Prima pagină » Local » Festivalul caritabil „Inimo”, organizat de părintele Dan Damaschin, începe pe 18 august: „Această investiție va fi înmulțită la final, pentru a se face o faptă bună” – FOTO

Festivalul caritabil „Inimo”, organizat de părintele Dan Damaschin, începe pe 18 august: „Această investiție va fi înmulțită la final, pentru a se face o faptă bună” – FOTO

12 aug. 2023, 02:00, 1 ,
Ștefana Șovea în Local

Cel mai mare festival caritabil de acest gen din Europa, organizat de părintele Dan Damaschin, se apropie cu pași repezi. Cea de-a doua ediție a evenimentului „Inimo” are loc în perioada 18-20 august 2023, pe Stadionul „Emil Alexandrescu” Iași

Costurile sunt uriașe, însă și rezultatul final va fi unul pe măsură. Atât părintele Dan Damaschin, cât și primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, au așteptări mari de la acest eveniment.

Cel mai mare festival caritabil din Europa, organizat de părintele Dan Damaschin, se apropie cu pași repezi

o poză cu o scenă

Festivalul vine în ajutorul a 10.233 de copii

În prezent, părintele Dan Damaschin și echipa sa lucrează constant pentru ca acest festival să aducă un zâmbet pe chipul micuților neajutorați. Procesul pentru organizarea unui astfel de eveniment este unul foarte lung.

„Știm ce se întâmplă în momentul de față pe marile scene ale țării cu proiecte similare ale noastre. Am fost anul acesta la un festival, în vară și am rămas șocat să văd faptul că majoritatea tinerilor erau în stare de ebrietate, iar, pe scenă, limbajul era unul care te făcea să fugi în largul mării. Cred că toții oamenii din jurul meu își doresc să meargă la un festival unde copiii lor să stea în liniște, să fie pictați pe față, să mănânce vată de zahăr, fără să le fie urechile acoperite.

Ieșenii noștri dau dovadă de cel mai mare nivel de civilizație. Este foarte scump să organizezi un astfel de festival, acel munte ce se înalță pe stadion, chiar cu toate reducerile și cu toate gratuitățile oferite. Când vine vorba despre artiștii ce vor fi prezenți, noi chiar și prin faptul că plătim doar echipa lor, tot se adună sumele și sunt mari. Merită și copiii mei să fie puși în valoare cu această ocazie și știm că această investiție va fi înmulțită pentru a se face o faptă bună.

Avem nevoie de sume foarte mari și pentru Clinica Veronica, undeva la 460.000 de euro, deoarece RMN-ul și CT sunt destul de scumpe. Atâta timp cât am fost ajutați să obținem clădirea, o să ducem proiectul la bun sfârșit”, spune părintele Dan Damaschin.

Festivalul vine în ajutorul a 10.233 de copii

o poză de la prima ediție a festivalului Inimo

Deși investiția pentru acest festival este una destul de mare și rezultatele vor fi pe măsură

Scopul festivalului este de a sprijini 10.233 de copii din cadrul Asociației Glasul Vieții. Deși investiția pentru acest eveniment este una destul de mare, rezultatele vor fi pe măsură.

„Inimo revine la Iași. Este cea de-a doua ediție și scopul este unul foarte nobil. Evenimentul are loc în luna august, deoarece în această lună are loc și sărbătoarea Diasporei și în felul acesta reușim să o integrăm într-un fel foarte sănătos. Așteptările mele de la această ediție este să atragă cât mai mulți participanți, să aducă cât mai mulți copii, deoarece nu există o limită de 10.233, se pot integra și alți copii în acest program.

Dacă și voluntarii ce sunt implicați prin contract în acest festival vor pune atât de mult de suflet ca anul trecut, atunci va fi un real succes”, spune primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, în legătură cu evenimentul organizat de părintele Dan Damaschin.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`