Prima pagină » Local » Femeile care au tocmit un „asasin” pentru a-l ucide pe soțul uneia dintre ele, pedepsite la Iași! Ce sumă urma să primească cel care trebuia să-l omoare pe bărbat
Femeile care au tocmit un

Femeile care au tocmit un „asasin” pentru a-l ucide pe soțul uneia dintre ele, pedepsite la Iași! Ce sumă urma să primească cel care trebuia să-l omoare pe bărbat

11 nov. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Două femei au fost pedepsite de magistrații ieșeni, după ce au fost acuzate că ar fi complotat pentru a provoca moartea soțului uneia dintre ele. Astfel, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași le-au condamnat definitiv pe Maria Bichineț și Laura Lefter la câte 2 ani de temniță, pentru încercarea de a determina săvârșirea unei infracțiuni. Anchetatorii au afirmat că acestea, mamă și fiică, i-au cerut unui bărbat să-l ucidă pe soțul uneia dintre ele, dar, în același timp, să facă totul să pară un suicid

Punct final în dosarul femeilor acuzate că au tocmit un „asasin” pentru a-l ucide pe soțul uneia dintre ele. Cele două femei au fost pedepsite de magistrații ieșeni, după ce au fost acuzate că ar fi complotat.

Astfel, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași le-au condamnat definitiv pe Maria Bichineț și Laura Lefter la câte 2 ani de temniță, pentru încercarea de a determina săvârșirea unei infracțiuni. „Instanța respinge, ca nefondate, apelurile formulate de inculpatele Maria Bichineț și Laura Lefter împotriva sentinței penale din 18 august 2021. Definitivă”, au precizat magistrații ieșeni.

Maria Bichineț și Laura Lefter, acuzate de încercarea de a determina săvârșirea unei infracțiuni

Inițial, cele două femei, Maria Bichineț (74 de ani) și Laura Lefter (31 de ani), au fost condamnate de Judecătoria Bârlad, pentru încercarea de a determina săvârșirea unei infracțiuni. Cele două au primit câte o pedeapsă de 2 ani de pușcărie.

„Instanța ia măsura de siguranță a confiscării speciale a următoarelor lucruri: o funie de 4,13 metri, ridicată cu ocazia flagrantului, dar și a sumei de 1.500 de lei”, au afirmat magistrații bârlădeni.

Cele două femei au intrat în vizorul anchetatorilor în urmă cu câteva luni. Asta, după ce acestea, mamă și fiică, ar fi plănuit să îl ucidă pe un bărbat ca să pună mâna pe averea acestuia. Cel tocmit pentru a-l executa pe bărbat s-a speriat și a anunțat Poliția, iar femeile au ajuns să discute planurile crimei cu doi polițiști sub acoperire.

Ce au spus oamenii legii cu privire la incident

Anchetatorii au adăugat că femeile din satul Măscurei, comuna Pogana, județul Vaslui, ar fi urmat să îi dea suma de 5.000 de lei unui văr pentru a-l ucide pe soțul tinerei. Maria Bichineț și Laura Lefter ar fi vrut ca Gheorghe Lefter (41 de ani) să fie dus și spânzurat în pădure. Numai că vărul tocmit pentru asasinat s-a speriat și a anunțat Poliția, astfel că femeile au fost reținute. Doi polițiști sub acoperire, împreună cu cel care trebuia să-l spânzure într-o pădure pe bărbatul de 41 de ani, s-au dus la cele două femei, reușind astfel să le prindă în flagrant delict.

Cele două femei, bucuroase că are cine le duce planul la bun sfârșit, le-ar fi dat un avans de 1.500 de lei, spunându-le în detaliu cum să îl omoare pe bărbat și au fost imediat imobilizate de polițiști. Ele își doreau ca bărbatul să moară, pentru a-i moșteni averea – cele două case din gospodărie care erau pe numele bărbatului de 41 de ani ce urma să fie asasinat. Crima ar fi trebuit să aibă loc pe 31 martie 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`