Prima pagină » Culinar » Ficăței de pui cu sos. Trucuri care te vor ajuta să obții o mâncare delicioasă

Ficăței de pui cu sos. Trucuri care te vor ajuta să obții o mâncare delicioasă

18 apr. 2023, 13:32,
în Culinar

Dacă vrem să îi cucerim pe cei de la masă cu un preparat savuros, ideali sunt niște ficăței de pui cu sos. Aceștia se fac rapid, sunt ideali la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un deliciu făcut după rețeta bunicii. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să obții o mâncare delicioasă.

Ficăței de pui cu sos

Atunci când vrem să ne încântăm papilele gustative cu un preparat savuros, sățios și ușor de făcut, putem face rapid niște ficăței de pui cu sos. Acest preparat culinar este ideal la ceas de sărbătoare, dar și ori de câte ori vrem să aducem la masă aromele bucatelor din vremea copilăriei. Ficățeii de pui cu sos sunt delicioși, iar dacă avem în vedere câteva secrete din rețeta de odinioară, succesul culinar va fi garantat.

Pe lângă acest deliciu putem pregăti pentru cei dragi și o mâncare de spanac cu orez. Aceasta este ideală în zilele de post, dar mai ales în sezonul de primăvară, când este necesară o revitalizare a organismului după iarnă. Pe lângă o mâncare de spanac cu orez, putem pregăti și o mâncărică de ștevie cu usturoi, gustoasă și sănătoasă.

Toate aceste delicii sunt pe placul multora dintre noi, iar dacă adăugăm un strop de imaginație, îi vom cuceri pe cei dragi. Ficățeii de pui cu sos sunt delicioși, aromați și ușor de făcut. Avem nevoie de câteva ingrediente și de câteva condimente inedite, iar succesul culinar va fi garantat.

Rețeta cu care vei pregăti o mâncare delicioasă la tine în bucătărie

Pentru delicioșii ficăței de pui cu sos vom avea nevoie de 500 g de ficăței de pui, 2 cepe, 1 morcov, 200 ml de pulpă de roșii, 1 lingură de vin roșu, 7 căței de usturoi, sare, piper și ulei. Se spală foarte bine ficatul de pui și se curăță de pielițe, apoi se taie în bucăți potrivite. După aceea se taie ceapa mărunt și se pune la călit într-o tigaie cu ulei încins. Când ceapa s-a înmuiat și a căpătat o culoare ușor maronie se adaugă ficățeii scurși foarte bine de apă.

Se lasă totul până când ficățeii se rumenesc ușor apoi se adaugă în tigaie pulpa de roșii, morcovul dat prin răzătoare, vinul și apa. Se fierbe totul la foc mic până când sosul începe să scadă. La final se condimentează cu sare și piper după gust, apoi se pune usturoiul tăiat felii subțiri și se amestecă din nou.

Se stinge focul și se lasă mâncărica la răcit cu capacul pus. Acest preparat se servește cu mămăliguță alături de o porție de mujdei. Cu siguranță acest preparat va fi pe placul tuturor celor de la masă. Savuroasa mâncare este ideală la mesele festive alături de alte bucate alese. Ficățeii de pui cu sos sunt gustoși, aromați și sățioși. Acest preparat poate fi servit și cu o pâine de casă gustoasă și pufoasă, făcută după rețeta de odinioară a bunicii. Ficățeii de pui cu sos sunt alegerea perfectă la ceas de sărbătoare alături de alte preparate savuroase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`