Prima pagină » Razboi în Ucraina » Femeile din armata ucraineană luate prizoniere, rase în cap de ruși: „În semn de umilință, aroganță și dispreț”

Femeile din armata ucraineană luate prizoniere, rase în cap de ruși: „În semn de umilință, aroganță și dispreț”

04 apr. 2022, 19:30,
în Razboi în Ucraina

Femeile din armata ucraineană care au fost luate prizoniere de ruși au fost rase în cap cu forța, a dezvăluit Dmytro Lubinets, șeful Comisiei pentru Drepturile Omului din parlamentul Ucrainei. Cele 15 femei se numărau printre cei 86 de militari luați ostatici de ruși și eliberați apoi într-un schimb de prizonieri.

Femeile care sunt în armata Ucrainei beneficiază de un tratament inuman din partea rușilor. Aproximativ 15% dintre soldații armatei ucrainene sunt femei

Femeile din armata ucraineană luate prizoniere, rase în cap de ruși

Șeful Comisiei pentru Drepturile Omului din Parlamentul Ucrainei, Dmytro Lubinets, a dezvăluit că femeile care erau în armata ucraineană, au fost luate prizoniere și au fost rase în cap de ruși. Parlamentarul ucrainean a făcut publice imaginile a publicat imaginile tpe rețelele de socializae, comparând tratamentul aplicat ucrainencelor cu practicile naziștilor.

„Ne-am întors – 86 de soldați prizonieri, inclusiv 15 femei. Au fost rase în cap în mod violent… În semn de umilință, aroganță și dispreț. Astfel de atrocități au fost comise de fasciști în lagărele de concentrare, care au gazat prizonierii și apoi le-au folosit părul. Deci cu ce diferă acțiunile ocupanților ruși de fasciști? Cu nimic! Sunt și mai răi, wow!”, a scris Dmytro Lubinets, pe pagina sa de Facebook.

„În Irpin, rușii au împușcat fete și femei”

Șeful Comisiei pentru Drepturile Omului din Parlamentul Ucrainei a făcut precizări și despre atrocitățile descoperite în zonele din proximitatea Kievului, după retragerea rușilor. Femeile și fetele din Irpin, oraș situat la 20 de kilometri de Kiev, au fost împușcate, apoi au fost călcate cu tancurile de soldații ruși, a anunțat duminică portalul de știri Nexta TV.

„În Irpin, rușii au împușcat fete și femei, iar apoi le-au călcat cu tancurile! Gândiți-vă la asta! Ăștia nu sunt oameni, nici măcar animale nu sunt! Aceasta este o oroare… Sunt sigur că vom afla și mai multe despre crimele împotriva militarilor și civililor ucraineni. Toate acestea vor deveni dovezi la Tribunalul de la Haga”, a mai scris parlamentarul.

După ce au fost ucise, au fost lăsate în plină stradă de ruși, iar autoritățile din Ucraina le-au învelit și urmează să le îngroape, cel mai probabil, într-una din gropile comune.

Volodimir Zelenski a acuzat Rusia de „genocid”

În ultimele zile, au apărut imagini șocante cu numeroase cadavre de civili pe străzile din Bucha, dar și din alte orașe situate în apropierea Kievului, care indică faptul că aceștia au fost victimele unor execuții. Civilii au fost găsiți legați de mâini, cu capetele acoperite cu pungi și cu gloanțe trase în ceafă. Unele cadavre erau parțial incinerate, semn că cei care au comis crimele au vrut să șteargă urmele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *