Prima pagină » Local » Festivalul Afterhills a fost anulat! Ce se întâmplă cu biletele cumpărate
Festivalul Afterhills a fost anulat! Ce se întâmplă cu biletele cumpărate

Festivalul Afterhills a fost anulat! Ce se întâmplă cu biletele cumpărate

24 iun. 2020, 12:10,
George Cristian în Local

Festivalul Afterhills a fost anulat. Aşa cu era de aşteptat, festivalul din Iaşi s-a anulat. Ieşenii care au cumpărat bilete le vor putea păstra pentru anul viitor, sau cel puţin aşa au anunţat organizatorii festivalului. Desigur, până anul viitor mai este timp pentru a apărea modificări referitor la restituirea banilor de pe bilete.

Festivalul Afterhills a fost anulat! Organizatorii şi-au dat seama târziu că ar fi ilegal să îl susţină

Deşi toate festivalurile din România au fost anulate cu mult timp în urmă, la Iaşi, organizatorii festivalului Afterhills au luat târziu o asemenea decizie. Nu se ştie de ce s-a aşteptat atât de mult până organizatorii să ia decizia de a anula ediţia din acest an al festivalului. Cel mai probabil, gravele probleme financiare pe care organizatorii le au, au făcut ca aceştia să spere că mai pot scoate profit în acest an prin eventuala organizare a festivalului.

” (…)Am așteptat cât am putut de mult, urmărind evoluția epidemiologică și dispozițiile autorităților, însă a sosit vremea să luăm o decizie asumată: Afterhills 2020 nu se poate desfășura după formatul consacrat, cu respectarea distanțării sociale și limitarea numărului de persoane. Avem o mare responsabilitate față de echipă, de artiști și de voi toți, cei care ați achiziționat bilete și ați așteptat cu nerăbdare festivalul. Sănătatea e pe primul loc și vom face tot ce se poate pentru a depăși cu bine pandemia și să ne regăsim anul viitor. (…)” se menţionează în comunicatul dat publicităţii de către organizatorii Festivalului Afterhills.

Festivalul Afterhills a fost anulat! Biletele pot fi folosite anul viitor, romanii mai pot aştepta returnarea banilor

Ciudat este faptul că deşi festivalul Afterhills a fost anulat, organizatorii nu au dat publicităţii şi modalitatea prin care cei care au achiziţionat bilete îşi pot primi banii înapoi. Toate festivalurile din ţară au publicat imediat după ce au anunţat anularea evenimentelor, modalităţile prin care clienţii îşi pot recupera banii. Desigur, cei care şi-au achiziţionat bilete pentru acest an le pot folosi la evenimentul de anul viitor, dacă va mai exista:

” (…)Toate biletele deja achiziționate pentru ediția 2020 se transformă automat în bilete valabile pentru ediția 2021. Cei care, din diverse motive, nu vor putea participa la Afterhills 2021 pot recupera costul biletelor, urmând toate detaliile publicate pe site-ul oficial al evenimentului, www.afterhills.com.(…)” se arată în comunicat.

Firma care administrează festivalul Afterhills din Iași este îngropată în datorii

Firma care administrează festivalul Afterhills din Iași este îngropată în datorii după ce patronii Bogdan Gheorghiu și Cătălin Leahu au țepuit partenerii de afaceri și firmele care au ajutat la realizarea evenimentului. Afterhills SRL Iași, fosta Biberland Victory SRL, are datorii de aproape 12 milioane de lei pe motiv că nu a plătit mai nimic pentru organizarea festivalului de la marginea Iașului, aproape toate cheltuielile fiind suportate de către terți. Companii de renume precum Eventim, HTTPOOL, Artis IT Solutions sau Freta Spireli au dat în judecată firma controlată de asociații Bogdan Gheorghiu și Cătălin Leahu și solicită încuviințarea executării silite în cazul firmei care are pierderi mai mari decât cifra de afaceri propriu-zisă

Drept urmare, cei care și-au luat țeapă de la firma controlată de afaceriștii Bogdan Gheorghiu și Cătălin Leahu au inițiat demersurile pentru recuperarea banilor în instanță. Astfel, au fost deschise mai multe dosare în instanță care au ca obiect „încuviințare executare silită” sau „respectare obligații contractuale” în cazul Afterhills SRL. Solicitările au fost făcute de firme sau parteneri care au colaborat pentru organizarea festivalului, printre aceștia fiind și vânzătorul de bilete SC Eventim RO SRL, compania de publicitate Httpool Online And Mobile Advertising, comerciantul Artis IT Solutions sau constructorul Freta Spireli. DETALII AICI DESPRE DATORIILE AFTERHILS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`