Prima pagină » Actualitate » Feribot cu 29 de români la bord, cuprins de flăcări în Marea Mediterană. Ce a transmis MAE – VIDEO, UPDATE

Feribot cu 29 de români la bord, cuprins de flăcări în Marea Mediterană. Ce a transmis MAE – VIDEO, UPDATE

18 feb. 2022, 11:27,
BZI.ro, în Actualitate

Incendiu în Marea Mediterană. Un feribot în care se aflau la bord 288 de persoane, dintre care 29 de români a fost cuprins de flăcări, în această dimineaţă, 18 februarie 2022. Incidentul nefericit a avut loc în Marea Mediterană, în apropierea insulei Corfu din Grecia.

Ministerul Afacerilor Interne a transmis faptul că au fost evacuați toți pasagerii de pe navă și au fost preluați pentru a fi transportați la țărm.

UPDATE: Potrivit informațiilor de ultimă oră, 11 persoane sunt date dispărute. Cauza producerii incendiul ar fi o defecțiune la sistemul de răcire a feribotului.

Feribot cu români la bord a luat foc, în Grecia. MAE, precizări de ultimă oră

Astăzi, în insula Corfu din Grecia, a izbucnit un incendiu de proporții pe un feribot. Cele 288 de persoane aflate pe navă au fost evacuate și preluate în ambarcațiuni pentru a fi transporate la țărm în siguranță. În feribotul Euroferry Olympia, aflat sub steag italian, erau la bord 237 de pasageri și 51 de membri ai echipajului, potrivit declarațiilor făcute de poliția portuară din Grecia, potrivit Euronews.

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Ambasadei României în Republica Elenă și al Consulului Onorific al României în insula Corfu, s-a autosesizat în urma informațiilor apărute în presa elenă referitoare la incidentul produs în dimineața zilei de 18 februarie 2022 în apropierea Insulei Corfu, în care a fost implicat un feribot ce transporta bunuri și persoane pe ruta dintre Republica Elenă și Republica Italiană.

Potrivit informațiilor comunicate până la acest moment de către autoritățile grecești reprezentanților misiunii diplomatice, printre pasagerii și personalul navigant salvat se numără 29 cetățeni români. De asemenea, autoritățile au comunicat că toți pasagerii au fost evacuați de pe navă, fiind preluați de alte ambarcațiuni care să-i transporte la țărm. Operațiunea este încă în desfășurare”, a transmis MAE.

Asistență consulară în cazul incidentului din Grecia

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, Ambasada României la Atena a solicitat autorităților elene, în regim de urgență, date în ceea ce privește identitatea și starea de sănătate a cetățenilor români care se aflau pe feribotul afectat de flăcări. De asemenea, în cazul în care va fi necesar, se va acorda asistență consulară, în limita competențelor legale.

„MAE informează că cetățenii români pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României în Republica Elenă: +30 210 6728875 și +30 210 6728879, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziție următorul număr de telefon de permanență al Ambasadei României la Atena: +30 6978996222″, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

Unde se îndrepta nava

Nava în care se aflau aproximativ 300 de pasageri a plecat din Igoumenitsa, Grecia, și se îndrepta spre Italia în momentul în care flăcările au cuprins feribotul. Potrivit autorităților, toți pasagerii sunt în siguranță, în bărci de salvare. Conform declarațiilor unui oficial grec la postul de radio Skai, circa șase nave au fost trimise în zonă și nu au fost semnalate persoane rănite.

„Căpitanul navei Euroferry Olympia le-a cerut pasagerilor să părăsească vaporul”, au anunțat polițiștii.

Pasagerii au fost transportați pe insula Corfu, aflată în vecinătate, au spus reprezentanții Coastei de Gardă din Grecia care au condus operațiunea de salvare. Incendiul a izbucnit în jurul orei 4.30, în timp ce feribotul se afla între Grecia și Albania.

Cauza producerii incendiului este pentru incertă, iar în momentul în care va fi stabilită oficial se va anunța. De precizat faptul că o investigație a început deja.

Reamintim faptul că la jumătatea lunii mai a anului 2020 un alt incendiu a izbucnit pe o navă în care se aflau romani. De această dată, evenimentul a avut loc în Portul Midia Năvodari. De asemenea, un incident similar a avut loc în urmă cu mai mult timp în apele Atlanticului. Opt români se aflau pe un vas de croazieră care a fost cuprins de flăcări.

MAE rămâne să transmită situația oficială în cazul incendiului izbucnit pe feribotul din Grecia, unde se aflau și mai mulți români.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *