Prima pagină » Local » Fenomen rar la Iași! Străzile din oraș au fost goale pentru mai multe ore. Explicația este una incredibilă: „Doar în pandemie era așa”

Fenomen rar la Iași! Străzile din oraș au fost goale pentru mai multe ore. Explicația este una incredibilă: „Doar în pandemie era așa”

04 iul. 2024, 02:00, 3 ,
Petronel Ștefan în Local

Din cauza meciului de fotbal dintre România și Olanda, de marți, 2 iulie, străzile din Iași au rămas goale. Oamenii au fost uimiți când au văzut că nu mai erau mașini

Toată lumea din Iași a făcut tot posibilul să ajungă în fața televizoarelor ca să vadă meciul de la Euro 2024. Cei care se aflau cu mașina pe stradă marți, după ora 18:00, au observat că este neobișnuit de liber, fiind ceva extrem de ciudat. Explicația pentru acest fenomen rar la Iași a fost faptul că lumea nu a vrut să piardă meciul dintre România și Olanda.

Străzile din Iași au rămas goale

Câțiva ieșeni au observat fenomenul și au fotografiat străzile goale, deoarece nu le venea să creadă ce văd. Pe strada Păcurari, unde în a doua parte a zilei, traficul este infernal, chiar și în perioada de vară, dar carosabilul a fost liber ieri, nici urmă de mașină. Un ieșean a postat o poză pe un grup, iar oamenii au început să reacționeze, fiind uimiți de ceea ce văd. Cetățenii sunt obișnuiți să rămână blocați mult timp în anumite zone din oraș din cauza traficului.

„Incredibil, nici măcar noaptea nu este strada așa liberă. Sigur poza nu este făcută în pandemie? Ar fi mai bine dacă am vedea tot mai des astfel de imagini la Iași”, a comentat un ieșean când a văzut poza cu strada Păcurari.

De asemenea, și pe bulevardul Independenței era liber, deoarece toată lumea era în fața televizoarelor ca să vadă meciul. Ieri, începând cu ora 17:00, la fan zone-urile din Piața Unirii și de la Palas Mall s-au adunat sute de oameni.

„Efectiv, nu știam ce se întâmplă, am ieșit de la muncă și inițial nu mi-am dat seama că este liber pe Independenței. Deodată, am realizat că nu prea sunt mașini și mi se părea foarte ciudat. Doar în pandemie mai era așa. Ulterior, când am ajuns acasă, mi-am dat seama că, de fapt, lumea era la meci”, povestește Robert, un șofer din Iași.

Regretul șoferilor din Iași

Din păcate, astfel de situații sunt rar întâlnite în traficul din Iași, iar având în vedere că România a fost eliminată de la Euro 2024, în viitorul apropiat nu vom mai vedea un astfel de fenomen. Totuși, autoritățile ar trebui să se gândească că oamenii au nevoie de o circulație fluidă a mașinilor, fără blocaje de lungă durată. Proiectele de infrastructură întârzie să apară, iar strategii pentru viitor nu există. Noroc de faptul că a jucat România la un turneu important, că altfel oamenii nu ar fi cunoscut și bucuria străzilor libere. Lăsând gluma la o parte, ieșenii chiar au nevoie de străzi moderne pentru numărul de mașini din oraș.

Soluția pentru fluidizarea traficului din Iași este mai simplă decât am fi crezut, meciul echipei naționale a României a lăsat străzile goale.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`