Prima pagină » International » Fenomen neobișnuit în China: Cerul a fost luminat de 7 „Sori”! Explicația specialiștilor

Fenomen neobișnuit în China: Cerul a fost luminat de 7 „Sori”! Explicația specialiștilor

22 aug. 2024, 18:00,
Simona Ciobanu în International

Un fenomen neobișnuit a fost observat recent pe cerul din Chengdu, China, unde orașul a părut a fi luminat de nu mai puțin de 7 „Sori”. Filmarea, realizată pe 18 august și distribuită pe o rețea socială chineză, a devenit rapid virală, stârnind dezbateri aprinse: este vorba de un fenomen meteorologic sau doar o iluzie optică?

De multe ori, natura rămâne un mister pentru noi, lăsându-ne să apelăm la experți pentru a desluși fenomenele pe care nu le înțelegem pe deplin.

Cu toate acestea, o femeie din Chengdu a fost martora unui fenomen greu de descris altfel decât uluitor. În videoclipul care a captat atenția tuturor, soarele pare înconjurat de alți șase sori. Dar este acesta un fenomen meteo sau o simplă iluzie?

Fenomenul are totuși o explicație științifică

Deși ideea că această priveliște spectaculoasă ar putea fi rezultatul unei forțe superioare este tentantă, experții au demontat această ipoteză, conform Yahoo!News. Imaginile impresionante sunt, de fapt, rezultatul refracției luminii.

Chiar dacă există o explicație logică pentru acest fenomen intrigant, oamenii nu s-au ferit să-și exprime entuziasmul și să ofere diverse teorii, glume și interpretări.

„Îmi amintește de un mit chinezesc despre cum existau mai mulți sori și era atât de cald încât nimic nu putea crește, până când un zeu a folosit un arc și o săgeată pentru a-i doborî pe toți în afară de unul”, a comentat un utilizator Reddit.

„De obicei, văd mai mulți sori atunci când privesc printr-o lentilă, care trece printr-o fereastră și apoi printr-un parbriz. Mai multe geamuri de sticlă vor crea acest efect”, a spus altcineva.

Un alt utilizator a făcut haz de necaz: „Când Pământul suferă de astigmatism”.

Știința din spatele celor 7 „Sori”

Refracția și împrăștierea luminii observate în acest videoclip viral sunt fenomene complet obișnuite. Refracția luminii se referă la schimbarea direcției acesteia atunci când trece printr-un mediu diferit – în acest caz, straturi de sticlă.

Imaginile multiple ale soarelui pe care le vedem sunt doar reflexii virtuale produse de fiecare strat de sticlă.

Astfel, videoclipul viral cu cei 7 „Sori” nu ilustrează un „fenomen meteorologic”, așa cum este sugerat, ci mai degrabă o iluzie optică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`