Prima pagină » Eveniment-Social » Festivalul „Teodorenii”, Ediția a IX-a, Iași 14-16 decembrie 2022 Programul manifestărilor

Festivalul „Teodorenii”, Ediția a IX-a, Iași 14-16 decembrie 2022 Programul manifestărilor

13 dec. 2022, 12:00,
BZI.ro, în Eveniment-Social

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași organizează în zilele de 14, 15 și 16 decembrie 2022, ediția a IX-a a Festivalului „Teodorenii”. Ediția din acest an se va desfășura sub genericul „Literatura memorialistică”. Scriitorii au fost, întotdeauna, fini observatori ai lumii în care au trăit, iar paginile de literatură de gen reprezintă veritabile documente ale imaginarului, în care complexitatea verdictului se întâlnește, incitant, cu subiectivismul și lirismul trăirilor.

În program sunt cuprinse sesiuni de lectură cu voce tare, concursuri de desene, fragmente puse în scenă de copii, elevi preșcolari și școlari; prezentare cărți, dezbateri, discuții pe tema literaturii memorialistice; premierea concursului de desene „Ce-am făcut astă-vară?”, dedicat elevilor de gimnaziu și de liceu din județul Iași; premierea câștigătorilor concursurilor „Poemele Iașului” și „Poveștile Iașului” – două proiecte dedicate elevilor de gimnaziu și de liceu din instituțiile de învățământ din județul Iași, care își propun editarea unor antologii anuale de poezie și de proză a căror temă trebuie să fie legată de orașul sau de o localitate din județul Iași; concursul de prezentare a conservelor tradiționale moldovenești „Cămara lui Păstorel” și Simpozionul „Literatura memorialistică”.

Festivalul „Teodorenii” este o manifestare iniţiată de Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” în anul 2014 şi organizată în parteneriat cu instituţii reprezentative din Iași. Scopul festivalului este celebrarea contribuției deosebite a celor doi frați Teodoreanu, Ionel și Păstorel, la viața culturală ieșeană şi a altor genuri în afară de ficţiunea literară clasică. Sunt gândite acţivităţi şi comunicări ce extind aria cunoscută până acum ca fiind din arealul celor doi importanţi scriitori ieşeni, patroni spirituali ai manifestării.

O parte dintre activități vor putea fi urmărite online pe pagina de Facebook a bibliotecii https://www.facebook.com/biblioteca.j.iasi

Festivalul „Teodorenii”, Ediția a IX-a, 14-16 decembrie 2022

Programul activităților

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *