Prima pagină » Actualitate » Fetiţa rănită în accidentul rutier provocat de poliţist este audiată

Fetiţa rănită în accidentul rutier provocat de poliţist este audiată

08 feb. 2022, 10:19,
în Actualitate

Astăzi, 8 februarie 2022, are loc audierea fetiţei care a supravieţuit accidentului rutier provocat de un agent de poliţie din cadrul Sectorului 1 Bucureşti. Avocatul Adrian Cuculis a menţionat ca audierea fetei ranite începe la ora 10.00, la domiciliul acesteia şi în prezenţa familiei.

”Nu putem să o audiem în Parchet. Mi se parte o chestiune mult prea intruzivă în viaţa ei şi, mai ales că este tulburată în urma accidentului, cererea a fost de audiere a domiciliul fetei şi aşteptăm să se pronunţe doamna procuror inclusiv pe această cerere”, spunea avocatul.

Fetiţa lovită de un poliţist pe trecerea de pietoni, audiată

Reamintim faptul că pe data de 13 ianuarie 2022, Raisa şi Marină, două fetiţe aflate pe trecerea de pietoni au fost lovit de un poliţist aflat la volanul unei autospeciale. Marina a reuşit scape, însă Raisa a decedat.

Pe lângă audierea fetei care a supravieţuit, tot astăzi, are loc supunerea poliţistului la testul poligraf, potrivit declaraţiei făcute de avocatul Adrian Cuculis.

Agentul nu a făcut declaraţii în ceea ce priveşte fapta pe care a săvârşit-o, însă a trimis o scrisoare familiei îndurerate în care le-a cerut iertare.

„Îndurerată familie, nici nu știu cum să încep, durerea pe care v-am pricinuit-o îmi este de neimaginat și știu că orice aș spune în aceste momente în fața dumneavoastră nu mai are importanță, dar totuși vreau să îmi cer iertare, știu că nu o voi primi, dar… Îmi exprim regretul profund față de familia dumneavoastră nevoită să treacă prin acest tragic eveniment. Nu pot să mai fac nimic, aș da orice să pot să întorc timpul, orice!”, este doar un fragment din scrisoarea scrisă de poliţistul din Capitală.

Prima reacţie a tatălui Raisei, după primirea scrisorii poliţistului

Tatăl Raisei, fetiţa moartă pe trecerea de pietoni într-un accident rutier provocat de omul legii, a transmis că a citit scrisoarea primită din partea acestuia. Aceasta a mai adăugat că rândurile scrise de poliţist nu pot ajuta cu nimic şi în momentul de faţă nu ştie dacă îl poate ierta. Mai mult decât atât, bărbatul afirma că nu merită să mai poarte uniforma de poliţist după ce se încheie acest caz.

„Să-l ierte Dumnezeu. (…) Nu trebuie să poarte haina statului. Nu e competent pentru așa ceva, fără să se supere pe mine!”, a mai adăugat tatăl Raisei.

Poliţistul care a accidentat cele două fete pe trecerea de pietoni a recunoscut că avea viteză

Avocatul familiei Raisei, Adrian Cuculis, a transmis faptul că poliţistul care a omorât un copil şi pe un altul l-a rănit grav a recunoscut că avea viteză în momentul producerii accidentului rutier şi nu ştia nicio procedură de acordare a primului ajutor.

Mai mult decât atât, poliţistul nu făcuse niciun curs de conducerea preventivă, iar permisul sau a fost dobândit în Marea Britanie.

Agentul a fost încadrat din sursă externă în urmă cu mai mulţi ani.

Rămâne de văzut ce va declara astăzi, 8 februarie 2022, Marină, fetiţa lovită de un poliţist pe trecerea de pietoni, la audiere. De asemenea, în cursul zilei va fi făcut public și rezultatul testului poligraf la care va fi supus agentul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`