Prima pagină » Actualitate » Ferma Dacilor este din nou operațională. Pensiunea în care au murit 8 persoane de Crăciun va găzdui cel mai mare brunch
Ferma Dacilor este din nou operațională. Pensiunea în care au murit 8 persoane de Crăciun va găzdui cel mai mare brunch

Ferma Dacilor este din nou operațională. Pensiunea în care au murit 8 persoane de Crăciun va găzdui cel mai mare brunch

23 sept. 2024, 17:20,
Redacția BZI în Actualitate

„Ferma Dacilor” este din nou operațională, iar proprietarul său, liber. Pensiunea situată lângă Mizil a fost scena unei tragedii în perioada Crăciunului de anul trecut, când opt persoane și-au pierdut viața într-un incendiu violent.

Procurorii au concluzionat că victimele nu au avut nicio șansă de a scăpa. Clădirea în care s-a produs incendiul fusese construită fără autorizație. Mai mult, mansarda era realizată din materiale lemnoase ușor inflamabile și nu era prevăzută cu ieșiri de urgență adecvate. Din acest motiv, construcția a fost clasificată la gradul 5 de rezistență la foc, cel mai scăzut nivel posibil.

În plus, pensiunea nu deținea autorizație ISU, sistemul de alarmare la incendiu nu funcționa, iar instalația electrică era subdimensionată pentru necesitățile clădirii.

Procesul privind incendiul de la Ferma Dacilor, amânat

Cornel Dinicu, fost interlop și patronul „Fermei Dacilor”, a fost arestat preventiv după tragedie. Totuși, după câteva luni de detenție, acesta este liber de mai bine de jumătate de an. Dosarul penal pentru „distrugere din culpă soldată cu dezastru” pare blocat, neexistând niciun termen de judecată stabilit, conform portalului instanțelor.

Cu toate acestea, în mai puțin de cinci luni de la incendiu, pensiunea „Ferma Dacilor” a fost redeschisă, chiar de Paște. Astăzi, funcționează la capacitate maximă.

În plus, potrivit paginii oficiale de Facebook, pensiunea se pregătește să organizeze la finalul lunii septembrie un eveniment special: „Cel mai mare BBQ BRUNCH din România”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`