Prima pagină » Cultural » Fiica lui Tily Niculae a făcut AVC! Are doar 12 ani

Fiica lui Tily Niculae a făcut AVC! Are doar 12 ani

17 sept. 2024, 14:23,
Cezar Bulgaru în Cultural

Fiica lui Tily Niculae a făcut AVC și a avut nevoie de ajutorul medicilor. Într-un moment de sinceritate, celebra actriță a împărtășit publicului o poveste tulburătoare despre fiica ei.

Sofia Niculae, fiica actriței Tily Niculae, a suferit un accident vascular cerebral în toamna anului 2023. Deși evenimentul a fost unul șocant, Tily a decis să nu vorbească public despre acest lucru până acum. Totul a început cu o simplă durere de cap la școală, care s-a agravat rapid.

În timp ce se îndrepta spre casă pentru a-și lua fiica, artistei i s-a înrăutățit vederea la ochiul drept.

Fiica lui Tily Niculae a făcut AVC

După ce a intrat în casă, Sofia s-a îndreptat spre baie. În timp ce se pregătea să facă duș, și-a dat seama cu îngrijorare că nu-și mai simte deloc piciorul drept. Când a încercat să se ridice, a căzut.

Conform declarațiilor vedetei, totul ar fi fost cauzat de trombofilia moștenită de la mama ei. Alarmată de situație, Tily Niculae și-a dus de urgență fiica la Spitalul Obregia din București, unde aceasta a fost internată. Ulterior, Sofia nu a mai putut vorbi în limba română, ci doar în engleză, însă cu dificultate.

„Pur şi simplu, într-o zi m-am dus s-o iau de la şcoală şi mi-a spus că o doare capul (…). Numai că, până să ajungem acasă, mi-a spus că nu mai vede cu ochiul drept, iar ceea ce s-a întâmplat apoi a venit în avalanşă: când a intrat în cadă nu şi-a mai simţit piciorul drept, după care a vrut să se ridice şi a căzut în cadă, cu piciorul întors ca la copiii care au tetrapareză spastică, apoi i s-a întors mâna”, a mărturisit Tily Niculae, pentru ok.magazine.ro

Ce tratament urmează Sofia

După ce a fost supusă unor investigații amănunțite în Turcia, medicii i-au recomandat un tratament complex. Sofia și-a revenit fizic, însă Tily Niculae trăiește încă cu teamă. Vedeta speră că nu va mai trebui să treacă printr-o astfel de experiență.

„Nu ştiu cum am reuşit să o scot din cadă singură, ea fiind acum mai înaltă decât mine, are deja 1,70 m, dar când am ajuns cu ea în sufragerie, deja nu mai putea nici să vorbească. M-am prins pe loc că e un fel de AVC – medicii nu i-au pus acest diagnostic, pentru că la RMN creierul a ieşit fără nicio pată, de-aceea l-au numit accident tranzitoriu ischemic. Adică a fost un tromb care a venit, a blocat şi a plecat. Acesta a fost norocul ei şi motivul pentru care nu a rămas cu semi-pareză sau cu vreun handicap”, a mai spus artista.

Din păcate fiica lui Tily Niculae a făcut AVC la vârsta de 12 ani, iar acum urmează un tratament.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024