Prima pagină » Eveniment-Social » Festivalului de Teatru si Poezie „O masca rade, alta plange”, organizat de Liceul Cantemir
Festivalului de Teatru si Poezie

Festivalului de Teatru si Poezie „O masca rade, alta plange”, organizat de Liceul Cantemir

22 mart. 2016, 20:48,
Valentin Hutanu în Eveniment-Social
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:546279;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

Vineri, 25 martie 2016, incepand cu ora 9:00, Liceul Teoretic Dimitrie Cantemir din Iasi deruleaza cea de-a XI-a editie a Festivalului de Teatru si Poezie „O masca rade, alta plange„. Concursul este prilejuit de sarbatorirea Zilelor Mondiale a Poeziei (21 martie) si Teatrului (27 martie), fiind cuprins in Calendarul Activitatilor Educative al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) pentru anul 2016, la domeniul „Artistic – teatru”.

„Devenita traditionala, manifestarea organizata de bibliotecarii scolari, sub egida ISJ Iasi, se va desfasura pe trei sectiuni: Ecouri poetice – interpretare poezie, Mirajul scenei – interpretare teatru si Creatii literare – poezii. Concursul are drept scop stimularea creativitatii, a dezinvolturii in exprimare, spiritului de competitie, talentului, originalitatii si imaginatiei elevilor. De asemenea, acest concurs isi propune sa deschida noi perspective de cunoastere si abordare a operelor literare. Manifestarea, organizata intr-un permanent si creativ parteneriat elev-profesor-bibliotecar, este menita sa antreneze elevii intr-o competitie artistica, urmarindu-se dezvoltarea gustului estetic, cultivarea spiritului prin arta si, nu in ultimul rand, orientarea spre cartea din biblioteca”, spun organizatorii.

La festival si-au anuntat participarea peste 350 de elevi din clasele I-XII, indrumati de cadre didactice si bibliotecari, de la 26 institutii de invatamant preuniversitar din judetul Iasi. Juriul este format din profesionisti din lumea teatrului si a culturii, respectiv prof. univ. dr. Toma Hogea de la Universitatea de Arte (UAGE) George Enescu Iasi, presedintele juriului, prof. Anca Buzea – sef Serviciu Muzee, muzeograf Corina Mocanu Irimita, actorii Theodor Ivan si Codrin Danila, fondatori ai Trupei de Teatru si Improvizatie Idiot Iasi.

Citeste si: Liceul Dimitrie Cantemir, implicat intr-o noua colaborare europeana de impact

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *