Prima pagină » Titlurile zilei » Fiica unui afacerist din zona CUG a renunțat la proiectul imobiliar cu locuințe colective! Valoarea terenului ar fi crescut la 6 milioane de euro – FOTO

Fiica unui afacerist din zona CUG a renunțat la proiectul imobiliar cu locuințe colective! Valoarea terenului ar fi crescut la 6 milioane de euro – FOTO

22 feb. 2023, 02:00, 1 ,
Ciprian BOARU în Titlurile zilei

Proiectul familiei Irimia a fost retras de pe ordinea de zi a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism. În locul unui fost abator de pe șoseaua Nicolina ar urma să fie construite blocuri de locuințe colective. În zonă a investit deja firma PEG Construct

Planul Urbanistic Zonal (PUZ) ce viza construirea mai multor locuințe colective pe șoseaua Nicolina, nr. 150, din municipiul Iași, a fost retras de la Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU), ce este formată din arhitecți și constituită la nivelul Primăriei Iași.

Decizia a fost luată după ce arhitecții beneficiarului au solicitat ca proiectul să nu fie analizat pentru că trebuie aduse mai multe completări. Nu este prima dată când la comisie ajung documentații incomplete din partea beneficiarilor. La adresa amintită este identificată o suprafață de teren de aproape 4 hectare, ce se află în proprietatea societății AJC Ana Maria. Firma este controlată de Ana Maria Irimia, 35 de ani, fiica afaceristului Constantin Irimia, în vârstă de 66 ani. În trecut, bărbatul a deținut un abator pe amplasamentul respectiv, până când afacerea nu a mai mers.

Chiar lângă terenul familiei Irimia a investit, în locuințe colective, Petru Vicol, patronul societății PEG Construct SRL. În consecință, familia Irimia încearcă să valorifice terenul. În acest moment are o valoare de piață de 3 milioane de euro, dar care se poate dubla după obținerea avizelor.

Fiica unui afacerist din zona CUG a renunțat la proiectul imobiliar până când va veni cu alte completări

Pe amplasamentul de lângă Lac 2 CUG, familia Irimia ar putea edifica 16 blocuri de locuințe colective, cu un regim de înălțime minim de P+4. Terenul a fost achiziționat în anul 2000, după ce lichidatorul a valorificat activele fostei companii Cerealcom. Pe acesta sunt amplasate mai multe hale care sunt închiriate agenților economici.

Conform ultimelor date financiare, AJC Ana Maria a înregistrat, în 2021, o cifră de afaceri de 1,4 milioane de lei, un profit de 60.928 de lei, datorii de 772.085 de lei și un număr de 3 angajați. Apelat telefonic, Constantin Irimia nu a răspuns pentru a oferi detalii despre stadiul proiectului. Recent a fost votat, în Consiliul Local, proiectul de hotărâre ce prevedea construirea unui centru comercial pe șoseaua Națională, în apropiere de pasajul Octav Băncilă.

A fost amânat proiectul din zona Aurel Vlaicu

Pe ordinea de zi a CTATU a fost prezent și proiectul societății Giga Instal SRL, patronată de afaceristul Viorel Baltariu. Însă dezbaterea a fost amânată pentru o ședință viitoare. Terenul afaceristului are o suprafață de 2.400 de metri pătrați și este amplasat pe șoseaua Iași – Ungheni, nr. 2, în apropierea Hotelului Amadeo, de pe strada Aurel Vlaicu, nr. 88.

Deocamdată, beneficiarul a comandat întocmirea unui PUZ ce va fi analizat în cadrul comisiilor de urbanism formate din arhitecți și consilieri locali, constituite la nivelul Primăriei Iași. În zonă s-au aprobat proiecte cu regim mare de înălțime, ce a ajuns la P+10. Nu departe de amplasamentul lui Viorel Baltariu au fost anunțate alte proiecte imobiliare.

Fiica unui afacerist din zona CUG a renunțat la proiectul imobiliar, dar nu ar fi exclus să revină cu o nouă variantă a proiectului.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *