Prima pagină » Eveniment-Social » Fetele de la „AliceGym” s-au întors de la „Dance World Cup” din Portugalia cu rezultate impresionante – FOTO

Fetele de la „AliceGym” s-au întors de la „Dance World Cup” din Portugalia cu rezultate impresionante – FOTO

13 iul. 2023, 02:00, 1 ,
Ștefana Șovea, în Eveniment-Social

22 de sportive ieșence, având vârste cuprinse între 7 și 16 ani, s-au întors de la finala „Dance World Cup” din Portugalia cu două medalii de bronz și au reușit să câștige plasarea pe două locuri V și două locuri VII

Fetele au participat cu momente inedite de acro dance, dans contemporan și lyrical, atât în grup, cât și separat. Pentru acest campionat, care este cel mai mare din lume, ele s-au pregătit intens, sub îndrumarea antrenoarei Alice Viviana Țocu.

La finala „Dance World Cup” au participat 22 de ieșence antrenate de Alice Viviana Țocu

o poză cu Alice Viviana Țocu

Fetele sunt antrenate de către Alice Viviana Țocu

În perioada 30 iunie – 8 iulie 2023 s-a desfășurat finala celui mai mare campionat de dans din lume, unde au participat și 22 de sportive ieșence cu vârste cuprinse între 7 și 16 ani, care au avut momente de dans în grup, dar și separat. Ele sunt antrenate de Alice Viviana Țocu, care a povestit reporterilor BZI faptul că este o realizare mare atât pentru fetele participante, cât și pentru ea.

Una dintre medaliile de bronz a fost obținută de o formație alcătuită din 21 de copii, la categoria acro dance, iar cealaltă medalie de bronz a fost câștigată de Ioana Catrinescu, în vârstă de 9 ani, la un dans solo din aceeași categorie. Au mai fost obținute două locuri V, un loc a fost câștigat de aceeași formație la secțiunea show dance, iar celălalt loc a fost obținut de Miruna Negară la dans solo. Pe lângă acestea, fetele de la „AliceGym” au mai obținut și plasarea pe două locuri VII.

„Rezultatele pe care le-am obținut la Cupa Mondială «Dance World Cup» din Portugalia pentru noi sunt foarte importante. Am reușit să câștigăm două medalii de bronz printr-o formație alcătuită din 21 de copii cu vârste cuprinse între 9 și 16 ani, la categoria acro dance, iar cealaltă medalie de bronz a fost câștigată de către Ioana Catrinescu, la dance solo, iar ea are 9 ani.

Am mai reușit să câștigăm două locuri V, unul dintre ele este câștigat de o formație la secțiunea show dance, iar celălalt loc V este câștigat de către Miruna Negară, în vârstă de 11 ani, la dance solo. Am mai obținut și două locuri VII și sunt și acestea importante pentru noi, având în vedere că au fost foarte mulți participanți din diferite țări. Fetelor le-a plăcut foarte mult experiența, și mie, bineînțeles”, spune Alice Viviana Țocu, antrenoare de gimnastică.

Tânăra antrenează în jur de 160 de copii: „Fetele s-au pregătit pentru acest campionat de când au intrat pentru prima dată în sală”

Alice Viviana Țocu a făcut parte din Lotul Național și în prezent are propria sală unde antrenează în jur de 160 de copii împreună cu iubitul ei. Cu toate că doar ei doi se ocupă de un număr impresionant de tineri, cele 22 de fete participante la „Dance World Cup” au avut niște rezultate remarcabile.

„Fetele s-au pregătit pentru acest campionat de când au intrat pentru prima dată în sală. Nu este doar o muncă de șase luni în spate, ci de când au intrat ele în sală. Ele fac patru antrenamente pe săptămână, iar ceea ce ne-a bucurat este faptul că ceilalți copii participanți fac pregătire chiar și în fiecare zi.

Noi nu am ajuns încă la acest nivel, deocamdată sunt doar eu cu fetele și cu încă un antrenor care este și iubitul meu, de altfel. Cu toate că doar noi doi ne ocupăm de pregătirea lor, ele au reușit să aibă niște rezultate frumoase, ceea ce ne umple sufletele de bucurie”, adaugă Alice Viviana Țocu, antrenoare de gimnastică, în legătură cu finala „Dance World Cup”

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *