Prima pagină » Titlurile zilei » Fenomene stranii, la cimitirul Eternitatea! Un ieșean a încremenit când a văzut ce s-a întâmplat lângă mormântul părinților săi: „Am mers și la poliție”

Fenomene stranii, la cimitirul Eternitatea! Un ieșean a încremenit când a văzut ce s-a întâmplat lângă mormântul părinților săi: „Am mers și la poliție”

13 sept. 2024, 02:00, 22 ,
Petronel Ștefan în Titlurile zilei

Un bărbat din Iași a observat fenomene stranii, la cimitirul Eternitatea, când a realizat că, peste noapte, dispar gardurile de fier, de la morminte

Ieșeanul Constantin Todiraș merge, în fiecare săptămână, în cimitirul Eternitatea, din Iași. Bărbatul se plimbă, prin cimitir, pentru a se liniști și vizitează mormintele părinților săi. În ultima vreme, acesta a observat un lucru diferit pe aleea unde are și el loc de veci, iar acest lucru l-a alertat.

Fenomene stranii, la cimitirul Eternitatea

Constantin Todiraș a observat că, la unele morminte, au început să dispară gărdulețele din fier, peste noapte. Acesta și-a dat seama că, în zonă, este posibil să fi acționat hoții și să fi extras fierul. Chiar au tăiat și câteva bare din fier, la unele morminte. Constantin Todiraș a observat unde lipsesc gardurile din fier și a făcut fotografii pentru a le preda la poliție.

„Eu am cumpărat loc de veci la cimitirul Eternitatea, undeva la parcela numărul 33. Merg destul de des acolo, pentru că sunt și mormintele părinților mei, mă liniștește să mă plimb pe acolo, chiar dacă lumea consideră acest lucru ciudat. Doar că am observat că au început să dispară gărdulețele de metal, din jurul mormintelor. La început, am zis că se fac amenajări, nu este nimic suspicios, dar cu timpul, am observat că tot mai multe sunt lipsă și nu mai sunt înlocuite. Chiar și lângă mormântul părinților mei am văzut că cineva a tăiat niște bare de fier și a lăsat totul așa. Mi-am dat seama ce se întâmplă și i-am transmis și paznicului, de la cimitir. Ulterior, am mers și la poliție pentru a le spune ce s-a întâmplat, dar mi-au comunicat că trebuie să le arăt o chitanță, ceva, pentru grijale, ca să pot depune plângere, nu am așa ceva, au fost puse acum 20 de ani”, povestește Constantin Todiraș, un bărbat de 74 de ani, din Iași.

Deși nu era sigur la început, cineva i-a precizat că același lucru s-a întâmplat și la alte morminte din cimitir. Bărbatul a mers să alerteze poliția, însă nu avea suficiente dovezi pentru a fi luat în serios.

„Surprinzător a fost faptul, când am mers la doctorul de familie, stăteam de vorbă cu asistenta medicală și ea mi-a spus că s-a întâmplat ceva la mormintele rudelor sale. Au dispărut grilajele de metal și tot ce mai era din fier și putea fi sustras”, a mai spus Constantin Todiraș.

Au mai fost cazuri

În trecut, s-au mai întâmplat astfel de situații, însă au fost rezolvate fără probleme. În ultimii ani, nu s-au mai înregistrat astfel de probleme, însă se pare că au apărut din nou. Paznicii vor face verificări în cimitir, pentru a vedea ce se întâmplă. Cimitirul Eternitatea este plin de morminte a personalităților din Iași.

„Au mai fost situații în trecut, dar le-am rezolvat, nu este vorba despre un fenomen. Într-adevăr, noi păzim obiectivul, însă sunt mii de morminte, în cimitir, este dificil să le verificăm pe toate. Oricum, mai sunt oameni care amenajează mormintele și fac modificări, fără aprobare sau autorizație, deci noi nu avem de unde să știm ce au acolo. Oricum, în astfel de cazuri, sfătuim cetățenii să facă sesizare la noi, iar ulterior, vom face verificări unde este cazul”, a transmis Laurențiu Ivan, directorul general Servicii Publice Iași.

Fenomenele stranii de la cimitirul Eternitatea, din Iași, sunt, de fapt, niște furturi, însă oamenilor tot li s-a părut dubios ce se întâmplă.

Comentarii
  • Profanare de morminte se numește si constituie infracțiune.

  • Cel mai mare cimitir din oras si cel mai cautat. Cat ar fi un loc acolo ?

  • de aia bine sa faci mormantul doar o cruce si in rest pamant si atat…………

  • f e r !!!

  • Se fură,ptr că la sticle e rândul prea mare din cauza haureilor..

  • faceti cruci monumente garduri etc– ca sa aiba de lucru firmele funerare……………….

  • Asta este straniu ? Dar ce poate fi mai straniu ca pe aleia eroilor ,între mormintele marilor personalități ale Iașului ori României apar morminte ale celor mai mari infractori , șefi de bande de hoți și puscariasi ? Ce poate fi mai straniu cînd lingă mausoleul marelui prim-ministru Kogălniceanu răsare cavoul unui mare bandit care probabil jumate de viață a stat prin pușcării ? Unde va este decența ? Unde va este moralitatea ? Demnitatea ?

  • Votați Corduneanu Adrian Președinte !

  • Ce articole de doi bani puteti sa scrieti.
    De cand furtul este ceva straniu ? Ar trebui luati la intrebari cei care cumpara fierul de la tigani.

  • o singura intrebare DE CE NU SE PUNE BALIERA LA CIMITIRE CU AUTOTAXARE?????

    • dar ce bariera vrei dom’le este agentul GIP Security la poarta care ia 2 lei la fiecare cu masina si da bon. nu trebuie sa manance si gura lui un salar?

  • Straniu ar putea fi faptul ca exista firma care are contract de paza si primeste bani pentru asta, dar spune ca da noi pazim si noi cat putem, ca doar oameni suntem, nu? Ei asta e straniu. Si mai este straniu ca politia nu se implica, sau nu se autosesizeaza, cum le place lor sa se autolaude. Nu, ei vor chitanta sa demonstrezi ca e gardul tau. Ca si cum, daca eu vad ca s-a furat banca dintr-o statie de autobuz si reclam asta, or sa-mi ceara chitanta de la banca,…niste incompetenti….

  • pai multa a semnalat faptul ca nu sunt camere de luat vederi in cimitir, doar la poarta, ca e biroul administratiei cimitirului, in deal la biserica Sf Gheorghe unde e si capela ortodoxa si la capela catolica vis a vis de cimitirul german, doar 3 locatii la un cimitir de 24 ha? pai la cimitirul Sf Vasile sunt camere de luat vederi pe fiecare stalp din intersectia aleilor.

  • Asociatia Mana Cereasca

    SERVICII PUBLICE SA IASI face bani la greu din cimitire: concesiuni, inhumari/deshumari, taxe loc de veci, taxe intrare masina. in 2024 numai in primele 3 trimestre SERVICII PUBLICE SA IASI a incasat 10 milioane de EUR numai din activitatea cimitirelor din oras, 2020-2022 cat a fost COVID, SERVICII PUBLICE SA IASI, firmele de pompe funebre si preotii au cunoscut JACKPOTUL. ganditi-va acum cati bani fac firmele de pompe funebre si preotii din inmormantari si parastase.

    SERVICII PUBLICE SA IASI, firmele de pompe funebre si preotii nu vor cunoaste niciodata recesiune si faliment.

    eu daca as avea copii le-as impune sa-si deschida pompe funebre sau sa devina preoti. e o meserie banoasa. ce facultati, ce cursuri de calificare, ce agricultura, constructii, ingrijitoare domiciliu, macelari abatoare, soferi de tir in UK, Italia, Spania, Germania s.a. in aceste sectoare de SERVICII numai ai grija zilei de maine. aduni imediat bani de masina, vila, curte, garaj, porti, garduri, haine, electrocasnice, mobila, s.a. tot ce ai nevoie de confortul tau zilnic.

  • Nimic nu dispare, totul se transforma.

  • De ce mai platesti paza Ivan co*e de lemn? Fir ati a draq de infraxtopi platiti degeaba

  • mai votati pe aceeasi in frunte cu penalul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`