Prima pagină » Local » Fiica a urcat la volan, iar mama a lăsat-o, deși știa că nu are carnet. Ieșencele au crezut că nu le va prinde nimeni, dar s-au înșelat. Totul a ieșit la iveală în urma unui accident rutier
Fiica a urcat la volan, iar mama a lăsat-o, deși știa că nu are carnet. Ieșencele au crezut că nu le va prinde nimeni, dar s-au înșelat. Totul a ieșit la iveală în urma unui accident rutier

Fiica a urcat la volan, iar mama a lăsat-o, deși știa că nu are carnet. Ieșencele au crezut că nu le va prinde nimeni, dar s-au înșelat. Totul a ieșit la iveală în urma unui accident rutier

06 aug. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

O mamă din Iași a vrut să facă o faptă bună și și-a lăsat fiica să urce la volanul autoturismului, chiar dacă știa că tânăra nu are carnet. Cele două au sperat că lucrurile nu se vor afla, dar au avut parte de o surpriză neplăcută. Acum, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași le-au trimis în judecată pe Mariana Dănilă și pe Ionela Cristina Dănilă, sub acuzațiile de încredințarea autoturismului unei persoane, pentru a-l conduce pe drumurile publice, cunoscând că aceasta nu are carnet pentru vreo categorie de vehicule și, respectiv, conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără permis

Caz destul de rar, la Iași! O mamă și fiica acesteia vor fi nevoite să se prezinte în instanță, în cadrul aceluiași dosar penal. Asta, după producerea unui accident rutier destul de grav. Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași le-au trimis recent în judecată pe Mariana Dănilă și pe Ionela Cristina Dănilă, sub acuzațiile de încredințarea autoturismului unei persoane, pentru a-l conduce pe drumurile publice, cunoscând că aceasta nu are carnet pentru vreo categorie de vehicule și, respectiv, conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără permis.
Acum, urmează ca Judecătoria Iași să stabilească un prim termen al procesului. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Mariana și Ionela Cristina Dănilă, acuzate în același dosar penal, din pricina unui autoturism

Oamenii legii au precizat că cele două ieșence, mamă și fiică, Mariana (48 de ani) și Ionela Cristina Dănilă (25 de ani), au intrat în vizorul lor în urmă cu aproximativ 4 ani. Conform anchetatorilor, totul a ieșit la iveală în urma producerii unui accident rutier.

„În cauză s-a reținut că, pe data de 20 august 2017, în jurul orei 19:30, inculpata M.D., în calitate de proprietară în fapt a autoturismului marca Volkswagen, i-a încredințat mașina fiicei sale, inculpata I.C.D., pentru a o conduce pe drumurile publice, cunoscând că aceasta din urmă nu are permis pentru vreo categorie de vehicule”, a declarat ieri Simon Rotundu, prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Tânăra din Iași a comis un accident rutier

Anchetatorii au adăugat că tânăra de 25 de ani, Ionela Cristina Dănilă, a urcat la volanul mașinii și a comis un accident rutier.

„Astfel, în aceeași zi, în jurul orei 19:35, inculpata I.C.D. a condus autoturismul marca Volkswagen pe Calea Ceferiștilor, din satul Cristești, comuna Holboca, județul Iași, dinspre Holboca, spre Bosia, fără a avea permis pentru vreo categorie de vehicule. În dreptul unui imobil, inculpata a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un podeț. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a numitelor G.F.R. și I.M.D., care nu au formulat o plângere penală pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Precizăm că toate persoanele beneficiază de prezumția de nevinovăție până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive”, a încheiat prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Acum, rămâne de văzut ce decizie vor lua magistrații din cadrul Judecătoriei referitor la cele două ieșence, mamă și fiică, acuzate în cadrul aceluiași dosar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *