Prima pagină » Local » Fenomen! Tot mai multe autoturisme, cuprinse de flăcări în județul Iași! Pompierii ieșeni au intervenit în trei cazuri, în doar câteva ore!
Fenomen! Tot mai multe autoturisme, cuprinse de flăcări în județul Iași! Pompierii ieșeni au intervenit în trei cazuri, în doar câteva ore!

Fenomen! Tot mai multe autoturisme, cuprinse de flăcări în județul Iași! Pompierii ieșeni au intervenit în trei cazuri, în doar câteva ore!

13 iul. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

În ultimele zile, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență au avut parte de mai multe intervenții în zona metropolitană Iași. Cele mai multe intervenții au vizat stingerea unor incendii la gospodăriile unor localnici

Angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași au intervenit recent în mai multe zone din județ. Pompierii din cadrul ISU Iași au fost solicitați în mai multe localități din zona metropolitană, dar și în alte unități administrativ-teritoriale.
Unele dintre aceste intervenții au vizat stingerea unor incendii, dar și situații legate de accidente rutiere. Și geniștii ISU Iași au fost solicitați să intervină în diverse situații în ultima perioadă.

La un pas de tragedie, în Lunca Cetățuii

Pompierii din cadrul ISU Iași au intervenit recent în zona metropolitană, în localitatea Lunca Cetățuii, din comuna Ciurea.

„Detașamentul 2 de Pompieri Iași, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Ciurea, a intervenit în localitate. S-a intervenit în Lunca Cetățuii, pentru stingerea unui incendiu produs într-o casă. În urma incendiului au ars diverse elemente de mobilier și instalația electrică. S-au degradat un geam termopan și zugrăveala pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați”, au arătat cei de la ISU Iași.

Conform acestora, cauza probabilă de producere a incendiului a fost un cablu electric defect sau cu izolația deteriorată în urma unei acțiuni mecanice ori fizice. Pompierii ieșeni au avut parte și de intervenții din cauza fenomenelor meteo.

Bolid cuprins de flăcări, în Iași

În plus, pompierii au intervenit și în municipiul Iași, mai exact pe strada Codrescu, la un autoturism care a luat foc.

„Detașamentul 1 de Pompieri a intervenit în municipiul Iași, pe strada Codrescu, pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism. În urma incendiului au ars materialele combustibile din compartimentul motor. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un cablu electric defect sau cu izolația deteriorată în urma unei acțiuni mecanice ori fizice”, au transmis cei de la ISU Iași.

O altă intervenție a avut loc în zona Bucium.

„Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, pe șoseaua Bucium, pentru asigurarea măsurilor specifice la un accident rutier cu victime. De asemenea, echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au intervenit pe bulevardul Socola, pentru deblocarea ușii unui apartament. După realizarea accesului în locuință, proprietarul, în vârstă de 84 de ani, a fost găsit dormind”, au mai menționat cei de la ISU Iași.

Un alt autoturism, mistuit de flăcări

Pompierii ieșeni au intervenit și în zona satului Cristești, din comuna Holboca, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. În urma incendiului au ars aproximativ 50 de metri pătrați de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
În plus, pompierii ieșeni au intervenit și în alte situații.

„Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit pe bulevardul Nicolae Iorga, pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism. În urma incendiului au ars materialele combustibile din compartimentul motor. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un cablu electric defect sau cu izolația deteriorată în urma unei acțiuni mecanice ori fizice”, au mai menționat reprezentanții ISU Iași.

Autoutilitară distrusă în mers, în urma unui incendiu

Pompierii ieșeni au intervenit și în alte localități, din afara zonei metropolitane. Astfel, Secția de Pompieri Târgu Frumos, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Belcești, a intervenit în localitate, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă. În urma incendiului au ars aproximativ 70 de metri pătrați de lambriu interior, aproximativ 60 de metri pătrați de scândură și diverse materiale din lemn și plastic depozitate în locuință. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un conductor electric improvizat.
Angajații ISU Iași au intervenit și în zona Pașcani.

„Secția de Pompieri Pașcani a intervenit în suburbia Blăgești, pentru stingerea unui incendiu produs la o autoutilitară. În urma incendiului au ars materiale combustibile din compartimentul motor. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost defectarea pe timpul exploatării”, au încheiat pompierii ieșeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *