Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Fiecare dietă are efecte secundare
Fiecare dietă are efecte secundare

Fiecare dietă are efecte secundare

30 iun. 2020, 08:09,
în Sanatate

Fiecare dietă are efecte secundare. Dietele ketogene, paleolitice și Dukan au fost foarte populare în ultimul deceniu. În plus față de succesul lor relativ în ceea ce privește pierderea în greutate promisă, ele sunt evidențiate pentru efectele secundare neplăcute pe care le provoacă.

Dietele sunt adesea oferite ca un mod eficient de a pierde în greutate și de a rămâne sănătos. Unele se concentrează pe restricția de calorii, altele pe scăderea carbohidraților, iar altele pe mărimea portiilor. Cu toate acestea, în ciuda tuturor opțiunilor disponibile, rata obezității în țările occidentale nu scade.

Nu este din lipsă de încercare: potrivit site-ului She Knows, 56,4% dintre americani au declarat că au testat o dietă în ultimul an. Și dintr-un motiv întemeiat, același sondaj relevă că 95% din diete nu reușesc. Majoritatea oamenilor care le încearcă redobândesc greutatea pierdută într-un an până la cinci ani.

Nu numai că este clar că nicio dietă nu va funcționa pentru toată lumea, dar, de asemenea, este clar că acestea nu sunt o soluție pe termen lung pentru menținerea unei greutăți echilibrate. În afară de această lipsă de eficiență în pierderea în greutate permanent, există și consecințe pentru fiecare dietă.

Fiecare dietă are efecte secundare. Dieta ketogenă

Folosita de secole ca soluție de ultimă faza pentru tratarea copiilor cu epilepsie, dieta ketogenă se bazează pe o dietă săracă în carbohidrați și bogată în grăsimi. Vă permite să consumați un număr mic de carbohidrați, astfel încât organismul să ardă grăsimi pentru a le transforma în energie. Acest proces este cunoscut sub numele de cetoză.

Concret, implică reducerea consumului de fructe, cereale, legume, paste și orez și înlocuirea acestora cu alimente bogate în grăsimi și proteine. Cu toate acestea, mulți experți avertizează împotriva acestui tip de dietă, care este prea bogată în grăsimi. Unii oameni s-au plâns de simptome asemănătoare gripei, lipsei de energie, respirație proastă și funcții mentale reduse.

Fiecare dietă are efecte secundare. Dieta paleolitică

Cu aproximativ 2,5 până la 10 000 de ani în urmă, în perioada paleoliticului, oamenii au avut o dietă care era radical diferită de a noastră, potrivit Sante Magazine. Prin urmare, dieta paleolitică constă în eliminarea zahărului rafinat, a produselor lactate, a leguminoaselor și a cerealelor din farfurie, pentru a se consuma numai produsele disponibile la vremea strămoșilor noștri.

Cercetările au arătat că această dietă poate crește eficiența insulinei și poate îmbunătăți controlul diabetului. Dar, de asemenea, poate provoca hipoglicemie la unele persoane, poate provoca respirația urâtă, lipsa de energie și diaree.

Dieta Dukan

Clasata printre dietele cel mai puțin echilibrate, spre deosebire de dieta mediteraneană, dieta Dukan se bazează pe consumul de multă proteină pentru a pierde în greutate. Se dezvoltă în patru faze, de la o dietă bogată în proteine ​​cu tărâțe de ovăz, până la o introducere treptată de legume și anumiți carbohidrați.

Ca și alte diete pe bază de proteine, cu conținut scăzut de carbohidrați, dieta Dukan poate provoca oboseală, respirație greoaie și simptome neplăcute. Bucatele variate, o porție rezonabilă și exercițiile fizice obișnuite sunt cele mai bune metode de a vă menține în formă și sănătos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *