Prima pagină » Sanatate » Medicamente » De ce femeile au mai multe reactii adverse la medicamente decât bărbații
De ce femeile au mai multe reactii adverse la medicamente decât bărbații

De ce femeile au mai multe reactii adverse la medicamente decât bărbații

19 aug. 2020, 12:28,
în Sanatate

Femeile, mai afectate de reactiile advserse ale medicamentelor decât bărbații! Bărbații și femeile nu sunt egali, chiar și în fața efectelor medicamentelor! Acestea sunt mai predispuse la reacții adverse.

Diaree, vărsături, dureri de cap, febră. Listele efectelor secundare sunt lungi pentru fiecare medicament. Și foarte des, femeile le dezvoltă mult mai mult decât bărbații! Acest lucru il remarca cercetătorii americani în revista Berkeley News, potrivit TopSante.

După ce au analizat mii de articole medicale în jurul a 86 de medicamente diferite și variate (analgezice, antiepileptice, antidepresive etc), realizatorii studiului au observat că la o doză egală de medicament, femeile au avut o concentrație in sânge mai mare decât bărbații.

Femeile, mai afectate de reactiile advserse ale medicamentelor decât bărbații

Din cauza acestei concentrații mai mari a moleculei din sângele lor, a durat mai mult pentru a elimina medicamentul, dar au avut și mai multe efecte secundare decât omologii lor de sex masculin. De două ori mai mult! Iar cercetătorii subliniază că acestea au fost mai intense decât la bărbați în 90% din cazuri.

Potrivit profesorului Irving Zucker, care a condus studiul, explicația este foarte simplă: Dozele de referință recomandate nu sunt potrivite pentru corpurile femeilor, deoarece au fost concepute pentru bărbați. El amintește că zeci de ani femeile nu au făcut parte din studiile clinice sub pretextul fluctuațiilor hormonale care le făceau dificil de studiat. Abia din 2016 studiile americane au considerat ca studiile trebuie să se faca si pe femei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *