Prima pagină » Local » Festivitatea de deschidere a anului școlar 2024-2025, la Iași. Emoții mari pentru 135.000 de elevi – UPDATE

Festivitatea de deschidere a anului școlar 2024-2025, la Iași. Emoții mari pentru 135.000 de elevi – UPDATE

09 sept. 2024, 08:25, 2 ,
în Local

Clopoțelul va suna pentru aproximativ 135.000 de elevi din Iași. Emoțiile sunt mari atât pentru cei mici, cât și pentru părinți. Pentru a marca acest eveniment special, copilașii sunt îmbrăcați în haine tradiționale.

UPDATE 2: Luciana Antoci, inspectorul școlar general al ISJ Iași, a transmis că unitățile de învățământ au un personal didactic foarte bine pregătit:

„Chiar punem accent pe ceea ce înseamnă temelia învățării. E o mare bucurie că astăzi putem să deschidem un centru educaţional pentru educația timpurie. Iată că reușim să deschidem cel mai modern dintre spațiile dedicate educației timpurie din Municipiul Iași. Grădinița oferă standarde educaționale la cel mai înalt nivel. Acest proiect a devenit vital pentru zona Bucium și astăzi prinde contur. Vin generații din urmă. Dragi părinți, știm că exigențele dumneavoastră cresc de la an la an, dar facem toate eforturile să răspundem acestor exigențe. În această toamnă, școala ieșeană este pregătită să ofere un personal didactic foarte bine pregătit. Vârsta copiilor dumneavoastră presupune jocul și joacă și dacă la joacă veți adăuga iubire necondiționată, vor deveni copiii noștri niște oameni dezvoltați armonios. Un an școlar bun tuturor”.

A fost tăiată panglica la Grădinița cu Program Prelungit „Grigore Vieru”.

UPDATE: A început festivitatea de deschidere a anului școlar 2024-2025 cu intonarea Imnului României.

Preoții au început oficierea slujbei.

Știre inițială

Festivitatea de deschidere a anului școlar 2024-2025, la Iași, are loc, în patru unități de învățământ, astfel: de la ora 08:30, va fi la Grădinița cu Program Prelungit „Grigore Vieru” – Școala Veronica Micle; de la ora 10:00, la Școala Primară Oprișeni și Școala Gimnazială Țuțora; de la ora 12:00, la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Iași, iar de la 14:00, la Școala Gimnazială „Axinte Uricariul” Scânteia.

La acest eveniment sunt prezenți: Luciana Antoci, inspector școlar general al ISJ Iași, inspectori școlari adjuncți ai ISJ Iași: Gabriela Nedelcu, Sergiu Enea, Florentin Ciubotaru, Claudiu Popa,
Lăcrămioara Doncean, Irina Prodan, Liviu Zanfirescu, șeful Poliției Locale, Daniel Juravle, viceprimar, Răzvan Timofciuc, viceprimar, Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, Petru Movilă, președinte PMP Iași, Ciprian Bostan, city manager, reprezentanți ai IPJ Iași și ai Jandarmeriei.

Patru preoți vor oficializa slujba de sfințire a Grădiniței cu Program Prelungit „Grigore Vieru”.

Anul școlar 2024-2025 începe astăzi, 9 septembrie, iar primul modul de cursuri se desfășoară până pe 25 octombrie, moment în care toți elevii vor avea o vacanță de o săptămână, echivalentă cu vacanța de toamnă tradițională de care beneficiau anterior doar elevii din ciclul primar. Cursurile se întind pe o perioadă de 36 de săptămâni, până la data de 21 iunie 2025.

Organizarea anului școlar este realizată pe module de cursuri, la fel ca în anul precedent. Structura include 5 module, separate de 5 vacanțe. Programele „Școala altfel” și „Săptămâna verde” se vor desfășura până la 30 mai 2025, pe o perioadă de câte 5 zile lucrătoare consecutive, alegerea perioadei fiind la discreția fiecărei unități de învățământ. Cele două programe trebuie planificate în module diferite.

Comentarii
  • ne ati innebunot cu atatea flori pentru invatatori si profesori….etc!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mai lasati bre cu florile la profesori!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ca nu au unde sa le puna,,,,,,,,,,,,,

  • Romania educata

    generatia tiktok nu ar trebui sa duca flori, ca si asa dascalii vin doar pentru leafa, iar generatia tiktok dupa ce iese din scoli sau de pe usa scolii, sunt mai prosti decat au intrat, datorita tiktokului si a altora factori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`