Prima pagină » Actualitate » Fete din Vaslui, recrutate prin metoda ,,lover boy” și duse să se prostitueze în Belgia
Fete din Vaslui, recrutate prin metoda ,,lover boy” și duse să se prostitueze în Belgia

Fete din Vaslui, recrutate prin metoda ,,lover boy” și duse să se prostitueze în Belgia

12 feb. 2022, 14:40,
în Actualitate

La data de 09.02.2022, oamenii legii din Vaslui, în executarea unui ordin european de anchetă, au efectuat 5 percheziții domiciliare, în municipiul Vaslui, într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de persoane.

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2017 și până în prezent, indivizii cercetaţi au recrutat prin metoda „lover boy” mai multe persoane vătămate din județul Vaslui, pe care le-au transportat în Belgia, în orașul Bruxelles, sub pretextul găsirii unui loc de muncă.
În țara de destinație, persoanele vătămate erau cazate în apartamente și obligate să se prostitueze, banii obținuți fiind însușiți de persoanele cercetate.
În urma percheziţiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate sumele de 5.600 de euro și 600 de lei, 2 telefoane mobile, două memory-stick-uri, 1 card de memorie, documente și înscrisuri care prezintă interes în cauză.
De asemenea, au fost instituite măsuri asigurătorii, respectiv sechestrul asupra următoarelor bunuri: un imobil, 3 autoturisme, 4 terenuri (2 intravilane, 2 extravilane) și poprirea a 26 de conturi bancare. Valoarea totală a bunurilor indisponibilizate este de aproximativ 280.000 de euro. La activitățile desfășurate au participat polițiști din cadrul Poliției Judiciare Federale din orașul Bruxelles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *