Prima pagină » Local » Fetiţa în vârstă de o lună, testată pozitiv cu noul coronavirus este în stare gravă. Anunţul medicilor ieşeni
Fetiţa în vârstă de o lună, testată pozitiv cu noul coronavirus este în stare gravă. Anunţul medicilor ieşeni

Fetiţa în vârstă de o lună, testată pozitiv cu noul coronavirus este în stare gravă. Anunţul medicilor ieşeni

01 dec. 2020, 11:31,
Elena Nicoleta Bujor, în Local

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii „Sfanta Maria” din Iași, Lucian Cernahoschi, a declarat marți, 1 decembrie 2020, faptul că starea de sănătate a bebelușului de o lună, din Suceava, transferată la Iași, este în continuare extrem de gravă. Micuța se află intubată și ventilată mecanic.

Mama celui mai tânăr pacient infectat cu noul coronavirus este de asemenea confirmată pozitiv, însă nu prezintă simptome.

„Starea bebelușului se menține în continuare extrem de gravă. Este intubat, ventilat mecanic. Mama este cu el, confirmată pozitiv, asimptomatică. Am avut bebeluși confirmați pozitiv cu coronavirsus, dar nu într-o situație atât de gravă. Au fost chiar și nou născuți fie asimptomatici, fie fără alte patologii. Complicația de care suferă fetița este trombembolism pulmonar”, spune Lucian Cernahoschi, purtător de cuvânt la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași.

Fetița a fost internată la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași

Prof. dr. Diana Cimpoeșu anunţa ieri, 30 noiembrie 2020, faptul că un copil în vârstă de o doar o lună de zile a fost transferat de urgenţă la secţia de Anestezie și Terapie Intensivă din cadrul Spitalului de Copii „Sf. Maria” din Iași.

Echipajul medical SMURD Iași a transferat un bebeluş în vârstă de o lună de zile asupra căreia plana suspiciunea infectării cu virusul COVID-19. Din păcate, testul rapid efectuat confirma acest lucru, fetiţa ar putea deveni cel mai tânăr pacient infectat cu COVID-19, preciza ieri șefa Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Sf. Spiridon din Iași.

Conform declaraţiilor făcute de prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU SMURD Iași, fetiţa a fost transportată de un echipaj de urgență de la Spitalul Judeţean Suceava. Fetiţa a fost internată la secția ATI de la Spitalul de Copii Sf. Maria.

„SMURD Iași printr-o mașina de neonatologie a transferat în cursul nopţii trecute o fetiţă în vârstă de o lună, nou născută, care a necesitat incubator și ventilator. Fetiţa era ventilata mecanic şi a fost transferată de la Spitalul Judeţean Suceava la secţia de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului de Copii Sf. Maria. Copilul are următoarele diagnostice: insuficienta respiratorie acută. . Un copil la care exista suspiciunea de COVID-19, testul rapid a ieşit pozitiv şi având manifesatilre severe. A foat adus la Terapie Intensivă unde va primi tratamentul de specialitate”, a menționat prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU-SMURD Iași.

Primul bebeluș cu anticorpi, născut de o mamă testată pozitiv cu virusul SARS – COV – 2

O femeie din Singapore, care a fost diagnosticată cu noul coronavirus în luna martie când era însărcinată, a dat naștere unui bebeluş cu anticorpi împotriva acestui virus prezent pretutindeni. Cazul oferă noi indicii ce fac referire la transmiterea virusului şi a anticorpilor de la mamă la copil, relatează Reuters.

Bebeluşul s-a născut în luna noiembrie fără COVID-19, dar cu anticorpii virali, a relatat duminică ziarul Straits Times, citând mama.

„Medicul meu spune că i-am transferat anticorpii COVID-19 în timpul sarcinii”, a declarat Celine Ng-Chan ziarului.

Ng-Chan a avut o formă uşoră de boală şi a fost externat din spital după două săptămâni şi jumătate, a spus Straits Times.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *