Prima pagină » Economic Local » Fermierii din Iași pot accesa fonduri europene pentru dezvoltarea fermelor afectate de pesta porcină
Fermierii din Iași pot accesa fonduri europene pentru dezvoltarea fermelor afectate de pesta porcină

Fermierii din Iași pot accesa fonduri europene pentru dezvoltarea fermelor afectate de pesta porcină

13 apr. 2020, 04:00,
Raluca Costin în Economic Local

Potrivit Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), a fost publicat ghidul solicitantului pentru submăsura 5.2- „Sprijin pentru investiții privind refacerea terenurilor agricole și a potențialului de producție afectate de dezastre naturale, de condiții de mediu adverse și de evenimente catastrofale”. Sprijinul acordat prin această submasură va contribui la refacerea potențialului de producție, fiind sprijinite acțiuni privind repopularea și refacerea efectivelor de suine sau reprofilarea exploatației cu altă specie de animale, ca urmare a decimării efectivelor de suine cauzată de apariția pestei porcine africane (PPA).

Pentru ce sunt acordați banii europeni?

Banii pot fi solicitați de fermierii din județ pentru achiziția animalelor de reproducție destinate repopulării în vederea restabilirii producției agricole, achiziția animalelor de reproducție destinate reprofilării fermelor afectate, prin popularea cu alte specii de animale în vederea restabilirii producției agricole sau extinderea și/sau modernizarea în scopul adaptării adăposturilor de animale. Sesiunea de depunere a proiectelor va fi lansată la sfârșitul lunii aprilie, unde se pot depune cererile online. Anul trecut au fost acordate fonduri europene în valoare de 300.000 de euro pentru ieșenii ale căror ferme au fost afectate de pesta porcină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *