Rețeta de ficăței de pui cu ceapă este una tradițională și foarte ușor de pregătit. Aceștia sunt foarte gustoși și plini de savoare. Reprezintă un fel de mâncare foarte frecvent preparat de către poporul român.
Mici, fragezi și gustoși, ficățeii ne pot duce cu gândul la tradiție și tot felul de amintiri ale copilăriei, atunci când le simțim mirosul, aroma și gustul minunat. Aceștia se pot servi cu mămăliguță sau cu piure de cartofi și tot felul de sosuri, la fel ca ficățeii de porc.
De ce ingrediente avem nevoie pentru o savoare minunată
Pentru acest preparat tradițional este clar că nu avem nevoie de prea multe ingrediente. Pentru câteva porții potrivite de ficăței cu ceapă vom avea nevoie de aproximativ 500 de grame de ficat de pui. Cea mai bună variantă este cea bio, adică este recomandat să preparăm felurile de mâncare cu carne care provine de la animale crescute natural, la țară. De asemenea, aceștia nu se pot prepara fără ceapă, evident! Așadar vom avea nevoie și de 2-3 cepe potrivite sau 1-2 mari. Pentru condimentare ne vom folosi de clasici, și anume sarea și piperul. Pe acestea două le puteți adăuga în ce cantități doriți, după preferințele fiecăruia. Dacă vă place, puteți adăuga și niște ardei boia dulce sau niște cimbru uscat. Vom mai ave nevoie și de câteva lingurițe de ulei. Pentru a le presăra pe deasupra, ne vor trebui ceva ierburi aromate sau pur și simplu niște pătrunjel proaspăt.
Ficăței de pui cu ceapă – Cum se prepară această delicatesă
Ficățeii de pui trebuie pregătiți primii. Trebuie să începem prin a-i spăla foarte bine, iar mai apoi îi vom tăia în bucăți nici prea mari, dar nici pre mici. Următorul pas este curățăm și să spălăm cepele. Acestea trebuie tocate mărunt, mai apoi.
Ceapa pregătită și deja mărunțită trebuie să o călim. Așadar, pregătim tigaia cu uleiul peste care adăugăm toată ceapa tăiată. Este bine să stea la foc mic și să o acoperim cu un capac. Trebuie să fim foarte atenți la ea și să amestecăm regulat. Dacă aceasta se arde, riscăm să compromitem întreg preparatul sau cu siguranță, să irosim două cepe bune! Întreg procesul nu ar trebui să dureze mai mult de cinci minute, tocmai pentru ca ceapa să nu se ardă.
Următorul pas constă în adăugarea bucățelelor de ficăței peste ceapa călită. Trebuie să îi amestecăm bine, însă cu grijă pentru ca aceștia să rămână întregi, nu sfărâmați. După ce ceapa s-a amestecat bine cu ficățeii, putem pune din nou capacul peste tigaie. La fel cum am procedat și la ceapa călită, vom amesteca regulat. Ficățeii trebuie să stea pe foc în jur de 10 minute.
Aproape de final putem îndepărta capacul de pe tigaie pentru ca preparatul să se rumenească puțin. După ce îl scoatem de pe foc putem adăuga sarea, piperul și orice condiment doriți să adăugați.
Ficățeii de pui cu ceapă sunt cel mai bine serviți gata scoși din tigaie! Mirosul aromat și savoarea acestora vor atrage pe oricine la bucătărie.