Prima pagină » Cultural » Din lumea filmului » Festivalul Internațional de Film de la Veneția 2020 începe astăzi. Cristi Puiu a fost înlocuit în juriu

Festivalul Internațional de Film de la Veneția 2020 începe astăzi. Cristi Puiu a fost înlocuit în juriu

02 sept. 2020, 14:32,
în Cultural

Festivalul Internațional de Film de la Veneția 2020 începe astăzi, 2 septembrie. Ajuns la a 77-a ediție cel mai longeviv eveniment cinematografic vă dura până pe 12 septembrie. Preşedintele juriului din acest an vă fi actriţa Cate Blanchett.

Cristi Puiu a fost înlocuit în juriu. Festivalul Internațional de Film de la Veneția 2020 merge mai departe

O decizie surprinzătoare a fost anunțată de către organizatori. Cristi Puiu a fost înlocuit din juriul competiției cu actorul american Matt Dillon.

“Regizorul român Cristi Puiu nu vă mai face parte din juriu. Îi mulțumim că a acceptat această propunere atunci când i-a fost făcută și că a încercat să o onoreze, în ciuda dificultăților apărute”, se arata în comunicatul transmis de echipa Festivalului.

”O să fiu în juriu la Veneția, dacă lucrurile merg bine. Tocmai am avut o discuție cu Anca, soția mea, și cu alți prieteni, legată de obstacolele apărute. România se pare că se află pe o listă neagră. Accesul în Italia ar putea să îmi fie interzis. Poate că vă trebui să recurg la un protocol special sau autoritățile să îmi dea voie să ajung la Veneția. Dacă nu reușesc, poate voi rămâne acasă și altcineva îmi vă lua locul. (…) De la o zi la alta auzim tot felul de știri care mai de care mai grozave legate de destinul care ne așteaptă, așa că despre Veneția nu pot spune mare lucru”, declara regizorul pe 7 august.

Astfel, din juriul evenimentului fac parte următorii: regizorul german Christian Petzold, scriitorul italian Nicola Lagioia, actrița franceză Ludivine Sagnier, regizoarea britanică Joanna Hogg și austriaca Veronika Franz.

Juriul vă acorda că și în edițiile anterioare premii pentru filmele aflate în competiţia evenimentului după următoarele categorii:

Leul de Aur pentru cel mai bun Film
Leul de Argint – Marele Premiul al Juriului
Premiul pentru cel mai bun Regizor
Coppa Volpi pentru Cel mai bun Actor şi Cea mai bună Actriţă
Premiul pentru Cel mai bun Scenariu
Premiul Marcello Mastroianni pentru Cel mai bun Debut actoricesc

Măsuri de prevenţie pentru Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia 2020

Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia 2020 şi-a stabilit data începerii dar şi măsurile de prevenţie. Malul Lido di Venezia, locul unde se vă desfăşura evenimentul, „vă fi accesibil participanților și publicului prin nouă intrări, cu vedere la străzi sau la lagună, dotate cu scanere termice”.

„Accesul vă fi interzis persoanelor cu o temperatură de 37,5 grade sau mai mult”.

Gelurile dezinfectante vor fi puse la dispoziția publicului: în săli de proiecție, intrări, coridoare, săli de ședințe … „, iar purtarea măștii vă fi obligatorie” atât în interior cât și „în toate zonele exterioare din perimetrul festivalului”.

În ceea ce privește distanțarea socială, „numărul de locuri disponibile vă fi redus, prin alternarea scaunelor ocupate și libere”.

În plus, „vizitatorii acreditați și cei publici vor trebui să își rezerve locul online, pe site-ul www.labiennale.org”. „Biletele vor fi vândute exclusiv online, pentru a evita cozile.”

Celebrul covor roșu – emblema festivalului, pe care vedetele defilează în rochii de seară, nu este lipsit de măsuri de securitate: „publicul nu vă avea voie să participe la intrarea delegațiilor, pentru a evita aglomerația.”

Echipelor filmelor reprezentate la Veneția „li se vă oferi un sistem de transport pentru a evita aglomerația” și, că în fiecare an, „un serviciu medical de urgență vă fi la dispoziția publicului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024