Prima ediție a Festivalului Familiei, intitulat INIMO, s-a dovedit a fi un real succes, zeci de mii de ieșeni luând parte la evenimentul caritabil ce s-a desfășurat pe parcursul a trei zile pe stadionul Emil Alexandrescu din Copou. Festivalul organizat de părintele Dan Damaschin, alături de alți voluntari și sponsori, a vizat susținerea a peste 10.000 de elevi ce provin din familii defavorizate
Părintele Damaschin de la Biserica Nașterea Domnului din curtea Maternității Cuza Vodă din Iași consideră că festivalul ar trebui să devină o tradiție locală, faptele bune reprezentând o caracteristică a unei societăți civilizate.
Festivalul Familiei, un real succes
Prima ediției a unicului festival dedicat inimilor nevoiașe s-a dovedit a fi un real succes, obiectivul principal, peste 10.000 de copii ce vor fi ajutați, fiind îndeplinit.
În cele trei zile de festival, părintele Dan Damaschin, alături de voluntari, oameni cu suflet mare, dar și de artiști, au dat dovadă de mobilizare și empatie, luptând pentru micuții pe care îi ajută părintele.
Deși au existat multe costuri pentru ca evenimentul să aibă loc, implicarea oamenilor a făcut ca totul să decurgă foarte bine, într-un final.
„Au fost aproximativ 50.000 de persoane adulte, fără a pune la socoteală copiii care au fost destul de mulți, fără a pune la socoteală persoanele cu dizabilități care au fost și ele destul de multe. Cam 70.000 de oameni au fost prezenți pe stadion în cele trei zile de festival.
S-au strâns și bănuți, au fost și cheltuieli de administrare, dar, chiar și așa, proiectul va lua în calcul peste 10.000 de copii, înseamnă 600 de mii de euro, apoi motorina, gazonul care a fost foarte scump, cazarea artiștilor, cazarea muncitorilor, mâncarea tuturor celor veniți de la București… Deci au fost costuri, dar, chiar și așa, nu cred că au fost importante pe lângă ce a fost pe stadion, atmosfera și faptul că Iașul este pentru acest eveniment un oraș unde se pot îmbina minunat cultura, emoția, fapta bună și da… această stare de bine pe care o dă un festival cu artiști pe care Iașul i-a văzut fie izolat, fie niciodată”, a declarat părintele Dan Damaschin.
Îngerul sufletelor aflate în nevoie
Ideea acestui eveniment nu este străină de părintele copiilor care se implică de mulți ani într-o serie de evenimente caritabile ce vin în ajutorul multor suflete aflate în nevoie. Părintele a legat cumva acest eveniment de mâna întinsă pe care o întinde constant semenilor săi prin intermediul Asociației „Glasul Vieții”, dar nu numai. Mai mult, în viitor, INIMO ar putea deveni un reper al festivalurilor ieșene.
„Fără dar și poate, acest eveniment ar putea fi organizat și la anul, având în vedere cum a fost primit de public la prima ediție, fără foarte mulți sponsori, cum se întâmplă la marile festivaluri, unde se găsește foarte multă promovare. Acest festival nu ar trebui făcut doar la anul, ci ar trebui să fie o tradiție, nu doar la Iași, ci și în România.
Trăim, simțim, respirăm românește și creștinește, vom comunica oficial toate datele festivalului ca să lămurim orice discuție, dar, repet, a fost vorba de multe costuri, combustibil, inginer de scenă, transport etc., dar festivalul a fost un plus per total.
Dacă e vorba de copii și de mame greu încercate, mă duc și în cosmos, pentru că trebuie să ajutăm acești copii și mamele care ne dau viață și țin în brațe, de fapt, cu credința, cu rugăciunea și bunătatea lor. Acestea merită mai mult din parte unei societăți civilizate, europene, merită dragostea noastră”, a adăugat părintele Dan Damaschin.
Au curaj artistii sa dea public contractele? La asa un eveniment caritabil, cred ca ar fi putut sa presteze si gratis. Asa vom vedea si noi daca au cantat cum au spus pentru cauze nobile. Sau ii vom vedea la concertele de Zilele Iasului sau Revelion, tot prin acesti bani primiti acum? Vom urmari cu interes.