăl cu Ajunul Nașterii Domnului și cu Ajunul Bobotezei.

Deși membrii consiliului parohial au susținut atunci că ea își dorește să se ocupe de bunul mers la parohiei, se pare că, de fapt, astfel stau lucrurile, iar femeia încearcă să stabilească o relație cât mai bună cu preotul care îi ține locul tatălui său, pentru a se asigura că își poate menține monopolul pe morții din parohia Andrieșeni, județul Iași.

Comentarii
  • Doamne, da’ ce… mari sunt ambele! Si cum s-or descurca „cu 0 angajați” să facă „și îmbălsămări”, să se ocupe și de maşina „cu care să ducă mortul la biserică”, „şi de mâncare”, și „de tot”? Oare la praznice mănâncă ele tot?

  • Articolul are la baza proverbul „Să moară şi capra vecinului”

  • Enoriaș iubitor de aproape

    Ce le mai place „de dulce” la sosoacele astea…

  • Si ce-i cu asta? Si ce daca au firma de inmormantari?
    Se pare ca este cineva acolo in sat care nu le inghite. O fi, ca lumea-i rea. Dar sa faci din chestia asta un editorial, e prea mult.

  • Teofana gura de aur

    E păcat sa dai pe jos, asa ca ele înghit

  • Teofana gura de aur

    Probabil ca nu le înghit unii, dar ele le înghit pe toti

  • Bună ziua. Dacă are cineva numărul fetelor. Sunt interesat de serviciile lor. Nu alea funerare și alte servicii. Se aude ca fetele ar presta serivicii sexuale totale. Și sunt interesat. Dacă vrea, poate intra și părintele cu noi. Vă pop

  • Monopol? Da’ ce, is EON ca sa aiba monopol?

  • La cum arata femeile acum, Iasul are suficient material ca sa infiinteze cel putin 5 echipe de rugby feminin. La aripile de trei sferturi cred sa fie o problema, ca nu prea ai de unde alege. Dar la pilieri, slava cerului, este de unde. Multe domnisoare pot fi pilieri, unele chiar in echipele de barbati.

  • Așa se întâmplă peste tot în țara asta. Preoții au pompe funebre lângă parohii, medicii au CT-uri pe lângă spitale, polițiștii au firmă de acte auto lângă serviciul înmatriculări, funcționarii publici au xerox lângă primărie, etc.

  • asa, si?? ce daca au firma?? monopol???? dar au tras ele oarece sfori asa incat sa nu poate deschide si altii fierme cu acelasi obiect de activitate in satul ala amarat?? e a doua mizerie de material facvut impotriva lor, primul a fost realizat cu ovcazia bobotezei, parca… este clar ca e un articol de kk facut la comanda de vreunul care nu le inghite pe astea doua!

  • Iar, articol denigrator scris la șantaj!

  • Analfabetismul

    Unde este Andrieșeni, ce valori a dat, care sunt ta.ranii care nu mai incap in sura…eu zic să faceți articole și la Mironeasa, Grăiești….asta se numește jurnalism de 2 bani!

  • Ziar de căcat, care scrie doar la comandă

  • 🙊 ZERO ANGAJAȚI ⁉️ Cine spală cadavrul ❓ Cine face sarmale sau coliva ❓ Tot ăla care spală pe ăla/aia decedat❓🙀

    Cine spală mortu’?!? Fata popei spală bărbații sau femeile moarte ?!? Pentru ca are ZERO angajați … fata popei tre’ să golească mațele la ăia morți și să umple mațul la ăia vii și toate astea ea singurică😅🤣

    PS: Cu aceeași apă de la ” spălat” gatește și pomenile?!? Omg!

    Aloooooo…..SANIPID-UL ?

  • atata timp cat nu fura si nu dau in cap si nu se ocupa de diverse infractiuni ca prostitutie, trafic, droguri, s.a. de ce doamnele sa nu conduca un business? asa mai creste si economia in localitate. acel SRL care-l vor conduce va trebui sa plateasca, taxe, TVA, s.a. deci automat bani la buget.

  • Cecilia Cepeliuc mi-a fost colega de an la fac.de farmacie UMF Gr.T.Popa.Era o fata blândă, pașnică,dar nu le avea cu învățătura,cred că în cele din urmă,a rămas restanțieră și nu a mai terminat facultatea.

  • Sa muncesti la negru (0 angajati) e tot infractiune. Cat despre platit la stat, e clar .

  • @Ilie Palie
    Sa fii tu sanatos cate firme cu 0 angajati au castigat contracte grase cu statul.
    Si cati angajati permanenti ai vrea tu sa aiba o firma care se ocupa cu inmormantarile intr-o comuna? Eu ma indoiesc tare ca au mai mult de un deces pe saptamana. Iar Legea le da dreptul sa angajeze zilieri (colaboratori ocazionali).

  • Preotii, sunt cei mai mari bisnitari. Multi preoti au lust casele oamenilor batrani care pretindeau ca ii ingrijesc, apoi le iau castle si terenurile.a SE vedea Cate terenuri detin popii.

  • Oameni batuti in cap

    Nu inteleg cum pot oamenii sa idolatrizeze popimea in halul asta. Si tot ce tine de ea.

    Bă, voi vedeti balenele astea doua? Cum au fost ele crescute de un popa? Un om al lui Dumnezeu ar trebuie sa duca o viata modesta, cumpatata, nu sa se îmbuibe cu placerile vietii. Astia traiesc sa-si satisfaca pântecul si voi le pupati mana 😬🤢

    Sunteti capabili sa procesati informatia asta? 🧐

  • Doctorul Georgescu

    Vorbe-n vânt! Nu mai încăpeţi pe faţa pământului de o familie care a muncit enorm pentru a contribui la ridicarea bisericii. Aveţi idee câtă hrană a oferit familia Cepeliuc muncitorilor care au lucrat la biserica din Andrieşeni?

    Aveţi idee câte sume de bani au cheltuit fetele pe materiale de construcţii când nimeni nu oferea un leu pentru biserica parohială?

    Toată defăimarea este din cauza binelui pe care această familie l-a depus la ridicarea bisericii!

    Numele pe care şi l-a făcut această familie în Andrieşeni, în Iaşi şi nu numai nu va fi pătat de un astfel de articol tendenţios, lipsit de profesionalism, care urmăreşte scandalul şi audienţa, pe seama Bisericii!

    Rog pe toţi să adauge în pomelnic numele autorilor acestor articole, pentru ca Dumnezeu să-i vindece de boală şi de răutate şi să nu-şi verse mânia Sa asupra lor, ci să le dea LUMINARE minţii, pentru că se vede clar au au nevoie!

  • Doctorul Iliescu

    Vorbe-n vânt! Nu mai încăpeţi pe faţa pământului de o familie care a muncit enorm pentru a contribui la ridicarea bisericii. Aveţi idee câtă hrană a oferit familia Cepeliuc muncitorilor care au lucrat la biserica din Andrieşeni?

    Aveţi idee câte sume de bani au cheltuit fetele pe materiale de construcţii când nimeni nu oferea un leu pentru biserica parohială?

    Toată defăimarea este din cauza binelui pe care această familie l-a depus la ridicarea bisericii!

    Numele pe care şi l-a făcut această familie în Andrieşeni, în Iaşi şi nu numai nu va fi pătat de un astfel de articol tendenţios, lipsit de profesionalism, care urmăreşte scandalul şi audienţa, pe seama Bisericii!

    Rog pe toţi să adauge în pomelnic numele autorilor acestor articole, pentru ca Dumnezeu să-i vindece de boală şi de răutate şi să nu-şi verse mânia Sa asupra lor!

  • 😛😋Delicios

    Ba, legea nu da voie ca zilierii sa lucreze la firme mortuare…!!! Zilierii sunt legali pt agricultură,etc…NU pentru imbălsămare CADAVRE !

    Acolo sunt alte legi, trebuie niste autorizații,cursuri…!

    Trebuie control imediat ! Gandiți-vă ca niște oameni ( la negru) spală mortul si tot aia fac sarmalele. Ceva de genul: 2două sau 3 babe știrbe fac toată treaba. Poftă bună!🤢🤮

  • Doua mafioate fetele unui sarlatan

  • Ca treaba să meargă brici, ar trebui cooptat și primarul in afacere. Cum de ce? Primăria poate desființa dispensarul comunal și farmacia. Asa ar fi mai mulți clienți pentru toți: biserica, pompe funebre și primărie. Hai că se poate.

  • Nea doctoru iliescu

    Nimeni nu reușește sa păteze imaginea bisericii ortodoxe mai bine decât o face ea însăși 😜
    Iar stafilococul auriu nu a făcut altceva decât sa investească în propria afacere 😁, prietenii îmbrăcați în draperii știu mai bine…
    Și primul care a adus în discuție inutilitatea bisericii nu sunt eu, nici primarul din Constanta, nici Ceaușescu sau Lenin, a fost însuși ISUS.
    Te-am pupat, baftă la spovedanie de batranei spălați pe creier.

  • Domnului Doctor 😁😁

    A construi un hangar întunecos, trist și rece, cu extratereștri desenați pe pereți nu as zice ca e o fapta bună pentru comunitate, chiar dimpotrivă, e un locșor numa bun de îndobitocit alte degeneratii. Dar ce sa vezi, ăștia tineri nu mai pun botu 😎, investiție păguboasă.
    Deja sunteți de rasul curcilor, cât or mai fi șaizecistii în viața, ca pe urma chiar o sa va cântați unul altuia. Puteți face și o hora… știți voi de care😬

  • Pelerinul turmentat

    Biserica =apa, aerul și… credinciosul ortodox 😂😁

  • Oricum, nimeni nu -l întrece pe popa Doroșincă de la Petru și Pavel…

  • Asta este parte din mafia BOR, voi mai donati la BOR prin Trinitas.

  • Nu vad nimic ilegal in activitatea fiicelor raposatului preot. Daca ar fii doua sau mai multe firme de pompe funebre si preotul ar favoriza una atunci ceva nu ar fi in regula Cat despre imbalsamarii sigur nu se ocupa ele dar colaboreaza cu cineva autorizat Daca sunt mai plinute beste treaba lor si nu i motiv de ironie pt toti precupetii !!! RUSINE pt acest articol!!!

  • Un cetățean

    Pe cine deranjează că au ele pompe funebre? Dacă cineva a apelat la serviciile altor firme, ele au respectat dorința cetățeanului. Înainte de a face astfel de articole ar trebui să vă interesați dacă tot ce afirmați se și confirmă.

  • Pai deranjul este ca purcelele popii au facut cu ajutorul popii de tatsu monopol in comuna pe absolut tot ce inseamna mort , ingropaciuni . pomeni si religie !

  • @Nea doctoru iliescu

    Nu neg ca multi preoti nu merita sa fie preoti. In rest, ori distorsionezi, ori aberezi.

  • Cel mai inteligent comentariu este acel al lui „rugby”.

  • Ce comentaci rai…
    Cum sa le faceți pe fetele preotului balene🐋
    și purcele🐖?
    N-or fi ele niste silfide in poze, dar sunt frumoase și pe deasupra au și spirit antreprenorial,așa cum reiese din articol…
    Mult succes fetelor!👍
    Doamne-ajută,bani de-o suta💯!

  • Iote na! si ce daca sunt fiice de preot nu au voie să aibă firma de funebre brie invidiosilor. De ce nu ați fost voi in stare să va fi deschis firma ?? Radul curcilor nu alta

  • Ziar de cacat. La articolul cu Tudorel Toader,banditul care a pus monopol pe UAIC au blocat comentariile.

  • sunt o enoriașă din andrișeni.. am donat icoane la biserica si au fost luate de prei=uteasa Cristina! au furat tot ce sa putut, icoane, vesminte, cruci. alo mitropolia???? unde-i inventarul parohiei? de ce va bateti joc de daniile enoriasilor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 iulie 2024
13 iulie 2024