Prima pagină » Actualitate » Fernando Alonso a suferit un accident în Elveţia, în timp ce se deplasa cu bicicleta

Fernando Alonso a suferit un accident în Elveţia, în timp ce se deplasa cu bicicleta

11 feb. 2021, 23:43,
Bianca Rebegea în Actualitate

Joi, 11 februarie, echipa de Formula 1 Alpine a făcut un anunț tulburător. Spaniolul Fernando Alonso a suferit un accident în Elveţia, în timp ce se deplasa cu bicicleta. Din fericire, pilotul este bine și conștient.

“Alpine F1 anunţă că Fernando Alonso a fost implicat într-un accident rutier în timp ce se deplasa cu bicicleta în Elveţia. Fernando este conştient şi bine şi aşteaptă alte investigaţii medicale, mâine dimineaţă. Echipa Alpine F1 nu va mai face vreo declaraţie în acest moment. Mâine vor veni noi detalii”, este anunţul echipei de Formula 1.

Gazzetta dello Sport anunță că Fernando Alonso a fost lovit de o maşină în apropiere de Lugano. Se pare că pilotul ar avea o fractură la mandibulă şi probleme la dantură.

Cine este Fernando Alonso

Fernando Alonso Díaz s-a născut la data de 29 iulie 1981 în Oviedo, Spania. El este un fost pilot de Formula 1 de origine spaniolă, dar și campion mondial în acest sport doi ani la rând: 2005 și 2006. În anul 2003 a cunoscut un salt extraordinar, devenind cel mai tânăr pilot de Formula 1 care a plecat din pole position, apoi care a câștigat o cursă, iar în 2005 cel mai tânăr pilot care a câștigat titlul mondial.

Fernando Alonso nu provine dintr-o familie bogată, însă grație sponsorizărilor a reușit să participe în karting, primul său pas spre Formula 1. Din momentul în care a devenit campion de karting al Spaniei la junori în 1994, expansiunea sa a fost una fulminantă. A reușit un titlu de campion mondial de karting la categoria juniori în 1996, performanță dublată de un nou titlu în Spania și de locul secund în campionatul european.

Pilotul devine pentru a treia oară campion al Spaniei la juniori. Astfel, debutează în intrecerile de monoposturi în 1999, în Formula Nissan, fiind ajutat de fostul pilot al echipei Minardi, Adrián Campos. Se pare că încă din primul său sezon a câștigat întrecerea. Apoi, Alonso promovează în Formula 3000, ajutat tot de Campos.

Termină sezonul pe locul al patrulea, dar intră în vizorul lui Flavio Briatore care îi găsește un loc în Formula 1 în 2001.

Cum a performat Fernando Alonso în Formula 1. Fernando Alonso a suferit un accident

Alonso a debutat în Formula 1 în Marele Premiu al Australiei, fiind echipier la Minardi. Deși avea la dispoziție un monopost puțin performant, el a reușit să impresioneze, chiar dacă nu a înscris nici un punct în anul său de debut.

Anul 2005 avea să îi aducă primul titlu. În prima cursă a sezonului, care a avut loc în Australia, nu reușește decât să ajungă pe locul trei, fapt care nu îl demoralizează. Astfel că, în Malaezia începe cu trei victorii consecutive. În Spania, fiindcă se duelează cu unii dintre compatrioții săi, Fernando Alonso nu reușește decât să se poziționeze pe locul al doilea. În Marele Premiu al Europei, reia șirul victoriilor Nürburgring, dar numai după ce Kimi Räikkönen, rivalul său la titlu, abandonează în primul tur. De fapt, în acel an, Alonso a câștigat titlul mondial și datorită numeroaselor probleme avute de rivalul său.

Fiind favorit la titlul mondial în 2006, Alonso debutează cu o victorie, în Marele Premiu al Bahrainului, reușind apoi un loc secund în Malaezia, înainte de a semna o nouă victorie în Australia.

După doar trei curse, Alonso avea deja un avantaj extrem de puternic în campionat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *