Prima pagină » Local » Fenomene ciudate pe un drum din județul Iași. Singura arteră publică pe care este interzisă circulația rutieră – FOTO

Fenomene ciudate pe un drum din județul Iași. Singura arteră publică pe care este interzisă circulația rutieră – FOTO

21 ian. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

O serie de evenimente ciudate au loc pe un drum din județul Iași. Artera de circulație aflată la marginea județului, în comuna Moșna, a ajuns chiar să fie interzisă circulației publice de mai mulți ani. Autoritățile locale și cele județene se chinuie de mai mulți ani să găsească o rezolvare pentru ca mii de localnici să se poată folosi de drumul care traversează o pădure

O porțiune de circa 2 kilometri din drumul județean DJ 244 F a devenit o adevărată aventură pentru cei care se aventurează în zona respectivă. Drumul județean care leagă comunele Ciortești – Dolhești – Moșna – Grozești trece la un moment dat printr-o pădure aflată în administrarea Direcției Silvice. Deși este trecut ca arteră județeană, porțiunea din pădure este asimilată ca drum forestier, iar Direcția Silvică a montat bariere pentru a proteja drumul de pământ care traversează zona împădurită. Toate aceste detalii au făcut ca între Direcția Silvică și Primăria comunei Moșna să apară tot felul de neînțelegeri de-a lungul timpului.

Circulație interzisă pe drumul din județul Iași. Localnicii trebuie să caute o altă rută

Cum drumul trece prin pădure, ani la rând autoritățile vremii nu s-au mai interesat de soarta sa. Astfel, s-a ajuns ca drumul să fie acoperit de vegetație forestieră. În prezent, Primăria din Moșna și conducerea Consiliului Județean Iași caută soluții pentru ca artera să redevină una circulabilă.

„Povestea a început acum vreo 12 ani, de când ne chinuim să rezolvăm situația. Am avut acum o discuție preliminară la Consiliul Județean pentru a găsi o cale de rezolvare, să vedem care este și poziția celor de la Silvic. Dacă acest drum s-ar realiza, s-ar rezolva foarte multe. Mă refer atât la transportul persoanelor, cât și la situația materialului lemnos”, a menționat Georgel Popa, primarul comunei Moșna.

Povești incredibile cu șoseaua care se pierde în pădurea din Moșna

Poveștiile care circulă cu privire la DJ 244F pe porțiunea din pădure sunt care mai de care mai stranii. În urmă cu circa 8 ani, o delegație din Franța venită la Moșna s-a rătăcit pe drumul din pădure din cauza sistemului GPS. Practic, sistemul i-a dus pe artera trecută ca drum județean, însă nu i-a mai scos din pădure.

„Situația a apărut prin anii ’70, când un nomenclaturist al vremii a decis să facă pe acolo drum forestier. Doar că el a rămas intabulat ca drum județean, ceea ce și vrea acum conducerea Consiliului Județean Iași să rezolve. Pe actualul drum sunt instalate bariere de trecere, ceea ce îngreunează lucrurile. Artera este destul de veche, pe acolo a fost și linia frontului”, a mai spus Georgel Popa, primarul comunei ieșene Moșna.

Drumul din comuna Moșna va fi făcut din banii localității

O altă situație din comuna Moșna este legată și de drumul județean care tranzitează localitatea. Este vorba despre același DJ 244F (Moșna), dar între km 0+000 și 5.594. Chiar dacă drumurile din comună au fost asfaltate, șoseaua județeană a rămas pietruită. Pentru a grăbi reabilitarea drumului, primăria vrea să preia în administrare șoseaua de la Consiliul Județean Iași.

„Trebuie să găsim o soluție și pentru șoseaua județeană care tranzitează comuna. Putem să o preluăm noi în administrare pentru a o reabilita, pentru că este în interesul tuturor să ajungem în acest punct”, a mai precizat primarul comunei ieșene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024