Prima pagină » Local » Fiecare ieșean s-a oprit pentru cel puțin o secundă în fața acestui magazin! Una dintre cele mai frumoase şi elegante vitrine se află în centrul Iaşului, la Darlington – GALERIE FOTO

Fiecare ieșean s-a oprit pentru cel puțin o secundă în fața acestui magazin! Una dintre cele mai frumoase şi elegante vitrine se află în centrul Iaşului, la Darlington – GALERIE FOTO

18 nov. 2021, 14:31,
Elena Nicoleta BUJOR în Local

Sărbătorile de iarnă se apropie cu paşi repezi şi odată cu acestea magazinele din municipiul Iaşi încep să-şi împodobească vitrinele cu decoraţiuni care mai de care mai frumoase.

Câştigătoare detaşată este vitrina magazinului de decoraţiuni şi flori Darlington. Cadourile personalizate şi florile îmbin ideea unui atelier de creaţie din străinătate. În spatele acestei croitorii de flori se află doi tineri din Iaşi care au avut o viziune mai aparte despre ce înseamnă în momentul de faţă un magazin de decoraţiuni. Afacerea a fost înfiinţată în luna decembrie a anului 2014.

De unde a pornit ideea afacerii Darlington din municipiul Iaşi

Marius şi Marina au rămas dezamăgiţi de ce decoraţiuni se aflau pe piaţa din municipiul Iaşi şi au decis să ridice standardele din acest domeniu. Au creat un concept şi au beneficiat de un real succes.

Ieşenii creează decoraţiuni personalizate şi alte obiecte hand-made. Tinerii au în momentul de faţă o afacere prosperă şi un vast portofoliu de evenimente.

„Secretul este să se lucreze cu sufletul. Toţi colegii noştri au pornit cu noi în acest domeniu, nu au mai lucrat înainte în alte florarii, nu am preluat nimic. Preferăm să formăm noi oamenii, să evolueze o dată cu noi, aşa evităm stereotipurile cu care ne-am putea confrunta în concretizarea unei idei”, a mărturisit Marius, proprietarul magazinului Darlington.

Vitrina decorată diferit în mod frecvent

Vitrina magazinului, considerată cartea lor de vizită, este amenajată şi personalizată în mod frecvent în funcţie de anumite tematici. Aranjamentele sunt cumpărate din Europa, dar unele sunt create de la zero chiar de ei.

„Ideile ne vin de la un an la altul. Noi lucrând la această vitrină, deja ne gândim la ce am putea face anul viitor, cum să îmbunătăţim, să venim cu alte idei, practic, lucrând ne vin ideile. La tot proiectul se lucrează un an de zile, nu lucrăm cu o lună înainte sau într-un timp foarte scurt. În principal analizăm tendinţele anului următor, combinaţiile de floristica, culori, design. Discutăm împreună cu toată echipa, ne inspiram din orice, nu consultam site-uri, ne facem o idee şi apoi punem în practică”, a spus Marina, proprietara afacerii Darlington.

Un alt magazin la mare căutare este cel al lui Zaki Chehab

În ediţiile anterioare ale BZI a fost ilustrata povestea medicului libanez stabilit la Iași care se mândrește cu afacerea de succes cu condimente, deschisă în imediata apropiere a Universității de Medicină și Farmacie „Gr.T. Popă”.

Zaki Chehab susţine că produsele sale sunt la mare căutare pentru calitatea și gustul oriental autentic. Atât clienții străini, cât și ieşenii care au testat mâncarea orientală și le-a plăcut cumpără condimente din magazinul lui Zaki.

„Nu doar studenții străini din țările arabe fac parte din clientela noastră. Majoritatea clienților sunt români care își doresc produse orientale originale. Avem condimente dintr-o gamă variată. Mai sunt câteva pe care nu le avem, dar din cele uzuale avem aproape tot ce ne cer clienții. Condimentul este condiment. Nu conține sare. Condimentul este în stare pură. Nu vorbim de aditivi. Se poate spune că ne-am dezvoltat după ce s-au dezvoltat și restaurantele cu specific oriental”, spune Zaki Chehab.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`