Multe gospodine pricepute în bucătărie adoră rețeta de ficăței de pui la tigaie, în sos de unt cu ceapă. Acest fel de mâncare este aromat, gustos și sănătos, iar dacă adăugăm câteva arome și condimente inedite, dar și verdețuri proaspete, vom obține un adevărat deliciu. Iată rețeta clasică pentru un preparat savuros pe placul oricui.
Ficăței de pui la tigaie, în sos de unt cu ceapă
Când vine vorba de mâncărurile cu ficăței de pasăre, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Una dintre cele mai apreciate rețete este cea de ficăței de pui la tigaie, în sos de unt cu ceapă.
Acest fel de mâncare se face rapid, cu doar câteva ingrediente alese cu grijă. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui. Ficățeii făcuți la tigaie cu sos de unt și ceapă se servesc împreună cu un piure aromat și o salată de varză, dar și cu o pâine de casă crocantă și gustoasă.
Pe lângă o porție delicioasă de ficăței de pui la tigaie, putem face și un escalop de pui cu ciuperci. Acest preparat culinar este rafinat, aromat și are un aspect deosebit.
Pentru iubitorii de mâncăruri tradiționale putem pregăti și niște chiftele cu sos de roșii. Chifteluțele suculente și fragede sunt adorate de mulți dintre noi. Acestea pot fi servite simple sau împreună cu un sos dulce-acrișor.
Rețeta cu care vei pregăti o mâncare savuroasă
Pentru două porții de ficăței de pui la tigaie în sos de unt și ceapă avem nevoie de 500 g de ficat de pui, 2 cepe mari, 150 ml de vin, un pachet de unt, 5 linguri de bulion, sare și piper după gust, cimbru uscat.
Se pune puțin ulei la încins într-o tigaie apoi se adaugă ceapa tăiată mărunt pentru a se căli ușor. Se adaugă cimbrul uscat, piperul și un pic de sare, apoi se pune untul. După aceea se pun ficățeii de pui curățați și spălați anterior în mai multe ape. Se lasă ficățeii la călit în tigaie timp de 10 minute.
Se lasă tigaia la foc mic apoi se toarnă vinul peste ficăței și ceapă. Se mai lasă la fiert timp de 5 minute, apoi se toarnă pasta de roșii sau bulionul. Se condimentează din nou cu sare și piper, iar după încă 5 minute de fierbere se ia mâncarea de pe foc. La final se pun câteva frunze de pătrunjel tocat pentru un plus de savoare. Ficățeii făcuți la tigaie cu ceapă și unt pot fi serviți cu o mămăliguță gustoasă sau cu câteva felii de pâine de casă. Va fi o adevărată încântare pentru papilele gustative.
Ficățeii de pui la tigaie sunt gustoși, aromați și merg serviți la orice ocazie. Acest fel de mâncare se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta tradițională, succesul culinar va fi garantat. Rețetele cu ficat de pui sunt diverse și pot fi adaptate după preferințele fiecăruia. Ficățeii prăjiți la tigaie în unt merg de minune împreună cu un piure cremos și niște murături dulci-acrișoare și crocante.