Prima pagină » International » Fenomen bizar pe cer. Specialiștii şi-au ridicat semne de întrebare – VIDEO
Fenomen bizar pe cer. Specialiștii şi-au ridicat semne de întrebare - VIDEO

Fenomen bizar pe cer. Specialiștii şi-au ridicat semne de întrebare – VIDEO

16 iun. 2020, 14:29,
Elena Nicoleta BUJOR în International

Fenomen bizar pe cer. Specialiștii şi-au ridicat semne de întrebare. Oamenii au văzut pe cerul din Australia lumini în nuanțe de verde și albastru. Specialiștii cred că este vorba de un meteorit, care nu s-a dezintegrat.

Fenomen bizar pe cer. Specialiștii şi-au ridicat semne de întrebare

În cursul serii de luni spre marți, oamenii au putut observa pe cerul din Australia un fenomen bizar, dar unic în lume. Specialiștii consideră că ar fi vorba despre un meteorit care nu s-a dezintegrat. Pe de altă parte, NASA a anunțat o activitate crescută a asteroizilor ce se apropie la o distanță de sub 4 milioane de kilometri de Pământ în perioada următoare.

Fenomen straniu la Iași! Un cercetător a început sa investigheze cazul unor „țânțari mutanți”

Cetățenii Iașului continuă să semnaleze lucruri anormale în oraș. De data aceasta, pe malul Bahluiului se pare că au apărut țânțari „mutanți”. Acest lucru i-a fost semnalat, inclusiv prin prezentarea unor fotografii sugestive, conf. univ. dr. Silviu Gurlui – Facultatea de Fizică a Universității Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iaşi. Acesta, de ani buni, se implică cu profesionalism și pe baze științifice în a milita pentru un mediu înconjurător curat atenţionând asupra gravelor probleme de mediu. În acest caz, iată ce postează pe Facebook!

„Elicoptere? Nu, nu. Sunt ţânţari? Sunt libelule sau lăcuste?! Sau aşa par! Dar par foarte mari, foarte mulţi/multe! Au invadat Bahluiul! Ştiu, imaginile par „ireale” dar merita să verificăm. Sunt de-a lungul traseului Take Away până la podul de la din Tudor Vladimirescu , sunt şi pe apă şi pe mal până lângă trotuar. Mulţumesc pentru imagini, Bogdan Ungureanu!”, scrie acesta. Astfel, în aceste zile și în teren, profesorul Gurlui a început să investigheze aceste apariții și să depisteze cauza apariției lor.

Conf. univ. dr. Silviu Gurlui, despre fragmentele de meteorit găsite în Iași

Conf. univ. dr. Silviu Gurlui a făcut publică o imagine cu fragmente de meteorit găsite în Iași. Acesta afirmă că în urmă cu un an un meteorit s-a dezinterat la mare înălțime. Evenimentul nu a trecut neobservat din cauza zgomotului puternic auzit pe raza județului.

„Se pare că avem un nou fragment (de meteorit, etc) căzut în Iaşi! Vedeţi imaginea alăturată! Cu un an în urma deasupra Iaşului un meteorit se dezintegra la mare înălţime şi a produs un zgomot puternic pe o rază de cel puţin 80 Km. Astăzi, se pare că s-a întâmpla din nou!!!! La ora 13:15 la sud de Iaşi, s-a resimţit un zgomot puternic, caracteristic unei explozii mari.

În perimetrul satului Ipatele, com Ipatele. casele/clădirile nu ar fi vibrat atât de tare dar pe acoperişul unei case au fost recuperate bucăţi de rocă „negricioase, una prezintă irizaţii argintii, friabile” – după cum mi-a afirmat prietenul meu, Ciprian Ifteme, cel care le-a recuperat. Urmează să le preiau şi să le investighez. După primele informaţii, ar rezulta că a fost din nou un meteorit, direcţia de cădere ar fi fost Scanteia-Ipatele-Tibanesti-Tansa/Voineşti. Rog populaţia să menţioneze oră şi locul de unde a fost perceput zgomotul ca să reconstitui traiectoria şi alte date de interes ştiinţific.”, transmitea conf. univ. dr. Silviu Gurlui.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *